kubzys Napisano 12 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2010 witam. nie znalazłem konkretnej odpowiedzi na moje pytanie więc założyłem temat. chcę zalać olejem mojego xcm`a. tylko nie wiem jaki olej wybrać. musi być taki żeby był dobry i na +30 i na -20. ważę tylko 50 kg więc muszę go trochę zmiękczyć. czy dobry by był CASTROL 15W-40? a 0W-40? nie wiem nic o olejach i chcę się zapytać: czym się te dwa różnią? dzięki za odpowiedzi i pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
c1ach Napisano 12 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2010 http://www.forumrowerowe.org/topic/1454-tuning-zalewanie-olejem-amora/page__view__findpost__p__611974 Cały temat ponad 40 stron lektury, przyklejony na samej górze żeby był widoczny. Ten Castrol lepiej zostawić sobie do auta Kiedyś zalewałem swojego XCT olejem samochodowym (gęstość chyba podobna) i amor co prawda działał (tzn. uginał się), ale o wiele lepsze efekty uzyskasz typowym olejem do amortyzatora. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.