Mod Team Puklus Napisano 8 Grudnia 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2010 Witam http://allegro.pl/rowerowe-rekawiczki-dlugie-zel-membrana-s-inne-i1349618358.html Znalazłem takie rękawiczki, w miare nie drogie, z membraną. Chciałem sie zapytać czy ktoś może uzywa takich i w jakich temperaturach sie sprawdzają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grand231 Napisano 8 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2010 Raczej nie są to typowe rękawiczki do biegania(podobne tylko bez wkładki żelowej używają piłkarze), przy np -10 będzie c w nich zimno gdyż na rowerze ręce aż tak nie pracują jak np podczas biegania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek14 Napisano 9 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2010 Wygląda na to, że te rękawiczki nie mają jakiejkolwiek ociepliny. Czyli na temeperatury poniżej 0 zupełnie się nie nadają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
senjiro Napisano 9 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2010 Wyglądają całkiem nieźle, ale nie założyłbym ich poniżej 5stopni.Poza tym mając 65zł (bo za tyle można je kupić z wysyłką) można dorzucić 10zł i za 75zł kupić Accenta Ice Storm. Wiem że z forum, ktoś takich używa to niech się wypowie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grand231 Napisano 9 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2010 Ja takich używam - oceniam je całkiem dobrze, ocieplane z membraną, na razie jeździłem w nich w temperaturze ok -10*C było ok tylko co jakiś czas trzeba było ruszać palcami. Używam ich także do biegana na nartach, nie ograniczają ruchów jak niektóre tanie rękawiczki na zimę. Dla mnie ich ocena to 4/5. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slawex17 Napisano 9 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2010 http://allegro.pl/rekawiczki-pro-special-edition-czarne-rozmiar-m-i1347845660.html miał może ktoś takie rękawiczki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sandacz Napisano 9 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2010 Też posiadam wspomniane Accenty, ale jeszcze na bicyklu ich nie testowałem. Natomiast zabrałem je na kilka dwugodzinnych spacerów pieszych przy temp. do -5C. Było akceptowalnie (podczas odcinków "biegowych" nawet zbyt ciepło), ale na rower chyba bym ich nie założył, gdyby temperatura była poniżej wspomnianych -5C. Miałem wrażenie, że przy naprężonych łapach na kierze już by mi w nich palce przemarzały. Oczywiście trzeba brać pod uwagę różnice fizjo. konkretnych użytkowników... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rondel96 Napisano 3 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2011 najlepiej na gołą rękę założyć rękawiczki lateksowe, a potem obojętnie jakie (no prawie obojętnie) i będzie w h.. ciepło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grand231 Napisano 3 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2011 O ciekawy pomysł pierwsze o nim słyszę zaraz jutro wypróbuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
senjiro Napisano 3 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2011 najlepiej na gołą rękę założyć rękawiczki lateksowe, a potem obojętnie jakie (no prawie obojętnie) i będzie w h.. ciepło Najpierw zapocisz sobie rękę i będzie Ci przez chwilę ciepło, a potem zimny wiatr wychłodzi Twój pot i odmrozisz sobie ręce, więc średnio ciekawy patent. Polecam jeździć w 2 parach rekawiczek: pierwsza zwykłe cieńkie, bawełniane ale bardzo przewiewne, a na to coś grubszego. Ja tak robię i się sprawdza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarSz Napisano 6 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2011 Na zimę kupiłem rękawice Polednik zimowe, po przejechaniu 1 km w tem. ok -2 straciłem czucie w palcach, wróciłem wygrzebałem z głębi szafy rękawice narciarskie i pojechałem dalej. Nie są tak komfortowe jak te rowerowe ale jeśli chodzi o niskie temperatury rewalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bugatti Napisano 6 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2011 Ja z powodzeniem używam zwykłych polarowych rękawic hi-teca i sobie chwale. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.