Skocz do zawartości

[Tychy] Jazda po okolicy i wypady w Beskidy

mrkura

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jak w temacie ;) . W związku z tym, że mamy gdzie jeździć (paprocany itd. itp) może by się tak zgadać w przyszłym sezonie i stworzyć jakąś Tyską grupę.

Jeśli chodzi o wypady w góry, prawdopodobnie zainwestuję w bagażnik na hak, więc trzy rowerki się zmieszczą.

Co Wy na to... Tyszanie ( i nie tylko....):D

• 2 tygodnie później...
Napisano

Dla mnie sezon zacznie się jak złożę rower, brakuje mi jeszcze parę drobiazgów. Ja myślę o jednodniowych wypadach, spod domu na parking pod Czantorią jest 55 min. więc można dużo przejechać przez cały dzień. W planach jest wypad kilku dniowy, ale to inna historia :D. W sezonie 2011 nastawiam się na eksploracje Beskidu Żywieckiego.

ps.

Nie jestem pro, jak się zmęczę to sobię podejdę, nie jadę na czas - mam nadzieję, że nie będziemy się blokować ;) chyba, że Ty jesteś pro :)

Możemy się kiedyś wybrać pośmigać po okolicach Tychów po lasach.

Napisano

No co ty, nie jestem pro, poza tym lubię sobie pojeździć dla przyjemności. Kiedy złożysz rower daj znać. W lasach jest OK ale ostatnio nbłoto się narobiło ;) Tęsknie już za latem :/ Gdzie mieszkasz?

• 1 miesiąc temu...
Napisano

Hej:) No ja też jestem bardzo chętny:) Też musze sobie jeszcze pare rzeczy poprawićw rowerku. Ogółem musze złożyć nowe tylnie koło:)

Napisano

Gdybyś coś potrzebował pytaj - mam troszkę szpeja do sprzedania. Wszystko jest w mojej galeri Picasa. Na sezon zbiera się powoli ekipa.

Napisano

Wiesz co, ja inwestuje w nowe części bo cały czas sobie ulepszam rowerek:) A co do wypadów w góry to jeszcze sie dogadamy wszyscy:)

• 1 miesiąc temu...
Napisano

O hej widzę Tyszanie już się dogadują na przyszłe ustawki :D Ja jestem z Mikołowa, ale zawsze fajniej z kimś pojeździć. Tylko że też najpierw muszę rower doprowadzić do porządku :P

Napisano

A nie wiecie może jak wyglądają szlaki w Śląskim ? Początek sezonu planuję 19 lub 20 marca, nie chcę brodzić w błocie.

Napisano

Szlaki to jeszcze niezbyt raczej ;) Choć w tym roku będzie można ruszyć wcześniej myślę, bo szybko się wsio topi :). Ja zawsze uskutecznialem wypad pierwszy 'na czysto' okolo 1 kwietnia. W tym roku może da radę wcześniej

A co do tematu, jeśli będziecie się wybierać to chętnie się piszę :). Ale raczej na dwudniowe minimum, jeden dzień w górach to dla mnie nietrafiony pomysl :) No i raczej preferuję dojazdy PKP z racji dowolności doboru miejsca rozpoczęcia/zakończenia tripa

Napisano

Szlaki to jeszcze niezbyt raczej ;) Choć w tym roku będzie można ruszyć wcześniej myślę, bo szybko się wsio topi :). Ja zawsze uskutecznialem wypad pierwszy 'na czysto' okolo 1 kwietnia. W tym roku może da radę wcześniej

A co do tematu, jeśli będziecie się wybierać to chętnie się piszę :). Ale raczej na dwudniowe minimum, jeden dzień w górach to dla mnie nietrafiony pomysl :) No i raczej preferuję dojazdy PKP z racji dowolności doboru miejsca rozpoczęcia/zakończenia tripa

Ja z żoną prawdopodobnie wybiorę się w sobotę na równicę w ramach rozpoznania :D . Dam znać co i jak. A co do dwudniowych wypadów- hmmm, ja też bardzo chętnie jeździłbym na kilku dniowe wypady, jednak za darmo szepaja do rowerku nie dają (niestety :( ) , a praca skutecznie uniemożliwia planowanie dłuższych wycieczek. Dłuższy wyjazd planuję, ale to na razie przyszłoroczne plany :), marzy mi się "Garda Lake".

