mrkura Napisano 12 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2010 Jak w temacie . W związku z tym, że mamy gdzie jeździć (paprocany itd. itp) może by się tak zgadać w przyszłym sezonie i stworzyć jakąś Tyską grupę. Jeśli chodzi o wypady w góry, prawdopodobnie zainwestuję w bagażnik na hak, więc trzy rowerki się zmieszczą. Co Wy na to... Tyszanie ( i nie tylko....) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sathgart Napisano 24 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2010 Ja jestem za. Masz na myśli wypady kilkudniowe? Bo w góry dojechać można bardzo szybko No i kiedy w sezonie? Bo dla mnie już się zaczyna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkura Napisano 24 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2010 Dla mnie sezon zacznie się jak złożę rower, brakuje mi jeszcze parę drobiazgów. Ja myślę o jednodniowych wypadach, spod domu na parking pod Czantorią jest 55 min. więc można dużo przejechać przez cały dzień. W planach jest wypad kilku dniowy, ale to inna historia . W sezonie 2011 nastawiam się na eksploracje Beskidu Żywieckiego. ps. Nie jestem pro, jak się zmęczę to sobię podejdę, nie jadę na czas - mam nadzieję, że nie będziemy się blokować chyba, że Ty jesteś pro Możemy się kiedyś wybrać pośmigać po okolicach Tychów po lasach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sathgart Napisano 24 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2010 No co ty, nie jestem pro, poza tym lubię sobie pojeździć dla przyjemności. Kiedy złożysz rower daj znać. W lasach jest OK ale ostatnio nbłoto się narobiło Tęsknie już za latem :/ Gdzie mieszkasz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkura Napisano 24 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2010 No to spoko, więc będzie spokojnie . Mieszkam na "B" . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sathgart Napisano 26 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2010 A ja na A Więc z umówieniem się w jakimś miejscu nie będzie problemu Jakby co to dzisiaj jadę o 11... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DZIOMBEL Napisano 30 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2011 Hej:) No ja też jestem bardzo chętny:) Też musze sobie jeszcze pare rzeczy poprawićw rowerku. Ogółem musze złożyć nowe tylnie koło:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkura Napisano 30 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2011 Gdybyś coś potrzebował pytaj - mam troszkę szpeja do sprzedania. Wszystko jest w mojej galeri Picasa. Na sezon zbiera się powoli ekipa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DZIOMBEL Napisano 30 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2011 Wiesz co, ja inwestuje w nowe części bo cały czas sobie ulepszam rowerek:) A co do wypadów w góry to jeszcze sie dogadamy wszyscy:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkura Napisano 31 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2011 Zrobimy kiedys Tyski wypad w góry Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
intruz Napisano 5 Marca 2011 Udostępnij Napisano 5 Marca 2011 O hej widzę Tyszanie już się dogadują na przyszłe ustawki Ja jestem z Mikołowa, ale zawsze fajniej z kimś pojeździć. Tylko że też najpierw muszę rower doprowadzić do porządku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkura Napisano 5 Marca 2011 Autor Udostępnij Napisano 5 Marca 2011 A nie wiecie może jak wyglądają szlaki w Śląskim ? Początek sezonu planuję 19 lub 20 marca, nie chcę brodzić w błocie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nax Napisano 8 Marca 2011 Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 Szlaki to jeszcze niezbyt raczej Choć w tym roku będzie można ruszyć wcześniej myślę, bo szybko się wsio topi . Ja zawsze uskutecznialem wypad pierwszy 'na czysto' okolo 1 kwietnia. W tym roku może da radę wcześniej A co do tematu, jeśli będziecie się wybierać to chętnie się piszę . Ale raczej na dwudniowe minimum, jeden dzień w górach to dla mnie nietrafiony pomysl No i raczej preferuję dojazdy PKP z racji dowolności doboru miejsca rozpoczęcia/zakończenia tripa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkura Napisano 8 Marca 2011 Autor Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 Szlaki to jeszcze niezbyt raczej Choć w tym roku będzie można ruszyć wcześniej myślę, bo szybko się wsio topi . Ja zawsze uskutecznialem wypad pierwszy 'na czysto' okolo 1 kwietnia. W tym roku może da radę wcześniej A co do tematu, jeśli będziecie się wybierać to chętnie się piszę . Ale raczej na dwudniowe minimum, jeden dzień w górach to dla mnie nietrafiony pomysl No i raczej preferuję dojazdy PKP z racji dowolności doboru miejsca rozpoczęcia/zakończenia tripa Ja z żoną prawdopodobnie wybiorę się w sobotę na równicę w ramach rozpoznania . Dam znać co i jak. A co do dwudniowych wypadów- hmmm, ja też bardzo chętnie jeździłbym na kilku dniowe wypady, jednak za darmo szepaja do rowerku nie dają (niestety ) , a praca skutecznie uniemożliwia planowanie dłuższych wycieczek. Dłuższy wyjazd planuję, ale to na razie przyszłoroczne plany , marzy mi się "Garda Lake". A co do pociągu- może faktycznie się rozleniwiłem , ale od ponad 10 lat nie jechałem pociągiem i przyzwyczaiłem się wozić tyłek pod dom. Uważam, że dobrze ustalona "pętelka" daje wiele frajdy, no i wraca się wygodnie kiedy się chce i bez przesiadek . Poza tym nie wyobrażam sobie jechać do np. Mszanej pociągiem, chyba 3dni by to zajeło . Mam nadzieję, że zrobimy w tym sezonie jakiś mały zlocik Tyski w Beskidzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
