CentrumRowerowe Napisano 19 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2010 Witam wszystkich ponownie , dzięki za wszystkie posty. Co do pracy działu handlowego zajmującego się zamówieniami to jeżeli macie jakiekolwiek problemy z Waszym zamówieniem , kierujcie się do kierownika tego działu : Adam Górski tel. +48 (0) 52 363 40 68 a.gorski@centrumrowerowe.pl co do wagi produktów... będziemy starali się wszystkie nowe produkty, które do nas przyjeżdżają dokładnie fotografować , łącznie ze zdjęciem na wadze. Niestety z sortowaniem może być problem , bo nie damy rady zaktualizować wagi wszystkich produktów. Oczywiście waga byłaby podawana przybliżona bo wszyscy wiemy , że w wielu komponentach są dość spore wahania między różnymi sztukami , szczególnie w oponach czy dętkach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slawex17 Napisano 19 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2010 moglibyście zrobić coś z Lukasem, raty od 500zł to głupie troche. ja brałem raty 1000< ,ale znajomy musiał brać z żagla = długie czekanie, pomyślcie proszę nad tym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gothic Napisano 20 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2010 Asortyment, asortymentem, ja sugeruję jednak popracować troszkę nad informacją dotyczącą produktów z Waszej oferty. Ostatnio robiłem u Was większe zamówienie. Przy dwóch przedmiotach stało: "na zam. od 2 do 15 dni". Summa summarum okazało się po jakimś czasie, iż jednego nie ma i nie będzie, a na drugi trzeba było czekać około miesiąca. Nie zmienia to faktu, iż cenię Wasz sklep i planuję dalsze zakupy (kilka kilogramów szelestu już w CR zostawiłem), jednak o ile przyjemniej by było, gdyby deklaracje ze strony znajdowały odbicie w rzeczywistości. Pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 20 Grudnia 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2010 Dziś anulowałem zamówienie złożone w środę w CR- zbyt długi czas oczekiwania na towar. Faktem jest,że w opisie towaru widniało " realizacja od 2 do 15 dni". Dziś Miły Pan stwierdził,że nie wie kiedy i czy w ogóle. Odpowiedź jest dziwna, bo zamówione przeze mnie artykuły są dostepne od ręki u głównego importera na Polskę z siedziba i magazynem w Polsce. W rozmowie z Miłym Panem wspomniałem o tym niestotnym fakcie,ale Miły Pan nie podjął tematu. Abstrahując od źródeł w których CR się zaopatruje mam wrażenie,że czasami po prostu nie chcą zarobić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arroyo Napisano 20 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2010 Pewnych rzeczy nie przeskoczysz. Sam jak coś zamówię to lubię mieć to szybko u siebie. Przed zamówieniem sprawdzam czy towar jest na stanie czy też "na zamówienie" - i rozumiem że tutaj trzeba się nastawić na spory czas oczekiwania. Miesiąc temu chciałem na miejscu w sklepie (u mnie w mieście) kupić manetki xt, niestety nici z tego ponieważ hurtownia z której sklep brał towar wyprzedała wszystko a nową dostawę mają w styczniu. Wszystkich się nie zadowoli, chociaż ja nie miałem problemów z centrumrowerowym, zamawiany towar zawsze dostawałem szybko, z kontaktem emailowym również było bardzo dobrze. Części rowerowych jest mnogość i niestety aby dostać coś poza shimano i do tego w dobrych cenach trzeba się napocić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 20 Grudnia 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2010 Arroyo, mnie zirytowało podejście pracownika CR, któremu specjalnie nie zależało na załatwieniu sprawy. Generalnie, z perspektywy dokonanych kilku zakupów , mogę stwierdzić,że są gorsze sklepy. Ale , co już zostało napisane, zamiast wzbogacać ofertę powinni się skupić na poprawieniu obsługi klienta. Wolę mieć mniejszy wybór pośród części średniej i wysokiej klasy z bardzo dobrą obsługą klienta niż przebogatą ofertę której sprzedawcy nie ogarniają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stefan2810 Napisano 20 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2010 Można wiedzieć ile czekaliście na towar który był oznaczony - "na zamówienie od 2 do 15 dni" ? Złożyłem zamówienie tydzień temu w poniedziałek (13.12.2010) i ... status- "w realizacji". W zamówieniu są klamki SD7 na które trzeba czekać od 2 do 15 dni. Zdarzyło sie komuś że czekał 15 dni na towar? