blackrain Napisano 15 Grudnia 2010 Napisano 15 Grudnia 2010 Witam, zastanawiam się nad zmianą amortyzatora w moim Krossie Level A2 (2009). Na początku myślałem, żeby rzucić się na Rebę, ale po pierwsze ciężko znaleźć z piwotami, a po drugie cena nieco za wysoka. Recon tak samo, więc wybór padł na Torę (nie wiem jeszcze który konkretnie model). Czy odczuję dużą różnicę po zmianie z Suntoura XCR? Jeżdżę głównie po mieście, często też gdzieś w teren wskoczę. Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam
jasskulainen Napisano 15 Grudnia 2010 Napisano 15 Grudnia 2010 jesli tora to koniecznie powietrzna . najlepiej wersja 318 rzuc okiem tez na epicona albo rst first : )
blackrain Napisano 15 Grudnia 2010 Autor Napisano 15 Grudnia 2010 Z Epiconem z piwotami też będzie problem, RST First tak samo, z tego co widzę.
stefan2810 Napisano 15 Grudnia 2010 Napisano 15 Grudnia 2010 Różnice odczujesz na pewno. Ja przesiadłem się z Suntoura XCT V2 na Torę 318 Solo Air. Kupiłem używkę na allegro za 360zł i od razu poszła do serwisu na przegląd tak w razie czego. Pierwsza jazda - ideał. Miałem wrażenie że mój poprzedni V2 też się ugina i coś tak amortyzuje, ale gdy wsiadłem na Torą (która na początku była jeszcze za mało napompowana pod moją wagę) to dopiero zrozumiałem czym się różnią amortyzatory od amortyzatorów. Jeżeli chodzi o Torę to tylko 318 Solo Air. Trochę ciężki amor ale dobry jakościowo. Powiedz jeszcze ile ważysz jeżeli nie tak sporo to zastanów się nad Epiconem.
blackrain Napisano 15 Grudnia 2010 Autor Napisano 15 Grudnia 2010 Aktualnie ~70kg. Wiosną i latem spada do ~65-66 ;-)
Mod Team durnykot Napisano 15 Grudnia 2010 Mod Team Napisano 15 Grudnia 2010 Tego typu tematów na forum jest masa. Zanin założysz temat, przeczytaj Regulamin ( pkt2b) i skorzystaj z wyszukiwarki. Zamykam
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.