A co do pociągu- może faktycznie się rozleniwiłem :confused: , ale od ponad 10 lat nie jechałem pociągiem i przyzwyczaiłem się wozić tyłek pod dom. Uważam, że dobrze ustalona "pętelka" daje wiele frajdy, no i wraca się wygodnie kiedy się chce i bez przesiadek :D . Poza tym nie wyobrażam sobie jechać do np. Mszanej pociągiem, chyba 3dni by to zajeło ;) .

Mam nadzieję, że zrobimy w tym sezonie jakiś mały zlocik Tyski w Beskidzie.

Napisano

Mam nadzieję, że zrobimy w tym sezonie jakiś mały zlocik Tyski w Beskidzie.

Co prawda, tyszaninem ( tak to się pisze ? :whistling: ) nie jestem, ale na zlocik w Beskidach się piszę :thumbsup:

Rozpoznaj dobrze teren i jeśli wszystko będzie oki, tzn białe gów.o zejdzie ze szlaków, to 19 lub 20 marca dajemy czadu w śląskim :icon_wink:

Napisano

Rozpoznaj dobrze teren i jeśli wszystko będzie oki, tzn białe gów.o zejdzie ze szlaków, to 19 lub 20 marca dajemy czadu w śląskim :icon_wink:

Tak jak się umawialiśmy ::thumbsup: .

ps.

Jeśli pojedziemy to raczej 20.03 (praca).

Napisano

O hej widzę Tyszanie już się dogadują na przyszłe ustawki :D Ja jestem z Mikołowa, ale zawsze fajniej z kimś pojeździć. Tylko że też najpierw muszę rower doprowadzić do porządku :P

mysle ze i kilku zapalenców z Mikołowa tez sie znajdzie :D

do niedzieli juz powinienem miec kompletny sprzet(jeszcze tylko heble)

Mozna sie kiedys umówic na wyjazd wieksza ekipą.

Pozdro.

Napisano

Też chętnie się dołączę. Czekam na konkretny termin:)

W tym roku myśle, że gdzieś na przełomie maja/czerwca, planuje 4-5dniowy wyjazd w Karpaty Wsch( Czarnohora,Gorgany) jeśli ktoś ma na ten rok podobny pomysł to jak najbardziej zapraszam. Wszystko zależy od pogody,organizacji i urlopu który mam nadzieje dostane ;)

Co to zlotu tyszan gdzieś w Beskidzie jestem jak najbardziej za. W prawdzie sezon planuje zacząć w połowie kwietnia to mały trip przed nie zaszkodzi:)

Napisano

Cieszy mnie frekwencja i zainteresowanie tematem. Jeśłi dobrze liczę mamy już 6 osób gotowych do boju, a na pewno jeszcze kilka się znajdzie :thumbsup:

Jeśli zrobilibyśmy zlot, to proponuję zahaczyć o królową Śląskiego "Baranią ..." . Np. Równica-Salmopol- Barania- Stecówka- Kubalonka. Albo coś krótszego. Macie jakieś inne propozycje ??

Napisano

Zawsze można wziąć ten dzień czy dwa dni wolne w pracy. I tak byśmy ruszyli w czwartek i mieli np. niedzielę na odpoczynek ;) Powiem wam, że już jeździłem trochę szlakami i wygląda całkiem OK.

Napisano

mysle ze i kilku zapalenców z Mikołowa tez sie znajdzie :D

do niedzieli juz powinienem miec kompletny sprzet(jeszcze tylko heble)

Mozna sie kiedys umówic na wyjazd wieksza ekipą.

Pozdro.

No to dobrze. Chętnie bym pojeździł, problem tylko w tym że aktualnie jestem na etapie przygotowywania sprzętu do sezonu :P Do wymiany tylna oś (złamana) oraz jak najpilniej amortyzator (ogromne luzy).

Napisano

Spokojnie, myśląc o "zlocie...", miałem na myśli późniejsze terminy (kwiecień). Więc, wszyscy wszystko poskręcają. Jak na razie śmiganie w mniejszym gronie i zrobienie jakiejkolwiek formy.

Napisano

Widzę Tychy planują atak na Beskidy.

Zapraszam do jazdy, jest nas tu kilka, często jeździmy w grupie po Beskidach, zapraszam do wspólnej jazdy w tym sezonie ;)

Mamy tu kilka weteranów, którzy znają takie szlaki, że znacie je tylko z opowieści :D

Rekordowa trasa po Beskidach zgromadziła jednocześnie ponad 10 osobową ekipę. Jazda w takim gronie jest wyborna więc czekam na odzew jak zrobi się ciepło.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...