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
premier2 Napisano 20 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2010 no ja czekam na sztycę Amoeby od 30.11 inna sprawa, że akurat mnie się nie spieszy, inaczej już dawno bym podziękował, tym bardziej, że sztyca jest do dostania bez problemu u innych sprzedawców... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bugatti Napisano 20 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2010 Może zaczęlibyście sprowadzać ciuchy endury?W pl jest mało sklepów gdzie można ją kupić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cichy66 Napisano 20 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2010 Jako,że wśród forumowiczów jak i szerokiej rzeszy roweromaniaków sa tacy którzy sami dłubią przy swoich roweruch i na pewno ucieszyła by ich np.oferta części do amortyzatorów(części zamiennych:uszczelki,tłumiki,dekielki,pokrętła itp.). Dla zobrazowania przesyłam link z skandynawskiej stronki: http://www.cyclecomponents.com/1/sv/artiklar/mountainbike/verkstad_reservdelar/reservdelar/komponenter-2/framgafflar-2/rock-shox/index.html Wiadomo,że każdy liczy się z kasą i dlatego mając możliwość zakupu takowych części jest możliwosć samodzielnej naprawy,a serwisowanie u przedstawicieli firm nie jest tanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nieborak Napisano 20 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2010 mam wrażenie,że czasami po prostu nie chcą zarobić. Zazwyczaj tak jest wtedy gdy jest dużo pracy, albo zamówienie jest "nie na rękę". Co innego w cyklo. Tam nigdy "nie ma problemu, towar będzie za x-x dni" i towar jest Co do tematu, może jakieś ramy Kinesis albo czeskie RB. Z odzieży chętnie bym coś widział z Pearl Izumi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CentrumRowerowe Napisano 20 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2010 hu hu.... ile postów , ok po kolei... 1. Bardzo nie lubimy kiedy nasi pracownicy się lenią , więc proszę o informację kim był miły pan , i co konkretnie chciałeś zamówić? 2. Co do ostatnich "Niemieckich" dostaw to faktycznie była obsuwa , po dostawę miał jechać szef w piątek , uległ małemu wypadkowi i nie mógł jechać , dlatego zamiast samodzielnie odebrać dostawę , czekaliśmy na jej wysyłkę , a niestety w ostatnim czasie w Niemczech kurierzy chyba mniej sobie dają radę niż nasi. Dostawa powinna , podkreślam powinna być jutro wprowadzona , jakby co dzwońcie do naszego działu obsługi , chłopacy udzielą informacji dokładnych. 3. Amoeba , ciężki temat , ale mam nadzieje , że do końca tygodnia będzie dostarczona. 4. Endura ? owszem mamy i to chyba dość sporą ofertę , jeśli nie ma tego co potrzebujesz , pisz lub dzwoń. 