Skocz do zawartości

[przedni amortyzator] Zmiana XCR na Torę?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

zastanawiam się nad zmianą amortyzatora w moim Krossie Level A2 (2009). Na początku myślałem, żeby rzucić się na Rebę, ale po pierwsze ciężko znaleźć z piwotami, a po drugie cena nieco za wysoka. Recon tak samo, więc wybór padł na Torę (nie wiem jeszcze który konkretnie model). Czy odczuję dużą różnicę po zmianie z Suntoura XCR? Jeżdżę głównie po mieście, często też gdzieś w teren wskoczę.

Z góry dziękuję za pomoc.

Pozdrawiam

Napisano

Różnice odczujesz na pewno. Ja przesiadłem się z Suntoura XCT V2 na Torę 318 Solo Air. Kupiłem używkę na allegro za 360zł i od razu poszła do serwisu na przegląd tak w razie czego. Pierwsza jazda - ideał. Miałem wrażenie że mój poprzedni V2 też się ugina i coś tak amortyzuje, ale gdy wsiadłem na Torą (która na początku była jeszcze za mało napompowana pod moją wagę) to dopiero zrozumiałem czym się różnią amortyzatory od amortyzatorów.

Jeżeli chodzi o Torę to tylko 318 Solo Air. Trochę ciężki amor ale dobry jakościowo. Powiedz jeszcze ile ważysz jeżeli nie tak sporo to zastanów się nad Epiconem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...