Skocz do zawartości

[Diody] na koło?

holender

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Tu zapewne temat ten odwiedzi więcej takich ubotków które będą próbowały utopić Twoją ciekawość torpedując głupimi wypowiedziami...

Spróbuj na www.elektroda.pl tam jeśli nie ma jeszcze takiego tematu to na pewno Ci pomogą, jednakże jeśli nie masz podstawowej wiedzy technicznej będzie bardzo cięzko.

Napisano

Elektroda, nie elektroda.  O ile zaprojektowanie płytki i zlutowanie tego wszystkiego jeśli będziemy mieli wykaz elementów i ich konkretne położenie nie jest jakoś specjalnie trudne (w końcu zbyt wielu elementów nie powinno tam być) to bez umiejętności programowania mikroprocesorów i tak nic nie zrobimy. A jeśli nie masz żadnego znajomego, który by się tym zajmował, będzie ciężko.

A teraz zapytam - po co Ci to?

Napisano

wg. mnie lepiej kupić niż składać, za dużo roboty :)

jednak jak lubisz sie pobawić to do dzieła, tylko skąd będziesz wiedział jakie części kupić i jak to wygląda w środku...

Napisano

powiem tak-widziałem takie coś, łącznie z projektem płytki, wykazem części i metodą programowania i mocowania, ale ponowny dostęp do tego projektu będę mieć dopiero w przyszły piątek

• 3 tygodnie później...
Napisano

Chyba najbardziej znany producent takich bajerów.

http://www.monkeylectric.com/

Ja jestem przeciw. Kiedyś na Masie w Warszawie widziałem podobnie oświetlonego rowerzystę (zwykle migające lampki na szprychach) i moje wrażenie było, że to mocno rozprasza innych uczestników ruchu. Najlepsze rozwiązanie na bycie widocznym z boku to opony z paskiem odblaskowym. Niestety nie wszystkie modele opon są tak robione.

Koleje trochę gorsze rozwiązanie to zwykłe odblaski na szprychy.

Choć przyznam że takie diody to +10 do lansu :thumbsup:

Napisano

A chcesz coś wyświetlać, czy żeby tylko migało? Jeśli wyświetlać to zastanów się jeszcze, co.

Pierwsza myśl jest oczywiście, że to tani do zrobienia banał. Jednak nie będzie on tańszy niż gotowiec a poświęcisz masę czasu, żeby zadziałało. Szansą jest natomiast, że będzie miał większe możliwości ;) (jeśli zadziała) no i jak się zepsuje to będziesz umiał naprawić.

Jak się uprzesz, to możesz to nawet na pająka polutować, bez płytek.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...