kaziq Napisano 7 Grudnia 2010 Napisano 7 Grudnia 2010 Jak w temacie, czy ktoś posiadał oponki SCHWALBE BIG APPLE? posiadam rower MTB, jeżdżę głównie po mieście, czasami wypady w las. Szczególnie interesują mnie 26x2.00. Z góry dziękuję za wszelkie opinie na ten temat ps. przeglądałem forum i google - dzięki temu mam mętlik w głowie
tobo Napisano 7 Grudnia 2010 Napisano 7 Grudnia 2010 Ja mam apple w rozmiarze 2,35, potrzebowałem slicka do górala jako mieszczucha. Oponka toczy się lekko jak to slick (oczywiście w porównianiu do klockowych opon mtb, ma całkiem sporą wysokość co dobrze chroni przed dobiciami. Ja mam wersje kevlarowe więc są dosyć znośne wagowo.
radomir82 Napisano 7 Grudnia 2010 Napisano 7 Grudnia 2010 Śmieszne oponki, kolega Tobo je chyba używa/ł, może sie wypowie O już to zrobił he he. Btw. udało Ci się je ułożyć na obręczy, czy dalej podążaja tropem węża?
senjiro Napisano 7 Grudnia 2010 Napisano 7 Grudnia 2010 Jeździłem na takich rowerem miejskim po Krakowie. Jak dla mnie bomba, łupałem nimi o krawężniki, po dziurach i nic. Już nie mówiąc o tym że się dało wjechać nimi na wały koło Wawelu Więc myślę że wypady po lesie spokojnie przeżyją.
kaziq Napisano 7 Grudnia 2010 Autor Napisano 7 Grudnia 2010 Ja mam apple w rozmiarze 2,35, potrzebowałem slicka do górala jako mieszczucha. Oponka toczy się lekko jak to slick (oczywiście w porównianiu do klockowych opon mtb, ma całkiem sporą wysokość co dobrze chroni przed dobiciami. Ja mam wersje kevlarowe więc są dosyć znośne wagowo. mam właśnie okazję, w miarę tanio 55 zł za sztukę kewlarowych 26x2.00. Jeździłem kiedyś na slickach ale na innym rowerze, wiem jak się zachowują. Obecnie mam smartsamy 26x2.1 i na miasto są zbyt "górskie" poza tym są już zużyte i poważnie zastanawiam się nad jabłkami. Tobo, jakie ciśnienia wytrzymują te opony? Czy odczuwasz wzrost prędkości? i jak ze zwrotnością? Jak napompuję na "kamień" to będę pruć niczym błyskawica?
rzymo Napisano 7 Grudnia 2010 Napisano 7 Grudnia 2010 Akurat Smart Samy nie są takie złe na asfalt - w miarę ciągły i o niewielkiej szerokości bieżnik pośrodku. Na jabłkach jeździłem, na wersji 26x2.0" i 26x2.35" - różnica między nimi jest spora. Te drugie pompowałem poniżej 1.5atm i było b. komfortowo (rower ze sztywnym widelcem).
kaziq Napisano 9 Grudnia 2010 Autor Napisano 9 Grudnia 2010 Dzięki za odp, kupiłem jabłka i mam nadzieję, że spiszą się dobrze Akurat Smart Samy nie są takie złe na asfalt - w miarę ciągły i o niewielkiej szerokości bieżnik pośrodku. Na jabłkach jeździłem, na wersji 26x2.0" i 26x2.35" - różnica między nimi jest spora. Te drugie pompowałem poniżej 1.5atm i było b. komfortowo (rower ze sztywnym widelcem). rzymo, jaka jest różnica pomiędzy 2.0 a 2.35? mam już 2.0 ale bardzo interesuje mnie to info
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.