Skocz do zawartości

[sklep] CentrumRowerowe - Oferta na 2011

CentrumRowerowe

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

u nich reba sl 2009 28,6 (1-1/8") / ahead / skok 100 mm / tylko do hamulca tarczowego / zdalna blokada PopLock 1 247,96 zł niedostępna na miejscu.

u nas Rock Shox-Reba SL dual air 100mm disc 08' z manetka dostępne na miejscu 3szt w cenie 1249zł

cyklotour ofercie nowszą do sprowadzenia , my starszą , ale na miejscu , cena zbliżona

tak jak pisałem co do części zamiennych zapraszam do pisania maili lub PW.

Jeśli chwalicie się, że macie na stanie "nieco taniej"laugh.gif sprzęt sprzed prawie 3 latblink.gif to trochę ŹLE świadczy o waszym profesjonalizmie... Cena takiej Reby powinna wynosić MAX 1000zł, za sam fakt iż ma już 3 lata i jest ciut przestarzała technologicznie.

Reba Team UWAGA! z 2007 za 1814woot.gif z "super" przeceny 1999zł.laugh.gif W tej samej cenie jest Reba z 2009r.wallbash.gif Dysponujecie towarem z przed 2-4 lat i w dodatku nie macie Sidówdown.gif. Sorry, ale ze śmiechu wyplułem protezę, pies zaczął ganiać za ogonem, brat dostał ataku astmy a mój niewidomy dziadek zaklął i wyszedłwallbash.gif W sumie wcale się nie dziwię, że te amortyzatory wam nie schodząwoot.gif **********************************

Z całym szacunkiem, ale właśnie tu wychodzi ile wam jeszcze brakuje, żeby chociaż oblizać się smakiem jakości obsługi w zachodnich sklepachyucky.gif

Nie ma się czym chwalić, właśnie strzeliliście sobie samobójawallbash.gif

I dopisuje się do osób, które są zdania abyście skupili się nad jakością usług a nie ilością oferowanego towaruwink.gif

Pozdrawiam,

Artro

Napisano

Będąc jakiś czas temu w legionie popuściłem ze śmiechu jak zobaczyłem na ścianie Rebe World Cup za 3499zł - amortyzator sprzed 3 lat!

Natomiast w sklepie na ul. JP II wisiał jeszcze parę miesięcy temu Skareb za 1299zł, więc jak widać sprzedawcy dbają o zbieraczy staroci mając na uwadze unikatowość i wartość kolekcjonerską dopieprzając adekwatne ceny. :thumbsup:

Napisano

Artro, już dawno nie czytałem takiego bełkotu (o ilości emotikonów nie wspominając) "za sam fakt iż ma już 3 lata i jest ciut przestarzała technologicznie" - szkoda tylko, że nie napisałeś DOKŁADNEJ wersji bo akurat u-turn team doczeka się zastępcy dopiero w 2011 - do czasu aż harfa nie zacznie ich sprowadzać, to ten z CR jest wciąż AKTUALNYM modelem na naszym rynku. Radzę najpierw upewnić się, że sam dobrze piszesz a potem dopiero wytykać błędy....potem wychodzą takie bzdury. :icon_wink:

Co do trzymania staroci przez sklepy (głównie malutkie, stacjonarne), jest jeden plus - można kupić stare, niedostępne już modele wciąż w fabrycznym stanie.

Napisano

Jeśli chodzi o ceny amortyzatorów, to niestety nie jest wcale tak różowo za granicą. Akurat ceny amorów u nas są raczej niskie (chyba, że mówimy o okazjonalnych zniżkach po -50%), nie przypominam sobie, żebym np widział gdzieś Rebę SL (chociaż OEMy tylko u nas :icon_wink: ) za poniżej 1000zł.

Napisano

Artro, już dawno nie czytałem takiego bełkotu (o ilości emotikonów nie wspominając) "za sam fakt iż ma już 3 lata i jest ciut przestarzała technologicznie" - szkoda tylko, że nie napisałeś DOKŁADNEJ wersji bo akurat u-turn team doczeka się zastępcy dopiero w 2011 - do czasu aż harfa nie zacznie ich sprowadzać, to ten z CR jest wciąż AKTUALNYM modelem na naszym rynku. Radzę najpierw upewnić się, że sam dobrze piszesz a potem dopiero wytykać błędy....potem wychodzą takie bzdury. :blink:

Co do trzymania staroci przez sklepy (głównie malutkie, stacjonarne), jest jeden plus - można kupić stare, niedostępne już modele wciąż w fabrycznym stanie.

