mrkura Napisano 12 Marca 2011 Autor Napisano 12 Marca 2011 Mi udało się dzisiaj wyrwać z żoną na krótką trasę na Równicę. Ogólnie nie ma co się zapuszczać gdzieś wyżej w góry - błoto, które skutecznie utrudnia nawet najłatwiejsze podjazdy. Foty w moich fotach, poniżej. Myślę, że w kwietniu będzie można wyjechać.
thomason89 Napisano 21 Marca 2011 Napisano 21 Marca 2011 chętnie bym się umówił na jakaś przejażdżke tylko ze posiadam rower cossowy i jestem z Tychów oś h6 - suble
mrkura Napisano 21 Marca 2011 Autor Napisano 21 Marca 2011 To nie problem, bo w okolicy Tychów gór nie ma, a po lasach można pośmigać.
aegis Napisano 30 Marca 2011 Napisano 30 Marca 2011 jutro jade na Równice,moze cos jeszcze wiecej zobaczymy jaka forma -mam 2 miejsca jak cos wyjazd kolo 9 powrot przed 16
mrkura Napisano 31 Marca 2011 Autor Napisano 31 Marca 2011 UWAGA-UWAGA ZLOT "Wokół doliny Wisły" 09.04.2011 tj. sobota. Robimy z Detonatorem mały zolt w Ustroniu. W skrócie trasa to: Ustroń->Czantoria-> Barania Góra->Gawlas-> Wisła. Dokładna mapa i przewyższenia na mojej mapie. BIKEMAP>COM . Zbiórka przed parkingiem "pod Czantorią" o godz. 8.45. wyjazd na trasę godz 9.00. Godzina zbiórki jest dopasowana do przyjazdu pociągu z Katowic. Serdecznie wszystkich zapraszam, jeśli trasa dla kogoś będzie zbyt długa, z każdego punktu trasy można zjechać do Wisły lub Ustronie. W razie pytań pytać
Jakuben Napisano 5 Kwietnia 2011 Napisano 5 Kwietnia 2011 UWAGA-UWAGA ZLOT "Wokół doliny Wisły" 09.04.2011 tj. sobota. Robimy z Detonatorem mały zolt w Ustroniu. W skrócie trasa to: Ustroń->Czantoria-> Barania Góra->Gawlas-> Wisła. Dokładna mapa i przewyższenia na mojej mapie. BIKEMAP>COM . Zbiórka przed parkingiem "pod Czantorią" o godz. 8.45. wyjazd na trasę godz 9.00. Godzina zbiórki jest dopasowana do przyjazdu pociągu z Katowic. Serdecznie wszystkich zapraszam, jeśli trasa dla kogoś będzie zbyt długa, z każdego punktu trasy można zjechać do Wisły lub Ustronie. W razie pytań pytać Jak tylko pogoda dopiszę tzn. nie będzie padać to jadę
mrkura Napisano 5 Kwietnia 2011 Autor Napisano 5 Kwietnia 2011 "MEA CULPA" Zlot odwołany, a dokładniej ta trasa. Ryzyko deszczu przegoniło nas bardziej na wschód . Jedziemy w Beskid Mały. przepraszam za zamieszanie.
siwy008 Napisano 10 Kwietnia 2011 Napisano 10 Kwietnia 2011 Subskrybowałem ten temat, i jeśli wpadniecie na pomysł jakiegos wypadu to chetnie dołącze Jestem z lędzin. pozdrawiam wszystkich
mrkura Napisano 12 Kwietnia 2011 Autor Napisano 12 Kwietnia 2011 Weekend miałem baardzo rowerowy, Beskid Mały w sobotę ,a w niedzielę na Jurze .W związku z tym, że w małym zdarzyła się mała awaria i trasa nie została dokończona proponuję jeszcze raz podejść do całej trasy. Fotki w mojej galerii- zapraszam. Mapa + przekrój proponowanej trasy: http://www.bikemap.net/route/902576
bros Napisano 12 Kwietnia 2011 Napisano 12 Kwietnia 2011 Sobota, czy niedziela? Po opadach w ostatnich dniach, chyba trzeba się spodziewać dużej ilości błota;)
mrkura Napisano 12 Kwietnia 2011 Autor Napisano 12 Kwietnia 2011 W grę wchodzi jedynie niedziela, a co do błota - było, jest i będzie ,
TomsonThc Napisano 13 Kwietnia 2011 Napisano 13 Kwietnia 2011 Witam! Zaczynam sezon i poszukuje osób chętnych do "łapania formy" . Jeżeli ktoś pochodzi z Tychów bądź z okolic, proponuję wspólne wypady 2-3h może dłuższe Znam głównie tereny wokół paprocan, jeżeli ktoś z Was zna jakieś inne ciekawe okolice byłoby super. Chętnie za jakiś czas wybrałbym się na dłuższą wyprawę, na razie ja i mój rower są w fazie testów Mieszkam na "L" Pozdrawiam !
