Skocz do zawartości

[skandia] info

borowka

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ciekawe jaka będzie frekwencja w tym roku właśnie przez to że koliduje z Dolskiem?

Jeśli o trase to faktycznie ta jest o wiele lepsza od tras z lat poprzednich (nie mówie tu o roku ubiegłym). :thumbsup:

• Mod Team
Napisano

Haracz zapłacony, z głupoty i dla towarzystwa z kumplem zdecydowałem się na medio zamiast mini, jutro będę tego żałował :P Bo raz że się wykończę, a dwa że nie będzie raczej takiego dobrego wyniku jak na mini rok temu. Ale dobra zabawa będzie na pewno :D

Napisano

Odi napisz jak wrażenia po maratonie. Warto było? Zabawa była dobra? Faktycznie ten dołek z błotem to był specjalnie wybrany żeby TV miało co pokazać.

• 3 tygodnie później...
Napisano

witam wszystkich

Mam pytanie czy ktoś objeżdzał trasę w Krakowie ??

Może jakieś sugestie co do opon?

Jak wygladają odcinki nieasfaltowe na mini i medio - piasek? błoto? szutr?

Napisano

Co do opon, to ja zabieram Rocket Ron'y, moim zdaniem uniwersalne. :P

I mam pytanko co do rejestracji/wpłat. Można wszystko zrobić na miejscu, czy trzeba on-line ?

Napisano

Przejechałem wczoraj trasę mini na Race King`ach i moim zdaniem są wystarczające. Za dużo asfaltu i ubitych dróg na głębszy bieżnik.

Co do wpłat to można to zrobić na miejscu dzień wcześniej albo przed startem. Wszystkie info są w regulaminie.

Napisano

Witam. Dysponuję miejscem na osobo-rower z północy Wielkopolski do Krakowa i z powrotem rzecz jasna. Wyjazd w piątek koło południa, może trochę później, powrót po zawodach w sobotę. Cena do uzgodnienia. Kontakt GG: 3560782 lub cyryl3000@wp.pl

Napisano

Właśnie wróciłem z objazdu trasa szybka, kamienie i około 10km ASFALTU!!!!

Drodzy Państwo moim zdaniem czesiu sobie odpuścił.

do tego trasa zostaje skrócona o ostatnią górkę przez co mini ma 21km?!!??

Tak samo dla mega i giga trasa będzie krótsza o około 6km.

Co do pogody to ciepło i dziś bez deszczu.

na szczęście w pakiecie nie ma koszulki:)

Napisano

Witam. Patrząc na wyniki z Krakowa to coś mizerna była frekwencja jak na tak dużą aglomerację miejską. Czyżby konkurencja Legionowa? W-wa została na niedzielę w domu? Mam nadzieję, że w Nałęczowie będzie trochę lepiej. Pozdawiam

Napisano

No to faktycznie szału nie ma. To prawda, że trasa przypominała kryterium uliczne, o czym piszą na portalach rowerowych?

Jak względem niej wyglądała na imprezach u p. Zamany i panów G.?

Napisano

Nie no, na Skandii aż tak źle nie było, ja jestem zadowolony. Dziś na mini w Powerade MTB Marathon też było dość trochę asfaltu, ale z racji tego, że byłem 5 to nie mogę narzekać. B)

PS. Nie wie ktoś, gdzie można znaleźć zdjęcia z edycji w Krakowie ? Bo szukam, szukam i nie mogę znaleźć. <_<

Napisano

Jechałem mini, to był mój pierwszy maraton więc nie mam porównania do innych. Jeździłem trochę po trasach maratonu Golonki w Złotym Stoku i w porównaniu do tamtej ta w Krakowie była zdecydowanie łatwiejsza technicznie i było dość płasko. Moim zdaniem w okolicach zoo można było trochę bardziej urozmaicić, było też sporo asfaltu. Generalnie jestem zadowolony. 73 w open (18 w M3) jak na debiut i średni sprzęt (Kellys Quartz, platformy itd) to chyba nie najgorzej.

