pablokiller1 Napisano 16 Grudnia 2010 Napisano 16 Grudnia 2010 Witam, mam dylemat odnośnie wyboru przedniej lampki . Wiem ,że ten temat był już wałkowany ,ale opisze w skrócie o co chodzi. Mianowicie szukam lampki przedniej tak mniej więcej za około 150 zł. Magluje już internet ponad tydzień i widzę ,że znalezienie konkretniej lampy za tę cenę jest raczej niemożliwe. Potrzebuje czegoś na nocne eskapady co pozwoli na jazdę po ulicy jak i w lesie i coś co wytrzyma spokojnie te kilka godzin. Nie musi być jakieś mega mocne na 100 m nie tego szukam dlatego mactronic scream raczej odpada bo co z tego ,że mocne skoro trzyma tyle że na jedną noc to starczy góra, to znów trzeba by było dokupić ładowarkę i akumulatorki. Poza tym gdzieś przeczytałem że słabo oświetla przestrzeń bezpośrednio przed rowerem co przy jezdzie w nocy pod górke w lesie może być ciut upierdliwe. Kelly'sy absolutnie nie wchodzą w grę bo nie mam przekonania do tej firmy. Sigma z kolei wydaje mi się ciut słaba za tę cenę którą trzeba za nią zapłacić (np. model Pava) Cateye z przodu jest słaby , myślałem nad tym modelem hybrydowym ,jest za pół ceny promocja na EvansCycles.com nie wiem czy widzieliście;) ładnie wygląda ale chyba sie nie sprawdzi. Z kolei Blackburn Flea 4-ka jest na usb więc fajny sposób ładowania ale trzyma 3-5 godz. :/ wyglada ładnie i świetnie wazy ale to stanowczo za mało no i sposób mocowania z tego co się orientuje jest na taśme na rzepy.... I to tak znowu jak nie zasilanie to czas działania itp. Nie potrzebuje potworów z akumulatorami przyczepianymi do ramy tylko po prostu lampki ,która w miare długo potrzyma i wystarczająco oświetli mi drogę . CIężko znaleźć cokolwiek w internecie na temat lampek Authora. Mianowicie tych wyższych modeli czyli X-Guard , X-Ray , Zoom , Vision i Solaris. I z tym właśnie dylematem zwracam się do Was/ czy ma ktoś może którąś z tych lampek lub może cokolwiek na ten temat powiedzieć ? Jak miał ktoś do czynienia z którymś z tych modeli to czekam na opinie dzieki i pozdrawiam.
DominikM Napisano 16 Grudnia 2010 Napisano 16 Grudnia 2010 Author Solaris bawiłem się tylko w sklepie - słabo to świeci w porównaniu z Pavą. Author Vision to technologicznie ta sama lampka co Mactronic DIF-1W / MLF-1W.
OKO Napisano 16 Grudnia 2010 Napisano 16 Grudnia 2010 Kiedyś z kumplem kupiliśmy razem po X-RAYu i w sumie jak lampka za tą kasę świeciła całkiem spoko, niestety po około roku zepsuł się włącznik (magnetyczny chyba jest), 3 miesiące później u kumpla też wysiadł, tak że to chyba nie przypadek ...tak teraz patrze - na str VELO piszą coś, że zastosowano nowy włącznik, może tego problemu już nie ma
pablokiller1 Napisano 16 Grudnia 2010 Autor Napisano 16 Grudnia 2010 No Pava dosyć często się pojawia w tych różnych testach i jest dokładnie opisana z tym ,że ona to ok. 200 zł bliżej niz 150 ... a ja chce jeszcze jako taką kupić sobie na tył ale to już nie gra takiej roli , chce sie zaopatrzyć w porządną przednią a nie jakiś bubel )
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.