Skocz do zawartości

[ból środkowej części łydki] marszobieg

maciej1408

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!! Wczoraj tzn. w czwartek około 17 miałem trening (dokładniej marszobieg). Po godzince zaczęła mnie boleć środkowa część łydki u lewej nogi. Myślałem że to po prostu przemęczenie i wróciłem do domu.. Gdy wróciłem trochę się rozciągłem no i nadal mnie to bolało.. Wieczorem posmarowałem sobie "końską maścią" (zazwyczaj jak mnie coś bolało to sobie tym smarowałem i na drugi dzień nie było bólu). Wstaje rano a tu nadal boli. No i tak cały czas boli.. Nigdy nie miałem jeszcze czegoś takiego.. Dodam że nie jest to aż tak mocny ból że nie moge chodzić czy coś ale po prostu to odczuwam.. Dziś z treningiem dałem sobie spokój.. Czuje że jutro też będę musiał.. Co to może być ? Boję się iść do lekarza bo mi powie że przez miesiąc (czy dłużej) nie będę mógł trenować.. Pomóżcie.. :)

Mnie również jak pierwszy raz zaczełem biegać na nartach około 3 dni bolała wewnętrzna część uda w obu nogach, mogę powiedzieć że z moich obserwacji wynika stwierdzenie że jeżeli mięsień po raz pierwszy pracuje intensywnie to nie ma szans żeby nie bolało. Potem gdy już się przyzwyczai ból przechodzi samoistnie.

Boisz się, że lekarz powie ci że masz zawiesić treningi... A nie boisz się być kaleką?

Ja bym ci sugerował konieczne skorzystanie z porady lekarskiej, bo może sie okazać, że żadne tabletki, maści i inne wynalazki nic ci nie pomogą.

Wg mnie rozwiązanie jest proste: przestać męczyć bolące miejsce czyli zaprzestać aktywności fizycznej, smarować tym czym zazwyczaj smarujesz, poczekać np tydzień, nawet dłużej. Nawet jeśli ból ustąpi nie świadczy to o niczym. Po dłuższym odpoczynku "zmęczyć" trochę bolące miejsce - jeśli dolegliwość wróci koniecznie skonsultować problem z ortopedą/rehabiltantem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...