Skocz do zawartości

[piasta] Ukręcona sruba tarczy

djwiocha

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Zadam krótkie pytanie, czy ukręcona śruba do tarczy w czymś przeszkadza, bo ja sądzę że tak a jakiś koleś z allegro co od niego kupiłem koło (leko21) po tym jak założyłem spór na allegro (z tego powodu) pisze mi że był w serwisie i facet mu powiedział ze można tak jeździć, ja jestem innego zdania bo to już przekrzywia tarczę i zwiększa możliwość że tarcza zwyczajnie odpadnie, bo siły są niemałe. Jeśli ktoś może to niech mi to wyjaśni, bo je nie rozumiem gościa.

Napisano

Oczywiście że się kłócę o zwrot a nie było tego nigdzie napisane, a mnie to niezbyt obchodzi czy tak się da jeździć czy nie bo to jest uszkodzone i koniec, czekam teraz na odpowiedź gościa.

Napisano

i po co?? gość sprzedł Ci piaste której pewnie wiedząc o śrubie byś nie kupił. próbuj odzyskać kase a jakieś patenta puki co sobie odpuść :down:

Napisano

Co chcesz gwintować? Używasz wiertła mniejszego niż otwór, to gwint będzie cały :down:

Zgadzam się w 99% :) Hmm na początku tego roku jeździłem z tyłu z 4 śrubkami i niczemu to nie przeszkadzało :) Tylko było lżejsze o 4 śrubki :)

Napisano

Zgadzam się w 99% :) Hmm na początku tego roku jeździłem z tyłu z 4 śrubkami i niczemu to nie przeszkadzało :) Tylko było lżejsze o 4 śrubki :D

to masz fajną piastę ale problem z doborem tarczy :) bo na 8 śrub wedle mojej wiedzy to rzadkość bo miałeś na 4 i o 4 lżej to masz na 8 śrub :)

Napisano

Niektórzy wkręcają 3/4 śruby Ti i resztę alu albo wcale.

Dopóty dopóki sprawa się nie wyjaśni to nie dotykaj.

Jeśli nic się nie wyjaśni spróbuj nagwintować.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...