Skocz do zawartości

[rekawiczki] czy nadają sie na zime?

Puklus

Rekomendowane odpowiedzi

Ja takich używam - oceniam je całkiem dobrze, ocieplane z membraną, na razie jeździłem w nich w temperaturze ok -10*C było ok tylko co jakiś czas trzeba było ruszać palcami. Używam ich także do biegana na nartach, nie ograniczają ruchów jak niektóre tanie rękawiczki na zimę. Dla mnie ich ocena to 4/5.

Też posiadam wspomniane Accenty, ale jeszcze na bicyklu ich nie testowałem. Natomiast zabrałem je na kilka dwugodzinnych spacerów pieszych przy temp. do -5C. Było akceptowalnie (podczas odcinków "biegowych" nawet zbyt ciepło), ale na rower chyba bym ich nie założył, gdyby temperatura była poniżej wspomnianych -5C. Miałem wrażenie, że przy naprężonych łapach na kierze już by mi w nich palce przemarzały. Oczywiście trzeba brać pod uwagę różnice fizjo. konkretnych użytkowników...

• 4 tygodnie później...

najlepiej na gołą rękę założyć rękawiczki lateksowe, a potem obojętnie jakie (no prawie obojętnie) i będzie w h.. ciepło

Najpierw zapocisz sobie rękę i będzie Ci przez chwilę ciepło, a potem zimny wiatr wychłodzi Twój pot i odmrozisz sobie ręce, więc średnio ciekawy patent. Polecam jeździć w 2 parach rekawiczek: pierwsza zwykłe cieńkie, bawełniane ale bardzo przewiewne, a na to coś grubszego. Ja tak robię i się sprawdza.

Na zimę kupiłem rękawice Polednik zimowe, po przejechaniu 1 km w tem. ok -2 straciłem czucie w palcach, wróciłem wygrzebałem z głębi szafy rękawice narciarskie i pojechałem dalej.

Nie są tak komfortowe jak te rowerowe ale jeśli chodzi o niskie temperatury rewalka

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...