Fakt, moja wypowiedź wyszła trochę zanadto arogancka niż sam chciałem, ale ukaniex przedstawił sedno problemu o który mi chodziło.

Co do U-Turn'a, racja mój błąd, nie doczytałem i faktycznie wyszedł klops :rolleyes:

Natomiast co do Sidów, to trochę razi ich brak :D Może warto by się zastanowić nad wprowadzeniem ich do oferty?

Zwracam honor i biję się w pierś

• Mod Team
Napisano

Podjarany faktem, że mamy kolejnego sklep-usera na forum na dodatek starającego się zrobić "coś" aby w sklepie działo się lepiej, a klientów było więcej postanowiłem złożyć zamówienie w sklepie CR by mieć wsio OK, a nie oszczędzać tych kilku zl szukając czy na allegro czy innych forach. A transakcja ta wyglądała tak ...

24 XII złożyłem zamówienie z wysyłką DPD w polu "UWAGI" wpisałem aby paczka była nadana tak aby doszła 31.XII lub później ( czyli logicznie myśląc paczka powinna zostać nadana 30 XII ) Przed złożeniem zamówienia zapoznałem się z harmonogramem pracy sklepu z którego wynikało, że 30XII robią ostatnie wysyłki przed nowym rokiem - teoretycznie idealnie :)

I nagle w dniu 30XII otrzymuję sms z DPD, że dziś dostanę przesyłkę :wallbash: Sprawdziłem pocztę "paczka wysłana 29XII" :down: Pic polegał na tym, że byłem daleko od miejsca zamieszkania... Znalazła się jednak osoba, która była na miejscu i mogła za mnie odebrać paczkę, więc czekałem sobie na telefon od kuriera... który nie zadzwonił. OK czekam dalej.

4 stycznia ok 14:00 dzwoni do mnie kurier i pyta kiedy będę w domu bo chce dostarczyć paczkę, okazuje się jednak, że paczka została wysłana do Warszawy, a nie do Wrocławia :down: Tu dostałem info, że CR powinno się w takim razie skontaktować z DPD aby zmienić adres paczki.

4 stycznia chwila później, dzwonię do sklepu CR pytam się czemu wysłano paczkę do wawy... "Pan nie wpisał w zamówieniu adresu wysyłki, a to nam ułatwia pracę..., czyli powinna być wysłana na adres ( tu cisza....) Wrocławski" :woot: Szanowny Pan nie był w stanie powiedzieć mi czemu paczka poszła do wawy. Jedyne źródło tego adresu to z karty płatniczej którą płaciłem za towar.

5 stycznia 11:10 dzwoni do mnie kurier i pyta kiedy ma dostarczyć paczkę, pytam czy we wrocu czy w wawie - "no adres warszawski..." > wyjaśniam sprawę i pytam czy sklep się kontaktował aby zmienić adres ? > Nie, nie mieliśmy jeszcze kontaktu :down:

A oto i historia przesyłki z DPD ;) Swoją drogą i tak nie pełna bo brakuje 3 pozycji z Wrocławia :wallbash:

dpdw.jpg

Dziś odebrałem paczkę :) Dobrze, że chociaż w środku było to co zamówiłem :yes: A tyle napisaliśmy się o jakości obsługi i podejściu. Na tą chwilę mam dość zakupów w CR :wallbash:

• Mod Team
Napisano

Lookas, ale przecież chciałeś,żeby paczka do Ciebie dotarła po 31XII. Cel osiągnięty :wallbash:

Ale faktem jest,że się obśmiałem jak przysłowiowa norka oglądając historię paczki.

Aha- pytanko do CR- macie w planie jakieś ruchy związane z rękawiczkami z długimi palcami ( sugeruję Speca, Zienera,Roeckl'a ) oraz spodenkami 3/4 ( 90% Waszej oferty to Endura , przydałby się Mavic ) ?

Napisano

Co do tego co napisał Artro i ukaniex: ciekawe czy doczekamy czasów gdy części rowerowe, podobnie jak gry komputerowe po kilku latach od premiery będzie można kupić kilkakrotnie taniej :wallbash: Już nie mówię o cenie 20 zł, ale cena hurtowa już byłaby OK. Toteż dziwię się czasem sprzedawcom, że trzymają kilka lat sprzęt a ceny nie spuszczą w dół.

