Skocz do zawartości

[ramy] Corratec X-Vert Carbon czy Cube LTD Team 2010

szywoj011

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Postanowilem zaczac skladac rower i na samym stracie mam dylemat co do ramy. Ktora polecacie Corratec X-Vert Carbon czy Cube LTD Team 2010? Rozmiary odpowiednio 19" i 20". Rower docelowo ma sluzyc mi do jazdy bardziej na powaznie tzn. maratony i XC. Obecnie jezdze rowerem na ramie Krossa A4 Level 2008 (cala reszta osprzetu z innej parafii:P) i stad moze moje pewne przywiazanie do aluminium (Kross ma stop 6061 a Cube wyzej wymieniony 7005 - wiec szczerze tez nie wiem ktory stop lepszy bo spotkalem sie z roznymi opiniami). Jak sie bedzie sprawowala carbonowa rama przy moich ok. 78kg? Bo czytalem gdzes ze powyzej 70 kg carbon spisuje sie nie najlepiej.

Czekam na opinie i porady.

Pozdrawiam i z gory dzieki za pomoc :)

Napisano

Nie jestem pewien (tak mi się wydaję) ale w/w model Corratec to aluminium pokryte karbonem lub 50/50 alu/car, nie dam głowy ale to nie jest rama full carbon więc nawet gdyby [!] taki limit wagowy był realny to w tym przypadku nie musisz go brać pod uwagę.

Napisano

hehe no nie bardzo bo sam sie nad jej kupnem zastanawiam... no chyba ze sie nie zdecyduje to jasne :)

czyli ze corratec lepszy od cube?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...