rowerz Napisano 6 Grudnia 2010 Napisano 6 Grudnia 2010 Witam,muszę zakupić jakieś wytrzymałe koło na tył pod hamulec tarczowy... Czy to będzie dobre? Warto kupić za taką cene? : http://allegro.pl/super-okazja-dhescalibur-26-tyl-z-kaseta-opona-i1347345838.html Pytam na forum bo za bardzo się na kołach nie znam. A i jeszcze jedno do tej pory miałem 7 zębatek,a na tym kole doliczyłem się 8... Czy nie będzie problemu z zamontowaniem i zmianą przerzutek? Wiem że mi przerzutka nie obsłuży dodatkowej zębatki ale czy da rade to tak założyć i jeździć? Proszę o szybką poradę bo aukcja niedługo wygaśnie... Chyba że sami macie do sprzedania/zaproponowania jakieś wytrzymałe kompletne koło na tył z piastą pod tarczę...
solo83 Napisano 6 Grudnia 2010 Napisano 6 Grudnia 2010 Obręcz moim zdaniem dobra. Mam taką i pod moimi 110kg wytrzymuje. Ja mam na piaście Novatec NT-DO42SB i spisuje się bardzo dobrze choc ja kupiłem nowe za 249 na alledrogo. Wydaje mi się że jak za komplet a oponą to rozsądna cena. Pozdrawiam
radomir82 Napisano 6 Grudnia 2010 Napisano 6 Grudnia 2010 Żeby założyć tam kasetę na 7 rzędów będziesz potrzebował podkładek dystansowych.
rowerz Napisano 6 Grudnia 2010 Autor Napisano 6 Grudnia 2010 Duży koszt jest tych podkładek? A co do jakości koła wypowiesz się?
senjiro Napisano 6 Grudnia 2010 Napisano 6 Grudnia 2010 Moim zdaniem koło nie do zdarcia i cena całkiem fajna. Co do podkładek to zapytasz w pierwszym lepszym serwisie i może z jakiejś starej kasety za free Ci dadzą. Przerzutkę będzie trzeba oczywiście podregulować, ale to żaden problem.
rowerz Napisano 6 Grudnia 2010 Autor Napisano 6 Grudnia 2010 Moim zdaniem koło nie do zdarcia i cena całkiem fajna. Co do podkładek to zapytasz w pierwszym lepszym serwisie i może z jakiejś starej kasety za free Ci dadzą. Przerzutkę będzie trzeba oczywiście podregulować, ale to żaden problem. Mówisz? Myślę że jeszcze spokojnie coś utarguję. Czyli kupować? Nie będzie problemu z montażem że jest coś za szerokie czy coś? Dodaje zdjęcie mojego "starego" koła...
Minor Napisano 7 Grudnia 2010 Napisano 7 Grudnia 2010 Będzie, ty masz wolnobieg a na to koło zakłada się kasetę... Najtańszą na 8rz. za jakieś 40zł znajdziesz.
radomir82 Napisano 7 Grudnia 2010 Napisano 7 Grudnia 2010 Możesz zostawić kasete 8 i zablokować jeden bieg, koło z aukcji jest razem z kasetą, możliwe że będziesz potrzebował nowy łańcuch.
rowerz Napisano 12 Grudnia 2010 Autor Napisano 12 Grudnia 2010 Zrezygnowałem z zakupu. Ten sprzedający to jakiś dzieciak który podczas negocjacji ceny zaczął mnie wyzywać. Jeśli ktoś chciałby z nim robić interesy to odradzam.
Artursx1 Napisano 12 Grudnia 2010 Napisano 12 Grudnia 2010 To koło za tą cenę to totalna porażka ... http://allegro.pl/kolo-tyl-hope-mavic-729-dt-135x10mm-i1358554409.html 50 zł więcej , a o wiele wyższa klasa sprzętu .
senjiro Napisano 12 Grudnia 2010 Napisano 12 Grudnia 2010 Niby tak, ale koło było nowe, te które podałeś używane - "Koło używane 2 sezony. Obręcz posiada kilka wgniotów i jak widać na zdjęciach sporo rys i obić."
rowerz Napisano 12 Grudnia 2010 Autor Napisano 12 Grudnia 2010 Panowie bo sprawa u mnie wygląda tak: miałem duże luzy na kole(koło chodziło na boki) ale do końca sezonu dojeździłem tylko raz wyciągnąłem rowerek na śnieg,na polku -18C Jadę,jadę a tu nagle koło w poprzek,zapchałem do domu rozbieram a tu ośka poszła w pól... I jak to będzie? Jak założę nową ośkę to będzie bez luzów czy już raczej rozglądać się za nowym kołem?
Minor Napisano 12 Grudnia 2010 Napisano 12 Grudnia 2010 To przez wolnobieg, klasyczna przypadłość. Jak zmienisz os to bedzie trochę ok, ale w koncu znów sie posypie. Lepiej zainteresuj sie nowym kołem albo samą piastą.
Artursx1 Napisano 12 Grudnia 2010 Napisano 12 Grudnia 2010 Niby tak, ale koło było nowe, te które podałeś używane -"Koło używane 2 sezony. Obręcz posiada kilka wgniotów i jak widać na zdjęciach sporo rys i obić." Sprawdź cenę piasty Hope a Dartmoor , w takiej sytuacji obręcz można przeboleć .
rowerz Napisano 12 Grudnia 2010 Autor Napisano 12 Grudnia 2010 Nie opłaca mi się pakować kasy w to "chińskie?" koło... Lepiej już rozglądnę się za całym kompletnym kołem. Razem z zębatkami,żeby założyć i śmigać...
jacekc12 Napisano 16 Grudnia 2010 Napisano 16 Grudnia 2010 ja wczoraj sobie zamówiłem komplet kół: piasty dartmoor x-force i x-rolls obręcze accent generation-xc szprychy dt comp wyszły mi dwa koło około 450zł
TocaS Napisano 18 Grudnia 2010 Napisano 18 Grudnia 2010 Jaką w ogóle masz zamontowaną oponę na tym sprzęcie ? 2.0, 2.1 czy ponad 2.3 ?? Bo to koło co chciałeś kupić od tego dzieciaka wydawało mi się dosyć szerokie, to używane co proponowaliście poniżej również szerokie i to na pewno bo 729. Do czego służy Tobie ten rower do DH XC czy jazdy rekreacyjnej ? Ile planujesz wydać i dokładnie co w końcu chcesz kupić zastanów się, bo wymiana kasety wiąże się z wymianą łańcucha, a w skrajnych przypadkach z korbą i manetkami.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.