mrkura Napisano 13 Kwietnia 2011 Autor Napisano 13 Kwietnia 2011 Na pewno pośmigamy po okolicy. A co do niedzieli (jeśli "wypali") co byście proponowali. Beskid Mały jak proponowałem powyżej, czy może coś innego ?
dejmien3 Napisano 13 Kwietnia 2011 Napisano 13 Kwietnia 2011 Ja bym proponował jednak śląski Jak wcześniejsza propozycja Czantoria - Stożek - Barania. To by było mocne wejście w sezon.
maros21 Napisano 13 Kwietnia 2011 Napisano 13 Kwietnia 2011 Siema! Myślę że wypady w góry to bardzo ciekawy pomysł. Też bardzo chętnie bym się dołączył. na razie jednak musze troche formę po zimie podszlifować i dokompletować osprzęt do roweru . Ale tak jak kolega wyżej napisał na razie można pojezdzić po okolicach na rozgrzewkę . Znam pare ciekawych tras . Jeżeli jesteście chetni , albo macie ciekawe propozycje na wypady to dajcie znać !! moje gg: 7149196 Pozdrawaim
mrkura Napisano 14 Kwietnia 2011 Autor Napisano 14 Kwietnia 2011 Ja bym proponował jednak śląski Jak wcześniejsza propozycja Czantoria - Stożek - Barania. To by było mocne wejście w sezon. Tylko nie wiem czy pojadę całość, ale w sumie jestem za (przy założeniu, że mi nic nie wypadnie). Zbiórka i odjazd tak jak we wcześniejszym poście ? ("tym zlotowym"). Damian napisz czy jedziesz pociągiem czy bierzesz się ze mną z Tychów.
bros Napisano 14 Kwietnia 2011 Napisano 14 Kwietnia 2011 Dla mnie to pierwszy wypad w góry w tym roku więc głosowałbym za czymś spokojnym. Jako, że jest więcej chętnych to dostosuję się do większości.
mrkura Napisano 14 Kwietnia 2011 Autor Napisano 14 Kwietnia 2011 Ok, jedziemy więc w Śląski- pamiętajcie jednak jak w Śląskim będzie wyglądać po takich opadach. Mi to jest jedno bo błota się nie boję . I jedziemy spokojnym tempem, a że dystant względnie duży - kto nie będzie miał siły zawsze może zjechać Zbiórka 8.45 przed parkingiem przed Czantorią, wyjazd 9.00. I kluczowe pytanie, wychodzimy czerwonym czy wjeżdżamy "ścieżką rycerską" ?
dejmien3 Napisano 14 Kwietnia 2011 Napisano 14 Kwietnia 2011 Jeśli o mnie idzie to wole spróbować podjazdu, do pchania pewnie też będzie okazja
mrkura Napisano 14 Kwietnia 2011 Autor Napisano 14 Kwietnia 2011 Tutaj jest Bardzo dokładna mapa trasy Zapraszam do przeglądnięcia. http://www.bikemap.net/route/906003
dejmien3 Napisano 14 Kwietnia 2011 Napisano 14 Kwietnia 2011 Zerknąłem na to co się dzieje u góry i lekko się przeraziłem... Szyndzielnia
TomsonThc Napisano 14 Kwietnia 2011 Napisano 14 Kwietnia 2011 Witam! może dzisiaj ma ktoś czas? godzinkę dookoła paprocan, zanim się ściemni? trochę się przejaśniło... Witam ponownie. W najbliższą sobotę tj. 16-tego proponuję wspólne spędzenie czasu na rowerze. Zbiórka na molo koło piramidy o godz. 12.00. Na pewno będę ja oraz kolega Maro21. Z racji że mieszkam od niedawna w Tychach, Maro pokaże mi trasy które warto poznac w Tychach. Przewidywany czas wspólnej jazdy to ok 2-3h. Zapraszamy serdecznie wszystkich chętnych. Pozdrawiam
mrkura Napisano 14 Kwietnia 2011 Autor Napisano 14 Kwietnia 2011 No ja raczej odpadam, bo o 8.30 wracam z pracy, więc pewnie będę spał :/ . Jeśli pojadę to w późniejszych godzinach, jednak tempo będzie spcerowe ze wględu na niedzielny wypad w góry
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.