Napisano

1. Jeśli chodzi o status paczek z allegro to proszę o kontakt z Tomkiem Urbanem , t.urban@centrumrowerowe.pl , ewentualnie - +48 (0) 52 363 40 60

2. Co do amortyzatorów , pewnie wszem i wobec wiadomo , że raczej z harfą nie współpracujemy... w związku z tym nie zawsze możemy przygotować dla klientów dobrą ofertę , jeśli Niemcy mają ceny takie dzięki, którym możemy być konkurencyjni na Polskim rynku i mieć z tego jeszcze coś dla siebie wtedy wprowadzamy to do oferty. Powiem Wam, że sam miałem w zeszłym roku wielki zgryz z kupnem widelca... zanim się zdecydowałem na kupno to trwało chyba ze 3 miesiące szukania i kombinowania...

3. Lookas , powiem krótko... no to jest dramat... na razie tylko widziałem historie paczki... zaraz sobie to dokładnie obejrzę i odezwę się na priv.

4. Co do rękawiczek to niestety , ale ofertę speca na akcesoria i odzież wycofujemy ze strony (polityka marki) fakt ten mnie niezmiernie smuci bo bardzo sobie cenie rękawiczki , siodła i kilka innych rzeczy tej firmy, co do Zienera i Roeckl'a to prawdę mówiąc znam te firmy tylko ze słyszenia , muszę poszukać gdzie to można kupić itd... spodenki - no raczej zostaniemy przy endurze , mavic pod kątem odzieży odpada... planujemy ewentualne uzupełnienie oferty odzieżą shimano , accent itp.

Napisano

A ja mam pytanie dlaczego trzeba płacić dodatkowo 5 zł jeśli chce się odebrać zamówiony przez Waszą stronę towar w sklepie stacjonarnym ? Zawsze takie zamówienie było bezpłatne. Wiem wiem jeśli zrobię przelew to mam darmowy odbiór, tylko że ostatnio jak zamówiłem siodełko okazało się że jednak go nie ma no i przez fakt przelania pieniędzy dobre 2 czy 3 tygodnie miałem 'zamrożoną' kasę dopóki nie otrzymałem zwrotu. Swoją drogą kontaktu mailowego praktycznie brak, dopiero po telefonie sprawa uległa natychmiastowemu wyjaśnieniu.

I pytanie z innej beczki- kiedy przewidujecie powrót serwisu rowerowego bo o ile teraz jest tam serwis nart itd. ?

Napisano

Jest serwis narciarski , ale rowery na serwis też są przyjmowane.

Co do ceny większej o 5zł to nic mi nie wiadomo , pytałeś sprzedawców skąd taka powiększona kwota ? proponuję to zgłosić do kierownika działu sprzedaży a.gorski@centrumrowerowe.pl i dokładnie opisać sytuację.

Napisano

Może nie wyraziłem się do końca jasno, odebrać za darmo w sklepie można ale tylko przy wcześniejszym przelewie, natomiast jeśli chcę odebrać i zapłacić na fordońskiej to trzeba płacić 5 zł.

*

Wybierz sposób płatności

Przelew przedpłata - 0zł

Gotówka przy odbiorze - 5zł

Karta kred./szybki przelew - 0zł

PayPal - 0zł

Napisano

Myślę, że to po prostu przeoczenie, ponieważ gdy wybierzesz wcześniej odbiór osobisty, wartość "Do zapłaty" nie wzrasta o te 5zł. Czyli nadal płacisz za "wysyłkę" 0 zł.

Ale skoro już o tym - wybierając wysyłkę Pocztą Polską z tą opcją, koszt wysyłki wzrasta nie o 5, a o 4zł. Kolejny chochlik :icon_wink:

• 3 tygodnie później...
Napisano

Przecież ten bidon Barbieri to nic innego niż zwykły najtańszy termos z hipermarketu (kupiłem taki za 19,90 zł) tyle, że z inną "końcówką". I dlatego nie pasuje do standardowych koszyków.

Napisano

Dzięki tej końcówce można z niego pić w trakcie jazdy. Zatrzymywanie się, odkręcanie, nalewanie do nakrętki jest trochę męczące.

I dla tej końcówki opłaca się dołożyć

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...