develop Napisano 12 Grudnia 2010 Napisano 12 Grudnia 2010 Witam, Mam do wyboru te 2 rowery (Jamis i northtec) Rower ma być do jazdy na co dzień przez cały rok ok 5km dziennie + czasem wypady w las (teren średnio zaawansowany) z tym ze lubię dość szybką jazdę więc i hamulce powinny być jakieś lepsze jednak do wyboru mamy tylko te 2 rowery więc co byście polecili? Teraz jeździłem na rowerze samemu poskładanym i miałem w nim (rama: biria mtb sport-od sierpnia wcześniej trek modelu nie znam amor: XCR 120mm osprzęt tył: deore przód: altus, kaeta normalna schimano 7 biegów, korba: alivio, Hamulce S. Deore felgi: mach 1 opony maxxis minion) specyf tych rowerów to Northtec Rama: ALU 6061 17 Widelec: SUNTOUR SF9-XCR Stery: Neco Zintegrowane Kierownica: TRILOGY ALUMINIOWA Przerzutka przednia: SHIMANO FD-M413 ALIVIO Przerzutka tylna: SHIMANO RD-M410 ALIVIO Hamulce: D- Brake TEKTRO IOX 160 mm Mechanizm korbowy: SHIMANO FC-M410 ALIVIO Wolnobieg: SHIMANO CS-HG30 Obręcze: ALEXRIMS PODWÓJNE Opony: KENDA 26 Siodło: TRILOGY Waga: 13,9 kg Jamis Rama : Aluminium 6061 trzykrotnie cieniowane, hydroformowane, wymienny hak przerzutki Manetki : Shiamno Acera M360 RapidFire SL, 24 biegi Przerzutka tył : Shimano Deore Shadow Przerzutka przód : Shimano Altus M311, 34.9mm Siodło : Jamis Trail, wzmocnione boki, anatomiczny panel Hamulce : Tektro IO mechaniczne tarczowe, tarcze 180mm Piasty : Formula Obręcze : Alex Rims TD25, dwuścienne, 32 otwory Opony : Geax Saguaro 2.2 Mechanizm korbowy : Shimano Acera M361 44/32/22 Kolor : Czerwono-biały, srebrno-czarny, Rama Rozmiar/Typ : 17" Widelec : RST Gila Pro MCU, skok 100mm, blokada skoku Inne cechy : Kaseta: Shimano HG40, 8 biegów, 11-32, Waga:13,98 Jak myślicie na czym by mi sie lepiej jeździło porównując do tego co miałem? Pozdro
Mod Team sznib Napisano 13 Grudnia 2010 Mod Team Napisano 13 Grudnia 2010 Northec ma lepszy amortyzator, reszta osprzętu na podobnym poziomie. Hamulce te same w obu rowerach, i to słabe hamulce, jak lubisz szybko jeździć to raczej na pierwszym miejscu do wymiany.
amoniak Napisano 13 Grudnia 2010 Napisano 13 Grudnia 2010 Northtec`a bym sobie odpuścił Firma trochę makrokeszowa Jamis - amerykanin mało w Polsce popularny ale z bogatą tradycją Jako bazę do rozwoju wybrał bym Jamisa mimo kaszaniastego widelca. Rama to podstawa tu krzaków nie ma Przynajmniej szybko bym gada wymienił
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.