Skocz do zawartości

[Rower] Czy opłaca sie go kupic?

Nalgaith

Rekomendowane odpowiedzi

Kiedyś nie było by problemu z taka opcja, jednak teraz kiedy studiuje i mieszkam w mieszkaniu. Nie mam czasu, miejsca i narzędzi. Niby mógłbym zamówić to do domu i tam sobie wszystko ładnie poskładać, ale niestety tak jak pisałem nie mam na takie zabawy czasu, pozatym w domu tez jestem ostatni rzadko.

na razie wstrzymam się z taka opcja. Jeśli do końca stycznia nic nie kupie w całości to będę rozważał taka opcje. Jak na razie i tak nie mogę jeździć rowerem, prawdopodobnie dopiero w lutym będę mógł :D Może jak minie ten szał kupowania prezentów pod choinkę, trafi się coś ciekawego :P

Co z tym amortyzatorem? Będzie dobrze pracował? Czy też opcja zmiany? Niby tego leadera można jakoś taniej wylicytować i jakby udało się sprzedać ramę... Ile mógłbym odzyskać z takiej ramy? Czy lepiej wogole sie nie nastawiać na możliwość sprzedania jej?

Tak się zastanawiam czy rowerem w tej cenie (do 1500) mógłbym przeskakiwać takie schodki.Może nawet troszkę większe. Tzn wiadomo, ze jedno razowo to każdy rower wytrzyma. Mi chodzi czy po takim skoku nie będzie miał jakiegoś uszczerbku na swoim stanie technicznym :). Czy raczej bym musiał podnieść swój budżet?

Taki Cube dalby rade?

Albo taka Merida?

Bo taki trek to chyba by dal?

Ta kona wygląda jeszcze ciekawie, rama 18 (z tego co czytam niby zwinniejsza) taka posrednia miedzy ta zwinnością a wygoda bo tylko cal mniejsza od tej którą szukam

ew taki kross

Jeszcze taki hero tylo tutaj troche malo o nim jest i cos mi sie wydaje ze to jest mniejsza rama niż 20.

Ten Giant by sie nadal? Nie wiem tylko co to za hamulce i jak sie spisuja. Tak na oko to chyba giant root.

Może cos takiego? Univega Ile moze byc warta? Zapytałem o dodatkowe zdjecia napedu i sprzedawca napisał mi abym przedstawił swoja oferte bo zalezy mu na czasie. Tak cos mi sie wydaje ze z tymi moimi 2k to moze mnie wysmiac :icon_wink: Czy moze nie?

Bikerzy poradźcie, zamierzam kupić nowy rower, do wydania mam ok. 2500 - 2800 zł max. Rower ma być przeznaczony przede wszystkim do jazdy do pracy i na jakieś weekendowe wypady za miasto np. do Ojcowa czy do Lasku Wolskiego na tereny leśno- pagórkowate. Zależy mi, żeby łatwo można było zamontować bagażnik pod sakwę na rowerze. Zastanawiam się nad trzema modelami:

http://www.giant-bicycles.com/pl-pl/bikes/model/talon.3.disc/4730/37146/

http://www.kross.pl/rower/23-Level_A6_Disc.html

http://www.rowerymerida.com.pl/rowery.php?kol=9&gr=100&id=917

Co o tym myślicie?

W tej chwili nowy RR 8.1 to 1,8k a 8.2 lekko powyżej 2k wiec jaki sens pchać sie w używany ? Co do tego XTC - niezły opis: "mogą na nim jeździć niższe osoby i dzieci, ponieważ ma fajnie ściętą ramę" ;) Dzieci to chyba o budowie gibona, a ta niższa osoba będzie na emce wygladać jak Superman w locie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...