MateuszMTB Napisano 11 Grudnia 2010 Napisano 11 Grudnia 2010 Mam pytanie czy Rowery Cube nadają się do startów mtb ? oczywiście jestem początkujący i chodzi o te za 3000 zł
Mod Team michuuu Napisano 11 Grudnia 2010 Mod Team Napisano 11 Grudnia 2010 Większość rowerów mtb nadaje się do startu w maratonie. Wybór maratonu trochę zawęża wybór.
Mod Team sznib Napisano 11 Grudnia 2010 Mod Team Napisano 11 Grudnia 2010 Startować można nawet i na Wigry 3 i przejechać na nim maraton jak się ma odpowiednia dozę samozaparcia. Jak myślisz jednak o zajmowaniu dobrych miejsc to przyda się lepszy rower, im droższy tym lżejszy i mniej awaryjny, co ma odbicie w startach. Ale i tak ważniejsza jest kondycja i skill, bo bez tego to nawet rower za 20tys. nie pomoże.
uraz Napisano 11 Grudnia 2010 Napisano 11 Grudnia 2010 Nadają się jak najbardziej. Są stosunkowo tanie i za rozsądne pieniądze można sobie kupić rower na dobrych podzespołach. Ramy są bardzo sztywne i ładne (świetnie wykończone) ale niezbyt lekkie. Na maraton może być zarówno LTD jak i Reaction ale już na wyścigi XC LTD raczej jest za krótki.
nabial Napisano 12 Grudnia 2010 Napisano 12 Grudnia 2010 a czemu w ogole zalozyles, ze cuby mialyby sie nie nadawac? odnosze wrazenie, ze 90% polskich maratonow na trekingu sie bez problemu obleci, a niektore i na kolarkach daloby rade
Schwefel Napisano 12 Grudnia 2010 Napisano 12 Grudnia 2010 Wiesz pytanie w stylu "mam 5tys. i chcę wygrać maraton, jaki rower wybrać?" Podaj jakieś konkrety.
emilio3 Napisano 12 Grudnia 2010 Napisano 12 Grudnia 2010 Nie ważne jaki rower, grunt by był sprawny, kolejna bardzo ważna rzecz to chęci jazdy rowerem i kask to jest dobry przepis na nie uleczalną chorobę cyklozę
McWolf Napisano 14 Grudnia 2010 Napisano 14 Grudnia 2010 Szukasz dobrego sklepu rowerowego? Jeśli tak to wejdź koniecznie na (...)ZAPRASZAMY !!! Od kiedy tu mozna tak bezczelnie spamowac?
Loki997 Napisano 17 Grudnia 2010 Napisano 17 Grudnia 2010 Spokojnie możesz wystartować na rowerze w tej kwocie, bez obaw że ci się rozleci czy coś w tym stylu. emilio3 napisał bardzo ważną rzecz o której niektórzy zapominają.
pomirot Napisano 17 Grudnia 2010 Napisano 17 Grudnia 2010 Jeżdżę w maratonach i widziałem różne rowery. Także takie, którym bym sukcesu przed startem nie wróżył . Jednak to nie rower wygrywa. Co do CUBE, to od niego zaczynałem swoją przygodę z maratonami, a dokładnie na modelu LTD Pro. Rzeczywiście w tej cenie mają dość dobry osprzęt, ale jest "krótki". Rama (w tym modelu) jest ciężka, a rura pozioma ma zaledwie 556cm (przy 585cm w moim aktualnym S-Works). Pozycja przez to jest bardziej "wyprostowana". Wszystko zależy od budżetu. Jeśli nie planujesz modernizacji, to będzie to dobry wybór. Jeśli jednak myślisz o podnoszeniu klasy osprzętu, to nie będzie dobrym strzałem ze względu na ramę.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.