Skocz do zawartości

[rower] unibike expert 2010 vs ghost se 4000 2010

Tabaluga

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

W stosunku cena/osprzęt lepiej wychodzi Unibike, 150zł różnicy a Expert ma lepszą korbę, napęd i hample hydrauliczne z wyższej półki. Poza tym dobrze wesprzeć Polską produkcję :)

Napisano

A różnica jakości osprzętu jest jakoś bardzo znaczna, aby się odbiła na jeździe (pomijając hamulce)? Bo z wyglądu o wiele bardziej pasowałby mi ghost, a poza tym ma (jak mi się wydaje) ramę bardziej nadającą się do spokojniejszej jazdy.

Napisano

Ja bym wybrał ghosta między innymi za ramę lepszej jakości a jak wiadomo rama to najważniejsza rzecz a resztę części z biegiem czasu/zużycia wymienisz na nowy/lepszy, według mnie ta rama będzie też bardziej wygodna od tego unibika. Zobacz sobie jeszcze taki rowerek http://rowerymerida.com.pl/rowery.php?kol=9&gr=100&id=919 lub http://rowerymerida.com.pl/rowery.php?kol=9&gr=100&id=917 tym bardziej że jak byś dobrze poszukał to znajdziesz je w dobrych i wyprzedażowych cenach.

Napisano
Ja bym wybrał ghosta między innymi za ramę lepszej jakości

Tak, a na jakiej podstawie tak twierdzisz? , na podstawie "widzimisię" ?

Napisano

witam :D

chciał bym się dowiedzieć coś więcej na temat ramy w rowerze unibike.

Czy warto kupić experta czy coś innego w cenie do max 3000zł? np rower marki kellys, kross, czy też cube? (zaznaczam ze będę jeździł w różnego rodzaju maratonach i chciał bym by nowy rower posłużył mi przez parę lat).

pozdrawiam :)

Napisano

Ja bym bral Unibike'a ale wybor zalezy wg mnie od twojego stylu jazdy bo tak jak wyzej bylo napisane jakosc ram podobna. Najlepiej rusz sie do sklepu i przejedz sie na obu i porownaj na ktorej Ci wygodniej :)

Napisano

witam :thumbsup:

chciał bym się dowiedzieć coś więcej na temat ramy w rowerze unibike.

A co chcesz wiedzieć ?

Rama dwu i trzykrotnie cieniowana hudroformowana, geometria sportowa, nadaje się na maratony

Napisano

Witam

Nawiązując do tematu i z rowerów które mogę Ci polecić w podobnej cenie na podobnym osprzęcie:

- Kross Level A8

- Cube LTD Team

- MERIDA Matts TFS XC 800-D

O ile rowery są na podobnym osprzęcie, tak w każdym z nich jest innym amortyzator - przynajmniej można trafić inny.

W rowerze:

- Kross masz RS Tora SL

- Cube masz Manitou Minute

- Merida masz SR Epicon RLD

Mimo że są to podobne jakościowo amortyzatory to każdy z nich może się zachowywać pod Tobą inaczej więc musiałbyś się na tych rowerach przejechać.

Z wymienionych trzech polecam Ci rower Kross Level A8, na allegro o ile dobrze pamiętam można go już mieć za 3200zł na naprawdę dobrym osprzęcie np. przerzutki, manetki XT, hamulce Juicy 5 itd.

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...