djwiocha Napisano 6 Grudnia 2010 Napisano 6 Grudnia 2010 Zadam krótkie pytanie, czy ukręcona śruba do tarczy w czymś przeszkadza, bo ja sądzę że tak a jakiś koleś z allegro co od niego kupiłem koło (leko21) po tym jak założyłem spór na allegro (z tego powodu) pisze mi że był w serwisie i facet mu powiedział ze można tak jeździć, ja jestem innego zdania bo to już przekrzywia tarczę i zwiększa możliwość że tarcza zwyczajnie odpadnie, bo siły są niemałe. Jeśli ktoś może to niech mi to wyjaśni, bo je nie rozumiem gościa.
Zidentyfikowany Napisano 6 Grudnia 2010 Napisano 6 Grudnia 2010 Ja bym się kłócił o zwrot pieniędzy. Czy sprzedający poinformował cię o tym że kawałek śrubki został w piaście?
djwiocha Napisano 6 Grudnia 2010 Autor Napisano 6 Grudnia 2010 Oczywiście że się kłócę o zwrot a nie było tego nigdzie napisane, a mnie to niezbyt obchodzi czy tak się da jeździć czy nie bo to jest uszkodzone i koniec, czekam teraz na odpowiedź gościa.
Zidentyfikowany Napisano 6 Grudnia 2010 Napisano 6 Grudnia 2010 Koleś musi Ci oddać pieniądze skoro nic o tym nie wspomniał na aukcji.
rastatajm Napisano 6 Grudnia 2010 Napisano 6 Grudnia 2010 Jak ukręcona śruba to 10min roboty z wiertarką i małym wiertłem i po kłopocie. Jak gwint to trochę gorzej...
marsman Napisano 7 Grudnia 2010 Napisano 7 Grudnia 2010 i po co?? gość sprzedł Ci piaste której pewnie wiedząc o śrubie byś nie kupił. próbuj odzyskać kase a jakieś patenta puki co sobie odpuść
rzymo Napisano 7 Grudnia 2010 Napisano 7 Grudnia 2010 A jak bym to potem nagwintował? Co chcesz gwintować? Używasz wiertła mniejszego niż otwór, to gwint będzie cały
Matti95 Napisano 7 Grudnia 2010 Napisano 7 Grudnia 2010 Co chcesz gwintować? Używasz wiertła mniejszego niż otwór, to gwint będzie cały Zgadzam się w 99% Hmm na początku tego roku jeździłem z tyłu z 4 śrubkami i niczemu to nie przeszkadzało Tylko było lżejsze o 4 śrubki
Rulez Napisano 7 Grudnia 2010 Napisano 7 Grudnia 2010 Byle nie rozwiercał do końca, wywiercić otwór wbić torx-a i wykręić
netta1987 Napisano 7 Grudnia 2010 Napisano 7 Grudnia 2010 Zgadzam się w 99% Hmm na początku tego roku jeździłem z tyłu z 4 śrubkami i niczemu to nie przeszkadzało Tylko było lżejsze o 4 śrubki to masz fajną piastę ale problem z doborem tarczy bo na 8 śrub wedle mojej wiedzy to rzadkość bo miałeś na 4 i o 4 lżej to masz na 8 śrub
rastatajm Napisano 7 Grudnia 2010 Napisano 7 Grudnia 2010 Na Mistrzostwa Europy w DH w Wałbrzychu widziałem u Steva Peata nawet trzy śruby zamiast sześciu
ukaniex Napisano 7 Grudnia 2010 Napisano 7 Grudnia 2010 Niektórzy wkręcają 3/4 śruby Ti i resztę alu albo wcale. Dopóty dopóki sprawa się nie wyjaśni to nie dotykaj. Jeśli nic się nie wyjaśni spróbuj nagwintować.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.