szymel Napisano 3 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2011 (edytowane) Na nowy rok mała aktualizacja. Doszła sztyca Bontrager Race XXX Lite Carbon waga realna-162g No i hample Avid Ultimate Carbon waga komplet 470g plus tarcze(+śruby)-207g Edytowane 3 Stycznia 2011 przez szymel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Lookas 46 Napisano 3 Stycznia 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2011 Czy tylko ja nie widzę fotki bika w całości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szymel Napisano 3 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2011 Niestety jeszcze parę części brakuje. Ale działam w tygodniu powinien powinien dojść mostek stery podkładki. Jak zacznie przypominać już rower, na pewno jakaś fotka się pojawi. Na efekt końcowy muszę jeszcze poczekać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mendoza Napisano 3 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2011 No ja też nie mogę się doczekac. Wrzuc jakieś z aktualnego etapu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Lookas 46 Napisano 3 Stycznia 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2011 Szymel to może chociaż powrzucaj części na wadze do galerii Bardzo ciekawi mnie efekt końcowy tego bika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szymel Napisano 4 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2011 Niestety okazało się że mostek będzie wysłany najwcześniej 6-ego , więc zdjęcia aktualnego stanu zrobię w przyszłym tygodniu. Na razie dodałem fotki sztycy i hampli do galerii "na wadze". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szymel Napisano 10 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2011 Parę zdjęć z aktualnego stanu, niestety mostek jeszcze nie doszedł. Mam jakiegoś pecha do kupowania przez net... jak coś nie "zginie na poczcie" to trafie na zmianę systemu w sklepie. Ktoś się orientuje gdzie dostane podkładki pod mostek białe? Znalazłem tylko na lemonie cena fajna ale w komplecie 2x5mm plus 3mm, a wolał bym trochę więcej. Sorki za jakość fotek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arroyo Napisano 10 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2011 Np tutaj: http://allegro.pl/aerozine-titanium-podkladki-5mmx2-10mm-biale-9-i1389871781.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szymel Napisano 10 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2011 (edytowane) Dzięki te widziałem tylko wolał bym kupić gdzieś jest wysyłka kurierem(już naprawdę mam dosyć tej poczty), a według tego co jest na stronie extremebike podkładki 35.29 plus kurier 36.90 przy wpłacie. Edytowane 10 Stycznia 2011 przez szymel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mendoza Napisano 10 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2011 (edytowane) No chłopie Julien Absalon aka Szymel:) Piknie cudnie i w ogóle to zazdroszcze. Od razy 50 punktów do Many:) Nie mogę się doczekac efektu końcowego. Sztyca naprawdę dobrze się komponuje. Edytowane 10 Stycznia 2011 przez Mendoza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szymel Napisano 17 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2011 (edytowane) Witam Jako że doszedł w końcu mostek, podkładki i rower zaczyna nabierać kształtu Przedstawiam aktualna rozpiskę i parę fotek jeszcze nie ukończony ale widać mniej więcej jak będzie wyglądać. Bar Ends: (Rogi) WCS Ritchey Ergo 73g Bottle Cage: (Koszyk na bidon) ELITE Custom Race 43g Brake: (Hamulec przedni/tylni) Avid Ultimate 470g Cables: (Pancerze i linki) NOKON 60g Cassette: (Kaseta) Shimano XT 252g Chain: (łanńuch) KMC 9SL Gold 255g Crankset: (Korby) XTR m970 780g Derlr (Front): (Przerzutka przednia) XTR M971 145g Derlr (Rear): (Przerzutka tylna) Sram X0 200g Fork: (Widelec) Rockshox SID WorldCup 1537g Frame: (Rama) Orbea Alma Carbon 1250g Grips: ESI Racer 50g Handlebar: (Kierownica) FSA K-force Carbon 130g Headset: (Stery) Swiss Comp 60g Pedals: (Pedały) Crank Egg Beater C 294g Seat: (Siodło) ??? 