Traciłem na dłuższych podjazdach, zyskiwałem na zjazdach i trudniejszych kawałkach. Jest więc nad czym pracować :)

Napisano

Moim zdaniem to sprzęt nie ma aż tak wielkiego znaczenia. Można jechać na "ukrainie" i jeśli noga podaje to mykniesz wszystko co jedzie, a jak nie to nawet ultra lekki super rower nie pomoże.

Dzisiejsze dane z Legionowa to na wszystkich dystansach wystartowało 1173 kolarzy.

Napisano

A więc moja kolej nadeszła zaiste:

Trasa - spodziewałem się większej ilości interwałów, trochę płasko, ale szybko :)

Oznakowanie - mogłoby być, tylko na mostku się zapędziłem i pojechałem prosto, przez co straciłem jakieś 10 min i ok. 100 miejsc! :o

Moja relacja:

Jechałem niedaleko czołówki (chodź startowałem z ostatniego sektora), spadł mi łańcuch - utrata ok. 1 min. Później znów podgoniłem, ale oczywiście - mostek, 2 km od mety nie zauważyłem znaku do skręcania i pojechałem prosto. I straciłem 10 min, ok. 100 miejsc (jak wyżej pisałem) i 30 pkt. do generalki :/

PS trasa została skrócona, nie jechaliśmy przy zoo. Zamiast 27 km jechaliśmy 22km.

Napisano

Moim zdaniem to sprzęt nie ma aż tak wielkiego znaczenia. Można jechać na "ukrainie" i jeśli noga podaje to mykniesz wszystko co jedzie, a jak nie to nawet ultra lekki super rower nie pomoże.

Też to wiem ale jak poczytasz różne fora to może się wydawać, że bez super lekkiego i mega drogiego sprzętu nie ma co startować.

Myślę, że SPD mogłoby się przydać i odrobina treningu bo 180 km raczej delikatnej jazdy od początku sezonu to trochę mało na dobry wynik.

Napisano

NA forum można napisać co się tylko zechce. W sumie to przez kilka edycji maratonu w Nałęczowie zmieniłem trzy rowery i okazało się, że na najcięższym osiągnąłem najlepszy swój wynik. Ale pamiętam, że siadłem na kole wycinakom i dopiero na 4km przed meta odpadłem. W tym roku pojadę na 96-stce. Ogólnie rzecz ujmując to na wynik składa się: zdrowie, trening i pogoda. SPD może być czasami zmorą, chyba, że masz kasę i kupisz ubijaki. Widziałem nie raz jak na śliskiej nawierzchni ludzie nie nadążali wypinać się z spd-ków i lądowali na glebie. Upadek jaki by nie był zawsze jest bolesny i nieprzyjemny. Jak w bloki napcha się nałęczowski less to umarł w kapciach. Ani wpiąć to w pedał ani wypiąć. 2 lata temu musiałem szukać kałuży żeby wypłukać trochę błota z bloków bo nie mogłem się wpiąć. To było wkurzające bo w tym czasie kilkanaście osób pojechało sobie spokojnie dalej.

Napisano

w gorach kazdy kilogram roweru przeklada sie na minuty. minuty przekladaja sie na wynik, te kilka roznicy kiedy sie jedzie w czubie (a nawet niekoniecznie, bo na grubych maratonach u golonki zawodnicy pierwszej 100 potrafia przyjezdzac srednio co kilka(nascie) sekund) to nie musze pisac co oznacza. ja mam startowke 9 kilo z hakiem oraz treningowke prawie 12kg, ale zdarza mi sie na niej startowac (jak pogoda jest do dupy, szkoda mi wtedy startowki) i te 3 kilo czuje jak cholera na podjazdach. po prostu.

ps: pierwszy raz w sobote w skandii startowalem - medio z sektora... E bodaj, sam nie wiem. 26 open, 5 w m3 ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...