cynamon Napisano 2 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2010 Wiem, że jest zima, ale zimowe rękawiczki już mam. Na letnie ciuchy są teraz duże przeceny, więc kupuję teraz ciuchy na lato. Potrzebuję pomocy w wyborze rękawiczek z długimi palcami. Jeżdżę AM, więc powinny mieć przynajmniej minimalną ochronę palców, w przypadku oberwania np. jakimś krzakiem. Powinny być też na tyle przewiewne, żeby dało się w nich jeździć latem i właśnie tą cechę trudno ocenić po zdjęciach lub opisie. Znalazłem kilka modeli: Saint Dakine CROSS-X All Mountain XT Dakine Ventilator (te na pewną są przewiewne) Fox Reflex Gel Fox Sidewinder Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lajtspid Napisano 2 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2010 Oooo faktycznie warto pomyśleć o jakichś rękawiczkach na lato bo obniżone ceny atrakcyjne. Osobiście skłaniałbym się ku Dakine, ale tylko dlatego że mam zaufanie i sympatię do tej firmy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fludi Napisano 2 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2010 Ja bym wybrał Fox'y Sidewinder, a jakby jeszcze w takiej cenie był model Pawtector to już nad nim bym się nie zastanawiał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cynamon Napisano 2 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2010 Osobiście skłaniałbym się ku Dakine, ale tylko dlatego że mam zaufanie i sympatię do tej firmy. Które Dakine? Ventilator, czy cross-x? Cross-x świetnie wyglądają, ale obawiam się że mają słabą wentylację. Po obniżonych cenach kupiłem już sobie kilka ciuchów na lato. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moojmisiu Napisano 3 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2010 Osobiście sugerowałbym Fox Reflex Gel - są rewelacyjnie uszyte (jakość wykonania mnie powaliła ) i dają poczucie ogromnego komfortu. Dodatkowo podejrzewam je o większą trwałość od rękawiczek Dakine. Dakine Cross-X, mówię to jako były pracownik produkcji w branży odzieżowej (robiłem w damskiej bieliźnie ), mają kiepsko wykonane szwy i z tego, co widziałem u jednego z użytkowników forum, nie grzeszą specjalnie trwałości. Shimano są gdzieś po środku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Odi Napisano 3 Grudnia 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2010 Polecam Fly Racing F16. Są cienkie, wygodne, posiadają wzmocnienia, których potrzebujesz. Tylko ludzie chyba zmiarkowali, że są dobre i tanie bo podrożały. Ja je kupowałem latem w Intercarsie za niecałe 45zł. http://allegro.pl/fly-racing-rekawice-f-16-cross-quad-duzy-wybor-i1337369328.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cynamon Napisano 3 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2010 Polecam Fly Racing F16. Są cienkie, wygodne, posiadają wzmocnienia, których potrzebujesz. Tylko ludzie chyba zmiarkowali, że są dobre i tanie bo podrożały. Ja je kupowałem latem w Intercarsie za niecałe 45zł. http://allegro.pl/fl...1337369328.html Wyglądają nieźle, ale zrobiłem dzisiaj zamówienie w cyklotur.com. Wziąłem chyba wszystkie modele jakie wypisałem wyżej z zamiarem wyboru jednych i odesłania reszty. Kupowałem też okulary z wkładkami korekcyjnymi i też wziąłem 2 pary różnych z zamiarem wyboru jednych. Jeszcze parę innych rzeczy i uzbierało się parę stówek, więc koszt odesłania będzie pomijalny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
border Napisano 5 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2010 Hej, podepnę się bo tez szukam rękawiczek na lato. Co powiecie o Northwave'ach Skeletonach ? Miał ktoś z nimi styczność? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kellysbicycles Napisano 12 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2010 A kelly's eragon? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
border Napisano 13 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2010 Eragony miałem. Gdyby nie fakt że rzep nie jest od góry tylko od dołu dłoni to by były spoko. To było trochę niewygodne no i rzep bardzo mocno trzymał więc czasem zanim sie rozpiął to sie kilka razy wyślizgnął z palców/zębów. zrobiłem w nich ledwie 1kkm i zostawiłem gdzieś na trasie niechcący Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wafel Napisano 13 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2010 Wyświetl postUżytkownik Odi dnia 03 grudzień 2010 - 19:54 napisał Polecam Fly Racing F16. Są cienkie, wygodne, posiadają wzmocnienia, których potrzebujesz. Tylko ludzie chyba zmiarkowali, że są dobre i tanie bo podrożały. Ja je kupowałem latem w Intercarsie za niecałe 45zł. http://allegro.pl/fl...1337369328.html Wyglądają nieźle, ale zrobiłem dzisiaj zamówienie w cyklotur.com. Wziąłem chyba wszystkie modele jakie wypisałem wyżej z zamiarem wyboru jednych i odesłania reszty. Kupowałem też okulary z wkładkami korekcyjnymi i też wziąłem 2 pary różnych z zamiarem wyboru jednych. Jeszcze parę innych rzeczy i uzbierało się parę stówek, więc koszt odesłania będzie pomijalny. Mógłbyś napisać jakie okulary wybrałeś? I ogólnie jak wygląda sprawa z samymi szkłami korekcyjnymi? Wiem, że do okularów są dołączane specjalne wkładki w których są szkła korekcyjne... A te szkła można zamówić w każdym salonie optycznym i powiedzieć im żeby zrobili do tych wkładek? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cynamon Napisano 13 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2010 Mógłbyś napisać jakie okulary wybrałeś? I ogólnie jak wygląda sprawa z samymi szkłami korekcyjnymi? Wiem, że do okularów są dołączane specjalne wkładki w których są szkła korekcyjne... A te szkła można zamówić w każdym salonie optycznym i powiedzieć im żeby zrobili do tych wkładek? Jeszcze nie dostałem paczki, bo były problemy z dostępnością innego szpeju który zamawiałem. Dzisiaj dopiero wysłali i jak śnieg nie zasypie kuriera to będę miał paczkę jutro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cynamon Napisano 14 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2010 Mógłbyś napisać jakie okulary wybrałeś? I ogólnie jak wygląda sprawa z samymi szkłami korekcyjnymi? Wiem, że do okularów są dołączane specjalne wkładki w których są szkła korekcyjne... A te szkła można zamówić w każdym salonie optycznym i powiedzieć im żeby zrobili do tych wkładek? Przyszły okulary i rękawiczki. Okulary wybiorę BBB OPTIVIEW BSG-33, bo lepiej leżą na nosie i robią wrażenie solidnych. Mają demontowane i regulowane (wyginane) noski, a materiał oprawek wygląda na aluminium. Zawiasy solidne ze sprężynkami. Po prostu biorąc je do ręki czuć, że to nie "hińskie" badziewie. BBB POWERVIEW BSG-20 są wykonane z nie budzącego zaufania plastiku, co ich nie dyskwalifikuje ale robią gorsze wrażenie niż BSG-33. Noski bez możliwości regulacji. Poza tym przyciemniane szkła są koloru czerwonego (nie zabarwiają świata na czerwono) co trochę mi się nie podoba. Obydwie pary okularów mają dodatkowe szkła żółte i bezbarwne, a także twarde etui zasuwane na zamek. zdjęcia okularów i rękawiczek Rękawiczki przyszły takie: symbol: 175596 nazwa: RĘKAWICZKI DAKINE VENTILATOR KHA L cena: 129.00 rabat: 38.76% sztuk: 1.00 kwota: 79 symbol: 198499 nazwa: RĘKAWICZKI FOX REFLEX GEL CZA-GRA M cena: 119.00 rabat: 33.61% sztuk: 1.00 kwota: 79 symbol: 198895 nazwa: RĘKAWICZKI FOX SIDEWINDER GRA S cena: 149.99 rabat: 40.66% sztuk: 1.00 kwota: 89 Sidewinder fajne są, mają małe ochraniacze, chyba wystarczająco przewiewne, ale S-ki są na mnie za małe. Reflex Gel są super ale nie mają żadnych ochraniaczy. Na pewno będą przewiewne, trwałe i wygodne. Mają wkładki żelowe co mi się podoba, bo czasem drętwieją mi dłonie. Ventilator rzeczywiście robią wrażenie bardzo przewiewnych, bo mają siatkę między palcami (widać na foto). Nie mają wkładek żelowych, tylko jakąś jedną poduszkę (też widać na foto). Na kostkach jest twardy materiał, który będzie trochę chronił palce. Waham się pomiędzy Foxami Reflex Gel, a Dakinami. W Foxach podoba mi się jakość wykonania, poduszki żelowe i wygląd, a minus to brak jakichkolwiek ochraniaczy. Dakine: przewiewne i super wygląd, ale nie mają poduszek i podobno są gorzej wykonane, czego ja nie stwierdziłem, ale nie wiem jak długo pożyje ta siateczka między palcami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bronek041 Napisano 1 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2011 Co do tych okularów to u optyka po prostu możesz się zapytać o to czy mają takie okulary i pewnie każdy bedzie miał i to bedzie mógł zrobić. Mam pytanie ile kosztowały oprawki BBB OPTIVIEW BSG-33? Wiem że cena plastikowych soczewek to koszt ok. 70 zł a oprawki gdy byłem u optyka to 170-220 zł. I jeszcze pytanie czy nie przeszkadzają te wkładki w noszeniu okularów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 1 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2011 Ja docieram 4 rok http://www.lemonsport.pl/popup/lemonpro_1.html , ktore kosztowaly cos pod 60zeta.Skora jest genialna,wentylacja w miare,choc uczciwie trzeba przyznac,ze w upaly sa takie sobie...Dobre rowniez na chlodniejsze dni a i kierownicy w samochodzie sie nie boja podczas powrotu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cynamon Napisano 1 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2011 Co do tych okularów to u optyka po prostu możesz się zapytać o to czy mają takie okulary i pewnie każdy bedzie miał i to bedzie mógł zrobić. Mam pytanie ile kosztowały oprawki BBB OPTIVIEW BSG-33? Wiem że cena plastikowych soczewek to koszt ok. 70 zł a oprawki gdy byłem u optyka to 170-220 zł. I jeszcze pytanie czy nie przeszkadzają te wkładki w noszeniu okularów? BSG-33 kosztowały 154PLN. Za szkła plastikowe z antyrefleksem nie parujące zapłaciłem 100PLN. Niektórzy optycy chcieli nawet 200PLN za soczewki. Na razie nie używałem ich w czasie jazdy, ale nie wydaje mi się, żeby było źle. Pole widzenia jest lepsze niż przypuszczałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
