maciej1408 Napisano 10 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2010 Witam!! Wczoraj tzn. w czwartek około 17 miałem trening (dokładniej marszobieg). Po godzince zaczęła mnie boleć środkowa część łydki u lewej nogi. Myślałem że to po prostu przemęczenie i wróciłem do domu.. Gdy wróciłem trochę się rozciągłem no i nadal mnie to bolało.. Wieczorem posmarowałem sobie "końską maścią" (zazwyczaj jak mnie coś bolało to sobie tym smarowałem i na drugi dzień nie było bólu). Wstaje rano a tu nadal boli. No i tak cały czas boli.. Nigdy nie miałem jeszcze czegoś takiego.. Dodam że nie jest to aż tak mocny ból że nie moge chodzić czy coś ale po prostu to odczuwam.. Dziś z treningiem dałem sobie spokój.. Czuje że jutro też będę musiał.. Co to może być ? Boję się iść do lekarza bo mi powie że przez miesiąc (czy dłużej) nie będę mógł trenować.. Pomóżcie.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grand231 Napisano 10 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2010 A może to po prostu jakiś skurcz i tyle. W najgorszym wypadku jakiś rodzaj naderwania mięśnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciej1408 Napisano 10 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2010 Skurcz tyle czasu? Już ponad doba mineła.. Czytam na internecie i to chyba będzie naderwanie mięśnia.. ale to chyba albo ten najłagodniejszy albo ten średni rodzaj naderwania.. pisze żeby leczyć od 1-5 dni.. zobaczymy czy jutro trochę ustanie.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grand231 Napisano 10 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2010 Smaruj to sobie schładzającą maścią końską. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciej1408 Napisano 10 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2010 No musze iść jutro kupić.. Zrobiłem błąd bo posmarowałem rozgrzewającą.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grand231 Napisano 10 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2010 Na wszelkiego rodzaju naderwania rozciągnięcia tylko schładzająca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasskulainen Napisano 11 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2010 zaczalem biegac i mam to samo... ale na obu nogach pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafalek940 Napisano 11 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2010 identycznei mialem jak pierwszy raz bylem biegac w listopadzie teraz juz bigalem ze 15 razy i nic to tylko nogi musza sie wg mnie przestawic z kolarstwa na biegi mnie bolalo 1/2 dni i przestalo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrsandman Napisano 11 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2010 Potwierdzam opinie kolegi wyżej. Miałem tak samo, po pierwszych biegach również bolały mnie nogi w tych miejscach, na szczęście po 1-2 dniach bóle ustały. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grand231 Napisano 11 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2010 Czyli jak by nie patrzeć zwykły zakwas Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasskulainen Napisano 11 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2010 nie nazwalbym tego zakwasem bo u mnie bol pojawil sie w czasie pierwszego biegu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grand231 Napisano 11 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2010 Mnie również jak pierwszy raz zaczełem biegać na nartach około 3 dni bolała wewnętrzna część uda w obu nogach, mogę powiedzieć że z moich obserwacji wynika stwierdzenie że jeżeli mięsień po raz pierwszy pracuje intensywnie to nie ma szans żeby nie bolało. Potem gdy już się przyzwyczai ból przechodzi samoistnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 12 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2010 Boisz się, że lekarz powie ci że masz zawiesić treningi... A nie boisz się być kaleką? Ja bym ci sugerował konieczne skorzystanie z porady lekarskiej, bo może sie okazać, że żadne tabletki, maści i inne wynalazki nic ci nie pomogą. Wg mnie rozwiązanie jest proste: przestać męczyć bolące miejsce czyli zaprzestać aktywności fizycznej, smarować tym czym zazwyczaj smarujesz, poczekać np tydzień, nawet dłużej. Nawet jeśli ból ustąpi nie świadczy to o niczym. Po dłuższym odpoczynku "zmęczyć" trochę bolące miejsce - jeśli dolegliwość wróci koniecznie skonsultować problem z ortopedą/rehabiltantem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciej1408 Napisano 12 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2010 Od 3 dni zero aktywności fizycznej, robiłem okłady z lodu, smarowałem naproxenem i powoli przechodzi.. od jutra może zaczne robić jakieś dłuższe spacerki.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.