Skocz do zawartości

[Tychy] Jazda po okolicy i wypady w Beskidy

mrkura

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mi udało się dzisiaj wyrwać z żoną na krótką trasę na Równicę. Ogólnie nie ma co się zapuszczać gdzieś wyżej w góry - błoto, które skutecznie utrudnia nawet najłatwiejsze podjazdy.

Foty w moich fotach, poniżej.

Myślę, że w kwietniu będzie można wyjechać.

• 2 tygodnie później...
Napisano

jutro jade na Równice,moze cos jeszcze wiecej zobaczymy jaka forma -mam 2 miejsca jak cos

wyjazd kolo 9 powrot przed 16

Napisano

:icon_exclaim: UWAGA-UWAGA :icon_exclaim:

ZLOT

"Wokół doliny Wisły"

09.04.2011 tj. sobota. Robimy z Detonatorem mały zolt w Ustroniu. W skrócie trasa to:

Ustroń->Czantoria-> Barania Góra->Gawlas-> Wisła.

Dokładna mapa i przewyższenia na mojej mapie. BIKEMAP>COM .

Zbiórka przed parkingiem "pod Czantorią" o godz. 8.45. wyjazd na trasę godz 9.00. Godzina zbiórki jest dopasowana do przyjazdu pociągu z Katowic.

Serdecznie wszystkich zapraszam, jeśli trasa dla kogoś będzie zbyt długa, z każdego punktu trasy można zjechać do Wisły lub Ustronie.

W razie pytań pytać :rolleyes:

Napisano

:icon_exclaim: UWAGA-UWAGA :icon_exclaim:

ZLOT

"Wokół doliny Wisły"

09.04.2011 tj. sobota. Robimy z Detonatorem mały zolt w Ustroniu. W skrócie trasa to:

Ustroń->Czantoria-> Barania Góra->Gawlas-> Wisła.

Dokładna mapa i przewyższenia na mojej mapie. BIKEMAP>COM .

Zbiórka przed parkingiem "pod Czantorią" o godz. 8.45. wyjazd na trasę godz 9.00. Godzina zbiórki jest dopasowana do przyjazdu pociągu z Katowic.

Serdecznie wszystkich zapraszam, jeśli trasa dla kogoś będzie zbyt długa, z każdego punktu trasy można zjechać do Wisły lub Ustronie.

W razie pytań pytać :rolleyes:

Jak tylko pogoda dopiszę tzn. nie będzie padać to jadę :)

Napisano

"MEA CULPA" Zlot odwołany, a dokładniej ta trasa. Ryzyko deszczu przegoniło nas bardziej na wschód ;) . Jedziemy w Beskid Mały.

przepraszam za zamieszanie.

Napisano

Subskrybowałem ten temat, i jeśli wpadniecie na pomysł jakiegos wypadu to chetnie dołącze :) Jestem z lędzin. pozdrawiam wszystkich :P

Napisano

Weekend miałem baardzo rowerowy, Beskid Mały w sobotę ,a w niedzielę na Jurze :D .W związku z tym, że w małym zdarzyła się mała awaria i trasa nie została dokończona proponuję jeszcze raz podejść do całej trasy.

Fotki w mojej galerii- zapraszam.:icon_mrgreen:

Mapa + przekrój proponowanej trasy: http://www.bikemap.net/route/902576

Napisano

Sobota, czy niedziela?

Po opadach w ostatnich dniach, chyba trzeba się spodziewać dużej ilości błota;)

Napisano

Witam!

Zaczynam sezon i poszukuje osób chętnych do "łapania formy" :). Jeżeli ktoś pochodzi z Tychów bądź z okolic, proponuję wspólne wypady 2-3h może dłuższe :) Znam głównie tereny wokół paprocan, jeżeli ktoś z Was zna jakieś inne ciekawe okolice byłoby super. Chętnie za jakiś czas wybrałbym się na dłuższą wyprawę, na razie ja i mój rower są w fazie testów :D Mieszkam na "L"

Pozdrawiam !

Napisano

Na pewno pośmigamy po okolicy.

A co do niedzieli (jeśli "wypali") co byście proponowali. Beskid Mały jak proponowałem powyżej, czy może coś innego ?

Napisano

Ja bym proponował jednak śląski :) Jak wcześniejsza propozycja Czantoria - Stożek - Barania. To by było mocne wejście w sezon.

Napisano

Siema!

Myślę że wypady w góry to bardzo ciekawy pomysł. Też bardzo chętnie bym się dołączył. na razie jednak musze troche formę po zimie podszlifować i dokompletować osprzęt do roweru . Ale tak jak kolega wyżej napisał na razie można pojezdzić po okolicach na rozgrzewkę . Znam pare ciekawych tras . Jeżeli jesteście chetni , albo macie ciekawe propozycje na wypady to dajcie znać !! :) moje gg: 7149196

Pozdrawaim :)

Napisano

Ja bym proponował jednak śląski :) Jak wcześniejsza propozycja Czantoria - Stożek - Barania. To by było mocne wejście w sezon.

:icon_wink: Tylko nie wiem czy pojadę całość, ale w sumie jestem za (przy założeniu, że mi nic nie wypadnie).

Zbiórka i odjazd tak jak we wcześniejszym poście ? ("tym zlotowym").

Damian napisz czy jedziesz pociągiem czy bierzesz się ze mną z Tychów.

Napisano

Dla mnie to pierwszy wypad w góry w tym roku więc głosowałbym za czymś spokojnym. Jako, że jest więcej chętnych to dostosuję się do większości.

Napisano

Ok, jedziemy więc w Śląski- pamiętajcie jednak jak w Śląskim będzie wyglądać po takich opadach. Mi to jest jedno bo błota się nie boję :D .

I jedziemy spokojnym tempem, a że dystant względnie duży - kto nie będzie miał siły zawsze może zjechać :D

Zbiórka 8.45 przed parkingiem przed Czantorią, wyjazd 9.00. I kluczowe pytanie, wychodzimy czerwonym czy wjeżdżamy "ścieżką rycerską" ?

Napisano

Witam!

może dzisiaj ma ktoś czas? godzinkę dookoła paprocan, zanim się ściemni? trochę się przejaśniło...

Witam ponownie.

W najbliższą sobotę tj. 16-tego proponuję wspólne spędzenie czasu na rowerze. Zbiórka na molo koło piramidy o godz. 12.00. Na pewno będę ja oraz kolega Maro21. Z racji że mieszkam od niedawna w Tychach, Maro pokaże mi trasy które warto poznac w Tychach. Przewidywany czas wspólnej jazdy to ok 2-3h. Zapraszamy serdecznie wszystkich chętnych.

Pozdrawiam

Napisano

No ja raczej odpadam, bo o 8.30 wracam z pracy, więc pewnie będę spał :/ . Jeśli pojadę to w późniejszych godzinach, jednak tempo będzie spcerowe ze wględu na niedzielny wypad w góry :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...