Skocz do zawartości

[piasta]Wymiana z RM60 na FH-T660

Nudziarz

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Muszę zmienić piastę Shimano RM60 na nową chciałbym coś mocniejszego do 80zł na tył oczywiście. Wpadła mi w oko SHIMANO DEORE LX FH-T660 jest w rowerowym niedaleko mnie za 70zł i powiedzieli że przełożą mi piastę za darmo więc jest mała okazja. Także jakby mógł ktoś podać opinie na jej temat czy nie będzie trzeba wymieniać szprych niestety nie mam informacji co do wysokości kołnierzy a aktualnie rower stoi u kolegi dość daleko ode mnie dlatego chciałem napisać posta bo nie zostało wiele szt :)

Edit: Rower Unibike Evolution 2007. Nie ma konieczności piasty pod hamulec tarczowy bo moich hamulców raczej nie wymienię. :)

Napisano

Ja używam piasty Shimano Hone, która jak wiadomo jest odpowiednikiem LX tylko że na sztywnej osi - oceniam ją sobie bardzo dobrze naprawdę wytrzymała rzecz. Czy będzie pasować wszystko zależy czy masz obręcz płaską czy klasyczną do XC, ale logiczne patrząc powinna pasować bez większego problemu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...