detonator Napisano 1 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2011 cynamon w dziale testy, jest mój test rękawiczek Dakine Ventilator Ze swojej strony mogę Ci je polecić... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fludi Napisano 1 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2011 BSG-33 kosztowały 154PLN. Za szkła plastikowe z antyrefleksem nie parujące zapłaciłem 100PLN. Niektórzy optycy chcieli nawet 200PLN za soczewki. Na razie nie używałem ich w czasie jazdy, ale nie wydaje mi się, żeby było źle. Pole widzenia jest lepsze niż przypuszczałem. Już nie biorę pod uwagę mocy szkieł, ale w pewnym sensie przepłaciłeś... Nie potrzebnie brałeś antyrefleks, bo teoretycznie większość szkiełek w okularach kolarskich u szanujących się producentów mają antyrefleks. Niezależnie czy to są przyciemniające czy rozjaśniające szkła Z drugiej strony ceny optyków też są niesamowite ode mnie za podstawowe szkła z tworzywa chcieli około 150zł, póki nie namierzyłem u siebie w mieście jednego na uboczu, który wykonał je za 50zł. Co prawda wydaje się mi, że jest częściowo podyktowane jakością samych szkieł Inne godne polecenia okularki to Accent Onyx. Mam je już 2 sezon i się świetnie spisują, dodatkowe szkiełka jeszcze są tanie i łatwo dostępne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cynamon Napisano 1 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2011 Nie znam się na soczewkach, ale optyk powiedział, że antyrefleks i antyparowanie nakładane są na soczewki w tym samym procesie. Albo źle zrozumiałem i antyrefleks zapobiega też parowaniu. W każdym razie nie było opcji bez antyrefleksu i jednocześnie z antyparowaniem. Może ten optyk po prostu nie miał takich szkieł i tak mi powiedział... Rękawiczki wybrałem Fox Reflex Gel, bo Dakiny były trochę za duże. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laha321 Napisano 3 Marca 2011 Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 ci co maja z zakrytymi palcami rekawiczki oplaca sie na lato np FOX-a czy poca sie duzo rece w takich ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cynamon Napisano 3 Marca 2011 Autor Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 ci co maja z zakrytymi palcami rekawiczki oplaca sie na lato np FOX-a czy poca sie duzo rece w takich ?? Ja jeżdżę w pełnych rękawiczkach już od dawna, nawet w największe upały. Nigdy nie miałem problemów z jakimś nienormalnym poceniem się rąk. Zależy też jakie są te rękawiczki, bo czasem długie mogą być bardziej przewiewne niż krótkie. Bierz pod uwagę tylko sprawdzone modele i najlepiej markowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laha321 Napisano 3 Marca 2011 Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 Ja jeżdżę w pełnych rękawiczkach już od dawna, nawet w największe upały. Nigdy nie miałem problemów z jakimś nienormalnym poceniem się rąk. Zależy też jakie są te rękawiczki, bo czasem długie mogą być bardziej przewiewne niż krótkie. Bierz pod uwagę tylko sprawdzone modele i najlepiej markowe. Rękawiczki chce na lato z zakrytymi i fajnie by było przewiewne jakie mozesz mi polecic ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cynamon Napisano 3 Marca 2011 Autor Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 Rękawiczki chce na lato z zakrytymi i fajnie by było przewiewne jakie mozesz mi polecic ? Poczytaj to co było wyżej i sam zdecyduj. Rękawiczki Fox-a na pewno będą w czołówce pod względem jakości wykonania. Najlepiej wentylowane to chyba Dakine Ventilator. Ja kupiłem Fox Reflex Gel. Nie mają takich siatek między palcami jak Dakine ale na pewno nie będzie problemu z wentylacją. Dodatkowo mają poduszki żelowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
INsejn Napisano 3 Marca 2011 Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 Jeśli mają być bardzo przewiewne to Royal Rivet, 661 Raji, Royal Air. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fludi Napisano 3 Marca 2011 Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 http://allegro.pl/fox-pawtector-blue-rekawiczki-blue-xxl-polecam-i1486550880.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.