detonator Napisano 8 Marca 2011 Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 Mam nadzieję, że zrobimy w tym sezonie jakiś mały zlocik Tyski w Beskidzie. Co prawda, tyszaninem ( tak to się pisze ? ) nie jestem, ale na zlocik w Beskidach się piszę Rozpoznaj dobrze teren i jeśli wszystko będzie oki, tzn białe gów.o zejdzie ze szlaków, to 19 lub 20 marca dajemy czadu w śląskim Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkura Napisano 8 Marca 2011 Autor Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 Rozpoznaj dobrze teren i jeśli wszystko będzie oki, tzn białe gów.o zejdzie ze szlaków, to 19 lub 20 marca dajemy czadu w śląskim Tak jak się umawialiśmy : . ps. Jeśli pojedziemy to raczej 20.03 (praca). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aegis Napisano 8 Marca 2011 Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 O hej widzę Tyszanie już się dogadują na przyszłe ustawki Ja jestem z Mikołowa, ale zawsze fajniej z kimś pojeździć. Tylko że też najpierw muszę rower doprowadzić do porządku mysle ze i kilku zapalenców z Mikołowa tez sie znajdzie do niedzieli juz powinienem miec kompletny sprzet(jeszcze tylko heble) Mozna sie kiedys umówic na wyjazd wieksza ekipą. Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Silaes Napisano 8 Marca 2011 Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 Też chętnie się dołączę. Czekam na konkretny termin:) W tym roku myśle, że gdzieś na przełomie maja/czerwca, planuje 4-5dniowy wyjazd w Karpaty Wsch( Czarnohora,Gorgany) jeśli ktoś ma na ten rok podobny pomysł to jak najbardziej zapraszam. Wszystko zależy od pogody,organizacji i urlopu który mam nadzieje dostane Co to zlotu tyszan gdzieś w Beskidzie jestem jak najbardziej za. W prawdzie sezon planuje zacząć w połowie kwietnia to mały trip przed nie zaszkodzi:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkura Napisano 8 Marca 2011 Autor Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 Cieszy mnie frekwencja i zainteresowanie tematem. Jeśłi dobrze liczę mamy już 6 osób gotowych do boju, a na pewno jeszcze kilka się znajdzie Jeśli zrobilibyśmy zlot, to proponuję zahaczyć o królową Śląskiego "Baranią ..." . Np. Równica-Salmopol- Barania- Stecówka- Kubalonka. Albo coś krótszego. Macie jakieś inne propozycje ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sathgart Napisano 9 Marca 2011 Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 Zawsze można wziąć ten dzień czy dwa dni wolne w pracy. I tak byśmy ruszyli w czwartek i mieli np. niedzielę na odpoczynek Powiem wam, że już jeździłem trochę szlakami i wygląda całkiem OK. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
intruz Napisano 9 Marca 2011 Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 mysle ze i kilku zapalenców z Mikołowa tez sie znajdzie do niedzieli juz powinienem miec kompletny sprzet(jeszcze tylko heble) Mozna sie kiedys umówic na wyjazd wieksza ekipą. Pozdro. No to dobrze. Chętnie bym pojeździł, problem tylko w tym że aktualnie jestem na etapie przygotowywania sprzętu do sezonu Do wymiany tylna oś (złamana) oraz jak najpilniej amortyzator (ogromne luzy). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkura Napisano 10 Marca 2011 Autor Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 Spokojnie, myśląc o "zlocie...", miałem na myśli późniejsze terminy (kwiecień). Więc, wszyscy wszystko poskręcają. Jak na razie śmiganie w mniejszym gronie i zrobienie jakiejkolwiek formy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtekkrakow Napisano 11 Marca 2011 Udostępnij Napisano 11 Marca 2011 Widzę Tychy planują atak na Beskidy. Zapraszam do jazdy, jest nas tu kilka, często jeździmy w grupie po Beskidach, zapraszam do wspólnej jazdy w tym sezonie Mamy tu kilka weteranów, którzy znają takie szlaki, że znacie je tylko z opowieści Rekordowa trasa po Beskidach zgromadziła jednocześnie ponad 10 osobową ekipę. Jazda w takim gronie jest wyborna więc czekam na odzew jak zrobi się ciepło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkura Napisano 11 Marca 2011 Autor Udostępnij Napisano 11 Marca 2011 Na pewno się odezwę, i może uda nam się pobić dotychczasowy rekord Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakkub Napisano 12 Marca 2011 Udostępnij Napisano 12 Marca 2011 Także zgłaszam swoją gotowość do wypadu. Czekam na ustalenie terminu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.