szliri Napisano 1 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2010 Nie zna ktoś może jakiegoś sklepu w łodzi w którym mógłbym odpowietrzyć hamulec do 20zł i żeby jakość tej usługi była na należytym poziomie. Byłem w jednym to wołali 55zł lekka przesada Za odpowiedzi dziękuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wikrap1 Napisano 1 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2010 Byłeś u Kasińskiego? Nie wiem, czy odpowietrza i w jakiej cenie, ale takiego serwisanta w Łodzi znam. Już dosyć długo siedzi w branży i zna się. Urzęduje na Legionów 51. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 1 Grudnia 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2010 Chyba nigdzie w Łodzi nie odpowietrzą za takie pieniądze. Chyba, że masz jakieś układy/znajomości w którymś sklepie to możesz zagadać.Pozostaje jeszcze sztuka negocjacji w tym przypadku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szliri Napisano 2 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2010 No ale w sumie to odpowietrzanie to żadna ciężka sprawa kilka naciśnięć strzykawki A może ktoś z forum ma zestaw do odpowietrzania użyczyć ? Czy przy zapowietrzonym układzie klocki powinny być mocno ściśnięte? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enduroriderPL Napisano 3 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2010 Bez obrazy, ale z Twojej wypowiedzi wnioskuje że nie przygotowałeś się do tematu. Odpowietrzanie hampli jest proste tak długo jak nie wymagają zestawu do odpowietrzania. Temat samoróbki do avida przerabiałem osobiście i skonczyło sie na kupnie oryginału Jeżeli serwis życzy sobie 55PLN a zestaw kosztuje 130pln (Avid) to lepiej dozbierać i kupić ponieważ zwróci się przy trzeciem odpowietrzaniu Jeżeli masz hample shimano to odpowietrzanie jest bardzo proste tyle, ze powinineś posiadać płyn mineralny (polecam oryginał, LHM+ wyjątkowo mi nie pasował) Informacje na temat odpowietrzania są na forum, trzeba nieco poszukać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szliri Napisano 3 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2010 mam avid juicy 3 wiem jak się odpowietrza hamulce wiem jaki mi olej potrzebny tylko nie mam zestawu a troche szkoda mi wydawać takie pieniądze bo równie dobrze mógłbym zainwestować w jakąś cześć np. siodło bo mam nie wygodne To może inaczej zadam pytanie : Gdzie można najtaniej odpowietrzyć hamulce w łodzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enduroriderPL Napisano 3 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2010 @szliri jeżeli nie planujesz wymiany hampli bądź masz ochotę pozostac przy Avidzie/Formuli to w wolnej chwili pomyśl o tym zestawie bo to jest naprawdę przydatna rzecz. 55 PLN za dopowietrzenie to przegięcie. OIDP to w wAw kosztuje to ok 20pln za koło a tym bardziej teraz w zime. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szliri Napisano 3 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2010 więc właśnie szukam takiego serwisu w którym w takiej cenie by mi to zrobili. W ciemno nie chcę jeździć do każdego serwisu po koleji szczególnie w taką pogode enduroriderPL jak możesz to podaj na pw swój nr gg bo chciałem jeszcze pogadać z tobą na temat hamulców. Dziękuje za zainteresowanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.