200g Seatpost: (Sztyca) Bontrager Race XXX Lite Carbon 162g Shifters: (Manetki) Sram X.9 240g Skewers: (Zaciski koł) Mavic 95g Spacers: (Podkładki pod mostek) Aerozine 8g Stem: (Mostek) RITCHEY WCS 4 AXIS 119g Tire (Front): (Opona przednia) Hutchinson Python 2.0 552g Tire (Rear): (Opona tylna) Hutchinson Python 2.0 545g Wheel Front: (Koło przednie) Mavic CrossMax SLR 728g Wheel Rear: (Koło tylne) Mavic CrossMax SLR 864g Dochodzi jeszcze mleczko i waga roweru wyszła 9396g Ps.Może Admin da rade przenieść ten temat do projektów. Edytowane 17 Stycznia 2011 przez szymel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Lookas 46 Napisano 17 Stycznia 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2011 Przeniosłem temat do projektów jednak jeśli do update'u rankingu maszyna nie będzie w całości dam z powrotem do Wasze Rowery i będziemy dalej czekać Wyszedł bardzo fajny rower tylko teraz dokończ dzieła właściwym siodełkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Epic89 Napisano 17 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2011 śliczny, tylko dałbym rogi tune Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Lookas 46 Napisano 17 Stycznia 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2011 Fakt te rogi w ogóle tu nie pasują białe Rh1 by były ideolo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szymel Napisano 17 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2011 Nad rogami myślałem na razie wygrała wygoda i to że je już miałem. Zobaczę jeszcze jak to będzie wyglądało jak założę białe gripy ESI. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mendoza Napisano 19 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2011 Jeździł ktoś na tunach z kierą karbonową? Ja słyszałem że te rogi nie są zalecane do karbonowych kierownic. Wygląd wyglądem ale jakby miało nie trzymac na 6 niutkach to nieporozumienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szymel Napisano 19 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2011 Teoretycznie ta kierownica ma wzmocnienia pod rogi ale jak by to w rzeczywistości współpracowało to nie wiem. W każdym razie na razie zostają WCS'y. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fludi Napisano 20 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2011 Cudowny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szymel Napisano 3 Marca 2011 Autor Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 (edytowane) Dzięki W końcu rower skończony Trochę części się zmieniło trochę doszło: Rogi- WCS Ritchey Ergo 73g Koszyk na bidon- Vincere 18g Hamulec przedni/tylni- Avid Ultimate 470g Pancerze i linki- NOKON 60g Kaseta- Shimano XT 252g Łańcuch- SL900CR 248g Korby- XTR m970 alu Aerozine 767g Przerzutka przednia- XTR M971 +Ti 141g Przerzutka tylna- Sram X0 196g Widelec- Rockshox SID WorldCup 1537g Rama- Orbea Alma Carbon(bez zacisku) 1226g Gripy- ESI Racer 48g Kierownica- FSA K-force Carbon 130g Stery- Swiss Comp 60g Pedały- Look Quartz Carbon 247g Siodło- SAN MARCO ZONCOLAN ARROWHEAD 226g Sztyca- Bontrager Race XXX Lite Carbon 162g Manetki- Sram X.9 240g Zaciski kół- Mavic 95g Podkładki pod mostek- Aerozine 8g Mostek- RITCHEY WCS 4 AXIS 119g Opona przednia- Hutchinson Python 2.0 552g Opona tylna- Hutchinson Python 2.0 545g Koło przednie- Mavic CrossMax SLR 728g Koło tylne- Mavic CrossMax SLR 864g Tarcze Avid 207g Śruby koszyka 4g Mleczko cafelatex 100g Zacisk- Orbea 24g Finalna waga na ten sezon : 9347g W tym sezonie koniec przynajmniej teraz . Siodełka jeszcze nie jestem pewny zobaczę jak się będzie sprawowało. Edytowane 3 Marca 2011 przez szymel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fludi Napisano 3 Marca 2011 Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 Ja już bym nic nie zmieniał, jest idealnie. Ewentualnie opony na Rocket Ron'y czy Racing Ralph'y, ale to już raczej kwestia osobistych preferencji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 3 Marca 2011 Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 Zmienic mozna jeszcze sporo. Na tej ramie, z tym amorem i oponami typu RoRo rower moze spokojnie wazyc ponizej 8.5kg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fludi Napisano 3 Marca 2011 Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 Wiadomo, jak komuś bardzo zależy na jak największym zbiciu wagi, może szukać gramowych oszczędności. Ale czy jest sens..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 3 Marca 2011 Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 A jaki jest sens kupowania hyper-samochodow, przeciez polonezem tez sie przemiescisz z punktu A do B. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goldbloom Napisano 3 Marca 2011 Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 Popełniasz zbrodnię nie dając zdjęcia z boku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fludi Napisano 3 Marca 2011 Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 Szacunek na mieście. Tylko jak będziesz mieć jedyny Ferrari w mieście, to przyciągniesz wzrok. A rower ok, fajny, ale i tak niewiele osób będzie o tym wiedziało, a często może być tak, że bardziej się będzie podobał taki za 1000zł niż za 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi