Szogun123 Napisano 5 Grudnia 2010 Autor Napisano 5 Grudnia 2010 Rama to normalny Hexagon V2 rocznik 2005. Dokładnie rury sterowej mi trzeba 238mm. A żadna używka takiej nie ma bo wszystkie są cięte. Po prostu do takich starych ram nikt nie zakłada nowych amorytzatorów. A u mnie główka ramy no naprawdę jest spora. Teraz się duużo mniejsze robi. Co do zmiany kolejności kupowania. Mam trochę problem bo z kasą nienajlepiej. Mam niby teoretycznie do wydania max. 1200 zł (ani grosza więcej) ale wolałbym wszystkich pieniędzy od razu nie wywalić. Kupiłem już manetki, hamulce, klamki + jakieś tam drobiazgi i to już wyszło 288 zł. Więc założmy, że zostało mi 916 zł. Rama, którą chcę - Corratec X-Vert Motion kosztuje 520 zł (El Nino raczej odpada bo nie ma jak bagażnika zamontować) no i do tego musiałbym kupić przerzutkę bo stara nie jest na hak. To już 600 zł z przesyłką. Zostaje mi 300 zł na korbę i amor Skok amortyzatora jak mówiłem.. 100mm (ostatecznie 80 przejdzie). Duro absolutnie odpada.. nie zamierzam na podjeździe hamować plecami.. a co do wymiany widelca.. problem w tym, że nie mam hamulca przedniego i nie mam jak go zamontować bo mój Zoom takiej możliwości nie posiada.. kiedyś była chińska tarcza ale i tarcza i koło pod tarczę poszły... po prostu się rozsypały... może przejdźmy z powrotem do tego tematu bo to się zaczyna robić skomplikowana sprawa a dział amortyzatory nie jest chyba najlepszym ps. jest jeszcze jedna możliwość.. kupić ramę od Levela.. koszt poniżej 300 zł.. ale czy będzie tak sztywna i tak dobra jak Corratec?
rzymo Napisano 5 Grudnia 2010 Napisano 5 Grudnia 2010 Za 400zł można wyłapać (...) starsze bombery Bomber z tłumikiem SSV i "25-40km/h po kamienistych drogach" to nie jest dobre połączenie - będzie odczuwalna największa wada prostych tłumików otworkowych, czyli b. mocne utwardzenie się amortyzatora, przy szybkich ruchach tłoka.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.