maciej9876 Napisano 12 Grudnia 2010 Napisano 12 Grudnia 2010 Witam. Jestem na etapie zakupu ramy na nowy sezon ponieważ stara dostała spore wgniecenie pod końciec ostatniego i jakos jej nie ufam juz bo nie ma sie najlepiej. Cieżko mi okreslic w czym jeżdze, nie startuje w zawodach ale taki jakby połączone dh i street. Ogólnie jakby ze znajomym jezdzimy w poszukiwaniu miejskich szybkich miejscówek i robimy sobie jakies szybkie terenowe trasy, ale bez żadnych tricków, Tylko jakies hopy schody górki itd. Po przewertowniu forum ogólnie wiem że rama około 14" (mam 181cm wzrostu) ma pracowac z amorem 180mmm ale jeżdze na bardzo mikkim zestawieniu, koła 26" oraz tarczowki . I tylko i wyłącznie takie zestawienie bo kiepsko z kasą a byłem zadowolony w zeszłym sezonie i przełoze cały osprzet z nowym napedem do nowej ramy. Starą rame miałem oryginalną Giant Brass 2.
Toluz Napisano 12 Grudnia 2010 Napisano 12 Grudnia 2010 Kładzenie 180 mm skoku do sztywnej ramki mija się z celem. Ja mogę ci śmiało polecić Dartmoor street fighter'a ,ale na pewno nie pod 180 mm.Max do tej ramy to 150 ostatecznie 160.
maciej9876 Napisano 12 Grudnia 2010 Autor Napisano 12 Grudnia 2010 Dlaczego tak sadzisz ? Ja ta rame tez mialem sztywna i byla niby max do 130mm a bylem ekstra zadowolony, geometria mi odpowiadala i wszytsko ladnie chodzilo. teraz jak ogladam te rame i poskladane na niej rowerki to mi sie wydaje ze krótka jest ?
Lollex Napisano 13 Grudnia 2010 Napisano 13 Grudnia 2010 http://dh-zone.com/forum/files/rower1x_413.jpg Ja wiem czy mija się z celem? bo to http://img181.imageshack.us/img181/2384/obraz021x.jpg to juz dla mnie troche przesada. W sumie tez jezdze na streetfighterze i nie narzekam, lecz mysle ze dla odpowiednej geo ze 140-150mm trzeba władować. Poza tym za 400zl ciezko ci bedzie nowke z gw jakąś kupić.
maciej9876 Napisano 13 Grudnia 2010 Autor Napisano 13 Grudnia 2010 http://dh-zone.com/forum/files/rower1x_413.jpg Ja wiem czy mija się z celem? bo to http://img181.imageshack.us/img181/2384/obraz021x.jpg to juz dla mnie troche przesada. W sumie tez jezdze na streetfighterze i nie narzekam, lecz mysle ze dla odpowiednej geo ze 140-150mm trzeba władować. Poza tym za 400zl ciezko ci bedzie nowke z gw jakąś kupić. Ja podałem że mam 180mm ale jeżdze na bardzo miekkim zestrojeniu poniewaz czestwo wjeżdżam w sypki miękki teren z duża ilosca kożeni itd. i w trakcie jazdy ze mna na pokładzie amorek ma z jakies 125-130mm. Wiec nie ma tragedi. ale ta rama jakos dziwnie mi wyglada wydaje mi sie krótka w porównaniu do starego brass'a 2 o.O
Bombell Napisano 13 Grudnia 2010 Napisano 13 Grudnia 2010 180mm i street. Powodzenia ziomuś Co do ramy to za tą kwotę Bitch, Surge, DM DS, Pitbull, ew Norco Rampage. Ale jeśli chcesz mieć uni rowerek to lepiej kup coś z regulacją skoku, Pike albo jak więcej i sztywniej to Domain, Lyrick jakiś Talas zależy ile kasy
maciej9876 Napisano 13 Grudnia 2010 Autor Napisano 13 Grudnia 2010 Zdaje mi sie czy temat nie dotyczy pytania o amor ? Najezdziłem sie wystarczająco, jezdziłem na 80mm na 100mm ostatnio miałem 130mm i bylo mi malo kupilem bombera 160mm i bylo dobrze, ale teraz mam 180mm i z amora jestem bardzo zadowolony i tyle, do mojego stylu jazdy jest idealny i nie zamienilbym na zaden inny bo wystarczajaco przetestowalem ich. Moje zdanie jest takie ze kazdy musi pojezdzic zeby zobaczyc co mu odpowiada i sprawe amora ja juz mam za soba na chwile obecna. Powiem że ten Pitbull mi podszedl i doskrobalbym bym pare zł i kupił go. Teraz pozostaje pytanie, mam 180cm wzrostu. I jest wybór miedzy 14" a 16" wydaje mi sie ze odpowiednia bedzie 14 ? dobrze mysle prawda ?
Toluz Napisano 13 Grudnia 2010 Napisano 13 Grudnia 2010 Tak , lepsza będzie dla Ciebie 14.Jednak nadal będę się kłócił o wkładanie 180 mm do sztywniaka.Nie wiem jak jeździsz ale 180 mm skoku to ludziom na czarnej górze w MP wystarcza ...
maciej9876 Napisano 13 Grudnia 2010 Autor Napisano 13 Grudnia 2010 Tak , lepsza będzie dla Ciebie 14.Jednak nadal będę się kłócił o wkładanie 180 mm do sztywniaka.Nie wiem jak jeździsz ale 180 mm skoku to ludziom na czarnej górze w MP wystarcza ... No widzisz Moze jeszcze jestem nie doświadczony i musze dojżec do innych Ale póki co opcja jest taka i bede jej sie trzymał bo jestem zadowolony. Jak bedzie jakas awaria i wymiana to na pewno spróbuje czegos nowego.
Toluz Napisano 14 Grudnia 2010 Napisano 14 Grudnia 2010 No i jeszcze pamietaj że więcej skoku ,ogólnie wyższy przód to mniejsza kontrola nad rowerem i gorsze wchodzenie w zakręty. : ) Pozdro
maciej9876 Napisano 16 Grudnia 2010 Autor Napisano 16 Grudnia 2010 No i jeszcze pamietaj że więcej skoku ,ogólnie wyższy przód to mniejsza kontrola nad rowerem i gorsze wchodzenie w zakręty. : ) Pozdro No nie jeżdze po zadnych odcinkach lesnych gdzie sie wchodzi z duza predkoscia w zakrety z nasypami i bandami Ale bede mial okazje w zblizajacym sie sezonie potestowac równiez jakis mniejszy amor bo zarazilem znajomego rowerami i jest w trakcie skladania roweru, amor bedzie okolo 140 moze max 160 skoku. Czas pokaze a doswiadczenie zdobyte na wlasnych błędach jest bezcenne
Toluz Napisano 16 Grudnia 2010 Napisano 16 Grudnia 2010 To już nie wiem naprawde jak określić twój styl jazdy ;p No ale cóż rób i jeździj jak chcesz : )
maciej9876 Napisano 16 Grudnia 2010 Autor Napisano 16 Grudnia 2010 Wiesz ja sam mam z tym porblem, okreslam to jako miejski FR
Loki997 Napisano 17 Grudnia 2010 Napisano 17 Grudnia 2010 Też jestem ciekawy wrażeń i ewentualnie jakiejś fotki jak to wygląda "finalnie"
maciej9876 Napisano 18 Grudnia 2010 Autor Napisano 18 Grudnia 2010 Fotke niedługo dodam żaden problem, rama ostatecznie bedzie orygianł giant brass 2 taka jaka byla. Jezdzilo mi sie na niej dobrze i zadnego problemu nie bylo Jutro biore sie za skladanie to niedlugo dodam fotke
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.