Bugatti Napisano 14 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2010 A jakby kupić ledera i za pół tysiaka mało używaną ramkę.Przełożyć wszystko a rame sprzedać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nalgaith Napisano 14 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2010 Kiedyś nie było by problemu z taka opcja, jednak teraz kiedy studiuje i mieszkam w mieszkaniu. Nie mam czasu, miejsca i narzędzi. Niby mógłbym zamówić to do domu i tam sobie wszystko ładnie poskładać, ale niestety tak jak pisałem nie mam na takie zabawy czasu, pozatym w domu tez jestem ostatni rzadko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bugatti Napisano 14 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2010 Daj do serwisu ja tak własnie zrobiłem wzięli stówe w tym widelec korba i inne rzeczy.Rozważ tą opcję bo jest moim zdaniem jedną z sensowniejszych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nalgaith Napisano 14 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2010 na razie wstrzymam się z taka opcja. Jeśli do końca stycznia nic nie kupie w całości to będę rozważał taka opcje. Jak na razie i tak nie mogę jeździć rowerem, prawdopodobnie dopiero w lutym będę mógł Może jak minie ten szał kupowania prezentów pod choinkę, trafi się coś ciekawego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
senjiro Napisano 14 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2010 A widzieliście tą opcję? Potargować się z gościem na 1000zł. Zostaje 500zł, można dozbierać i dokupić inne bzdety. A jeśli nie to ten leader to super opcja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bugatti Napisano 14 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2010 Fajna opcja ale tam nie masz kółek, widelca(czyli oprócz ramy najważniejszych części) noi rama chyba będzie za duża. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
senjiro Napisano 14 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2010 Ano, teraz zauważyłem, to brać tego leadera najlepiej i tak jak pisałeś ramkę przełożyc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nalgaith Napisano 14 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2010 Co z tym amortyzatorem? Będzie dobrze pracował? Czy też opcja zmiany? Niby tego leadera można jakoś taniej wylicytować i jakby udało się sprzedać ramę... Ile mógłbym odzyskać z takiej ramy? Czy lepiej wogole sie nie nastawiać na możliwość sprzedania jej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bugatti Napisano 15 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2010 Amorek będzie spoko ramke to za 200-300 można by sprzedać.Aha a ile ważysz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nalgaith Napisano 15 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2010 70 A co myślicie o tym? http://allegro.pl/kross-level-a6-disc-stan-bd-wysylka-gratis-polecam-i1370757916.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
senjiro Napisano 15 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2010 Niby spoko, ale nie powiedziałbym że to jakaś super okazja za tą kase Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nalgaith Napisano 15 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2010 Tak się zastanawiam czy rowerem w tej cenie (do 1500) mógłbym przeskakiwać takie schodki.Może nawet troszkę większe. Tzn wiadomo, ze jedno razowo to każdy rower wytrzyma. Mi chodzi czy po takim skoku nie będzie miał jakiegoś uszczerbku na swoim stanie technicznym . Czy raczej bym musiał podnieść swój budżet? Taki Cube dalby rade? Albo taka Merida? Bo taki trek to chyba by dal? Ta kona wygląda jeszcze ciekawie, rama 18 (z tego co czytam niby zwinniejsza) taka posrednia miedzy ta zwinnością a wygoda bo tylko cal mniejsza od tej którą szukam ew taki kross Jeszcze taki hero tylo tutaj troche malo o nim jest i cos mi sie wydaje ze to jest mniejsza rama niż 20. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubek20 Napisano 16 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2010 Budżet tu nie ma nic do rzeczy, rowerek do XC długo tego nie wytrzyma. Haro byłby ok (przeznaczony jest do trochę ostrzejszej jazdy niż XC) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nalgaith Napisano 16 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2010 Poczekam jeszcze na dodatkowe zdjęcia napędu i hamulców. To warty swojej ceny? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bugatti Napisano 16 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2010 Ale podnosisz budżet?Jeśli tak to do ilu?Jak chcesz z takich schodków skakać to full będzie lepszy.Określ jednak kwotę jaką dysponujesz. P.S. Tak za ok 2500zł można kupić super fulla. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
senjiro Napisano 16 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2010 Lepiej takie 2500zł spożytkować na kupienie bardzo dobrego hardtraila zamiast fulla Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nalgaith Napisano 16 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2010 no tak myślałem o 2000zl na razie Takim hardtailem mozna tak poskakac? W fullach jest blokada tylnego amortyzatora? Przewaznie kazdy pisze, ze przod posiada, a o tylnym nic nie widzialem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bugatti Napisano 16 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2010 Zależy czy ma platforme niestety tylko te droższe dampery je posiadają.Za 2k to wziąłbym ht.Będzie dobry osprzęt i wmiare nowy.Full za taką kase będzie albo mocno wyeksploatowany albo na kiepskim osprzęcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nalgaith Napisano 16 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2010 Ten Giant by sie nadal? Nie wiem tylko co to za hamulce i jak sie spisuja. Tak na oko to chyba giant root. Może cos takiego? Univega Ile moze byc warta? Zapytałem o dodatkowe zdjecia napedu i sprzedawca napisał mi abym przedstawił swoja oferte bo zalezy mu na czasie. Tak cos mi sie wydaje ze z tymi moimi 2k to moze mnie wysmiac Czy moze nie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gery24 Napisano 17 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2010 Bikerzy poradźcie, zamierzam kupić nowy rower, do wydania mam ok. 2500 - 2800 zł max. Rower ma być przeznaczony przede wszystkim do jazdy do pracy i na jakieś weekendowe wypady za miasto np. do Ojcowa czy do Lasku Wolskiego na tereny leśno- pagórkowate. Zależy mi, żeby łatwo można było zamontować bagażnik pod sakwę na rowerze. Zastanawiam się nad trzema modelami: http://www.giant-bicycles.com/pl-pl/bikes/model/talon.3.disc/4730/37146/ http://www.kross.pl/rower/23-Level_A6_Disc.html http://www.rowerymerida.com.pl/rowery.php?kol=9&gr=100&id=917 Co o tym myślicie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nalgaith Napisano 17 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2010 Univega raczej nie aktualna, wiec na razie zostaje albo ten Giant albo ten rockrider. Poszukam jeszcze cos jak wroce z egzaminu :/ Jak myslice warte uwagi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
senjiro Napisano 17 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2010 Ja bym raczej optował za Giantem - XTC to bardzo dobra rama. Jedyne co w nim nie zachwyca to hamulce i amor. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sivydym Napisano 17 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2010 W tej chwili nowy RR 8.1 to 1,8k a 8.2 lekko powyżej 2k wiec jaki sens pchać sie w używany ? Co do tego XTC - niezły opis: "mogą na nim jeździć niższe osoby i dzieci, ponieważ ma fajnie ściętą ramę" Dzieci to chyba o budowie gibona, a ta niższa osoba będzie na emce wygladać jak Superman w locie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bugatti Napisano 17 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2010 Rockrider ma fajny osprzęt ale rama...Giant lepszy, może osprzęt gorszy ale za to jaka rama Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nalgaith Napisano 17 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2010 Ja ciągle myślałem ze ta tora to jednak dobry amortyzator. Cos niema nic ciekawego teraz na allegro, albo nie mogę znalesc :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.