5. Ciężko zapanować nad dostępnością drobnych elementów serwisowych , pamiętajcie że nich mamy dostęp , jeśli coś Was interesuje to najlepiej pytać chłopaków , którzy najbardziej znają się na technicznych sprawach w firmie czyli Krzysztof Nycek serwis@centrumrowerowe.pl lub Tomek Urban , t.urban@centrumrowerowe.pl 6. Z ramami pewnie będzie ciężko , ale Pearl Izumi , owszem coś planujemy pozdrawiam Tomek Hoppe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomekW Napisano 20 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2010 Najdłuższy czas oczekiwania z jakim się spotkałem to 4 dni więc narzekać nie mogę, zawsze też dostaję to co zamawiam. Dlatego ja jestem zadowolony. Sugerowałbym większą dostępność bielizny nieco tańszej niż endura. Jakieś potówki, bezrękawniki w przyzwoitej cenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CentrumRowerowe Napisano 20 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2010 Co do bielizny to aktualnie mamy trochę modeli zimowych firmy Brubeck.... większa jej oferta jest na naszym zimowym sklepie skicentrum.pl Latem będziemy mieli , także szerszą ofertę letnią tej firmy... porozmawiam z szefem , może coś z Daniello wprowadzimy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grand231 Napisano 20 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2010 Jestem za, przydałaby się jakaś bielizna bo Endura mimo że jej jakość wykonania jest wysoka jest drogim sprzętem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CentrumRowerowe Napisano 20 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2010 ok , ale mówicie o ciepłej bieliźnie ? czy na lato ? bo jak potrzebujecie na zimę to http://skicentrum.pl/S.BRUBEC/4/SProducent.aspx jakby co zamówienia ze sklepu zimowego i rowerowego można łączyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomekW Napisano 21 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2010 Ja pisałem o bieliźnie wiosna-lato czyli np jakiś bezrękawnik, koszulka z krótkim rękawem. Coś takiego pojawi się pewnie niedługo, chociaż nie przypominam sobie aby w tamtym roku był ten towar dostępny w sklepie. Oczywiście pamięć bywa zawodna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukaszs Napisano 21 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2010 podpisuje się pod amorkami Suntoura może siodła WTB coś z Truvativa ramy - szczególnie enduro - moze jakaś stal - myślę ze by się świetnie sprzedawały więcej RS np Pike Tora Revelation Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
netta1987 Napisano 21 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2010 a może rowery i ramy RADONA bo widać że firma się chce rozwinąć ale na pl rynku jest porażka a mają całkiem fajną ofertę jeśli chodzi o jakość/cena Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CentrumRowerowe Napisano 21 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2010 1. Bielizna na pewno znajdzie się w ofercie , chociaż owszem , rok temu jej nie było. 2. Co do widelcy Suntour wydaję mi się , że mamy całkiem dobrą ofertę , oczywiście nie w tym momencie , bo ciężko w zimę o dostępność amortyzatorów , ale w sezonie jesteśmy raczej na bieżąco. 3. Truvativ , pojawia się często w Waszych postach , więc trzeba o tym poważnie pomyśleć. 4. Siodeł chyba żadnych nie będziemy dodawać. 5. Z ramami jest ciężko , słabo z dostępnością w sezonie więc wprowadzanie ich do oferty sklepu mija się z celem , jeżeli jakiś klient szuka ramy staramy się ją dla niego znaleźć , ale na naszym rynku nie jest to proste , a zatowarowanie w ramy przed sezonem jest zarówno ryzykowne i kosztowne. 6. RS faktycznie raczej nasza oferta skupia się na widelcach XC Maraton , może warto ją poszerzyć. 7. Co do Radona to razem z firmą Bike-Center byliśmy pierwsi na rynku w PL którzy zajęli się dystrybucją tej marki , niestety obecna polityka firmy radon jest taka , że nam jako sprzedającym nie kalkuluje się sprowadzanie tych rowerów , bo jeżeli chcielibyśmy na tym coś zarobić to cena będzie wyższa niż cena detaliczna dla klienta zamawiającego bezpośrednio na www.bike-discount.de , co do ram do postaramy się ich trochę mieć. moglibyście zrobić coś z Lukasem, raty od 500zł to głupie troche. ja brałem raty 1000< ,ale znajomy musiał brać z żagla = długie czekanie, pomyślcie proszę nad tym. Co do rat , to z tego co kojarzę to minimalna kwota na którą można brać raty to obecnie 300zł zarówno w żaglu jak i w lukasie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Lookas 46 Napisano 21 Grudnia 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2010 To i ja dołożę swoje 5gr Zgadzam sie z jednym z przedmowcow duzo wiecej mozecie zyskac szybsza i bardziej profesjonalna obsluga klienta. Z tym jest naprawde slabo od lat. Asortyment macie szeroki. Ceny tez sa atrakcyjne jak na polskie realia. ... I przede wszystkim tym bym się zajął. To co zawsze mnie zniechęcało i nadal zniechęca do zakupów w polskich sklepach rowerowych to obsługa. Jestem naprawdę tolerancyjny pod względem terminów ale jeśli na paczkę z bikestacji muszę czekać tydzień następnie upominać się telefonicznie o zapłacony już dawno towar i dopiero ona zostaje wysłana, a klamoty z Włoch przychodzą do mnie w 3 dni z czego dwa to sobota i niedziela - daje do myślenia ( tym bardziej, że była to przesyłka standardowa, a nie expres ) Terminy realizacji zamówień to jedno ale samo podejście do tematu obsługi klienta. Robiąc zapytanie o przysłowiowe "coś" w takim CRC czy FWB dostaję z reguły albo krótką odpowiedź na temat albo referat odnośnie innych możliwości. A dziś miałem przyjemność zapytać właśnie Wasz sklep o różnicę w oponach. I temat wygląda następująco : - jako nieliczni bądź jako jedyni w kraju posiadacie w ofercie opony do trenażerów TACX (85zl) oraz Continetal Hometrainer (85zl) ( jednocześnie ) - zadaję pytanie o wpływ szerokości opony na pracę trenażera i różnice pomiędzy tymi dwoma gumkami. W odpowiedzi otrzymuję : "Witam, Opony różnią się szerokością, i producentem, Continental, Taxc. Nie zauważyłem aby różnica w szerokości opony miała wpływ na prace trenażera. " Nie wiem, może się czepiam, może większości klientów trzeba tłumaczyć najbardziej oczywiste kwestie, ale kiedy w odpowiedzi na pytanie czym się różni jedno od drugiego dostaję informację, że firmą oraz szerokością to sam sobie dopowiedziałem przed monitorem że można było dodać że jedna jest niebieska, a druga czarna :] Wychodzi na to, że jedna i druga opona ma taką samą żywotność, generuje taki sam hałas podczas ćwiczeń, pomimo sporej różnicy w szerokości kleją się do rolki trenażera identycznie etc ... W zeszłym roku robiłem dużo zakupów do szosy, do mtb, dla kumpla etc po ok miesiącu kontaktowania się ze sklepami wylałem swoje żale na forum http://www.forumrowerowe.org/topic/57049-sklepy-www-i-podejcie-sprzedawcow/ Wypowiedziało się tam trochę userów także polecam, jako tako nakreśla ocb Może to moje mylne wrażenie, że póki co klient w sklepie rowerowym to zło konieczne ale tak to widzę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CentrumRowerowe Napisano 21 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2010 No ja ze swojej strony , mogę powiedzieć , że naprawdę się staramy, tak tak dobrymi chęciami podobno niebo wybrukowane.... Nie chcę tu bronić ani naszej firmy , ani innych polskich sklepów internetowych , ale zastanówcie się też chwilę nad pewnym aspektem całej sprawy... Gdyby sytuacja ekonomiczna w naszym pięknym kraju była na tyle sprzyjająca byśmy nie musieli szukać towaru za granicą , bo Polscy dystrybutorzy zawodzą na linii dostępności cen etc... gdyby z tym był spokój to zamiast poszukiwań sprzętu byśmy byli skupieni w 100% na obsłudze klienta , ale żeby była jasność nie mam zamiaru wchodzić w polemikę z Twoim zdaniem bo jest ono bardzo rozsądne , masz towar w 3 dni i to jest dla klienta ważne ! Dlatego miedzy innymi pojawiam się na tym forum by widzieć co jest nie tak , na jakie poprawy w naszej pracy liczycie najbardziej i żeby na wszelkie alarmowe sytuację reagować.... Co do opon TACX i Conti , szczerze ? odpowiedź tyle samo żenująca co śmieszna... (poproszę na priv kopie maila) jeśli spotkacie się z takimi odpowiedziami to informujcie mnie tutaj , lub poprzez PW ewentualnie mailowo na t.hoppe@centrumrowerowe.pl a jeśli już temat tych opon poruszamy to przytoczę swoje doświadczenia.... opony tacx używałem jakieś 2 lata temu , zakładało ją się łatwiej na obręcz niż teraz oponkę Conti. Czarna wydaje się być twardsza od niebieskiej Tacxa co do ślizgania się opony po rolce to ciężko mi cokolwiek powiedzieć , bo wcześniej miałem rolkę żelową , a teraz normalną aluminiową , ja decyduję się na conti bo bez większych kombinacji wsadzam tam normalną dętkę od opony 2,1 a do tacxa to już lekkie ryzyko , przynajmniej moim zdaniem.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 21 Grudnia 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2010 To ,że zaistnieliście na Forum to już duży plus w Waszą stronę. Wszak wypowiadają się tutaj Wasi obecni ,byli i przyszli klienci. Ale do meritum. Dziwię się stwierdzeniu,że gdyby dystrybutorzy byli OK, to Wy moglibyście się skupić w 100% na kliencie. Bardzo przepraszam ale raz,że nie rozumiem tego typu spychologii, dwa,że zupełnie mnie ta odpowiedź nie satysfakcjonuje . Mnie, jako Waszego klienta , niezbyt interesuje pochodzenie części ,które sprzedajecie ( chociaż powinno ), ewentualne perturbacje z dystrybutorem czy polityka cenowa- mnie jako klienta interesuje dostępność,cena a przede wszystkim wiarygodność otrzymywanych informacji od Sprzedającego. Spójrz na poruszany temat z punktu widzenia klienta. Wy oferujecie towar , my zamawiamy i .... nic. Informacyjna biała plama. Wczoraj pisałem o anulowaniu mojego zamówienia ( termin na nie wiadomo kiedy i nie wiadomo czy w ogóle ). Dzisiaj szok- telefon z CR ,że towar, który wczoraj był wielką niewiadomą w cudowny sposób dotarł. I normalnie ręce opadają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 21 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2010 Kupiłem u Was kiedyś przerzutkę srama. Mieliście wystawionych ich kilka sztuk. Zapłaciłem przelewem. Czekam. Po tygodniu czekania dzwonię i dostaję informację, że jeszcze muszę poczekać bo obecnie tej przerzutki nie macie. 1. Sprzedaliście virtualny towar. 2. Nie poinformowaliście mnie o jego braku, co przecież można było zrobić skoro towaru brak, żeby chociaż tak ratować sytuację. 3. Gdybym nie próbował dowiedzieć się co z zakupem, to w sumie przez prawie trzy tygodnie sytuacja byłaby w zawieszeniu. Naturalną reakcją w takiej sytuacji MOGŁOBY być wlepienie Wam negatywa, bo nie ja dałem tyłka i nie ja mam obowiązek dążyć do wyjaśnienia sytuacji; z mojej strony transakcja była zrealizowana tak jak trzeba, włącznie z poinformowaniem Was drogą mailową o dokonaniu wpłaty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
premier2 Napisano 21 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2010 Ja tylko dodam od siebie, że marzę o takim podejściu do klienta, jaki mają sklepy zachodnie. Wczoraj, dzięki uprzejmości goldbloom'a, zamawiałem towar z CRC. Okazało się, że mają ten sam produkt wystawiony przez pomyłkę w 2 różnych cenach. Liczyłem się już z koniecznością dopłaty, ale CRC chcąc ratować twarz, postanowiło zrealizować zamówienie... Dodam, że różnica wynosiła ponad 50Ł. W przypadku naszych sklepów, podejrzewam, że skończyłoby się anulowaniem zamówienia. Co do obsługi w CR, to przyznam, że lubię robić tam zakupy, kilka razy potrzebowałem porady i znalazłem pomoc u obsługi. Ale czasem boli, że zawalacie w tak prostych i oczywistych kwestiach, jak poinformowanie klienta, co z jego zamówieniem. To powinien być PRIORYTET. Cieszy, że chcecie wysłuchać krytycznych głosów i nie chowacie głowy w piasek. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.