Nalgaith Napisano 10 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2010 Możliwe, ze jeśli nic nie znajdę to będę musiał zwiększyć budżet. Wkoncu chyba posluzy pare lat Mam nadzieje, ze ten Traction nie pójdzie i właściciel wystawi jeszcze raz w troszkę niższej cenie. Niestety, ale do ceny roweru będę musiał jeszcze doliczyć zakup jakiś zabezpieczeń. na razie mam 1 U-locka którym nie złapie wszystkich części, rowerem chce jeździć także na codzien dlatego musi byc dobrze zabezpieczony (drugiego nie kupie bo: nie mam miejsca na więcej rowerów, dwa, ze nie mam dodatkowych pieniedzy na drugi) Mógłby ktoś napisać tak mniej więcej jak się maja poszczegolne modele napedu i amortyzatorow do siebie? Chodzi mi o takie proste zroznicowanie typu: model A -> model B -> model C Hamulce tak mniej więcej łapie które dobre. (tak mi się wydaje) Wiem ze shimano 486 lepiej unikac bo czesto ciekna. Z napedu to wiem tylko tyle ze XT chyba najlepsze. Obraz amortyzatorow mam mniej wiecej taki RST -> suntour -> RS dart2 -> RS dart3 -> RS tora -> RS reba (wiecej widelców w moim przedziale cenowym raczej nie widzialem, ta 1 merida ma tego Manitou Black i tak wsumie to nie wiem gdzie go mam umiejscowic) Moga byc subiektywne oceny Odnośnie amortyzatorów to interesuje mnie umiejscowienie rożnych modeli suntour'a bo jak na razie rowery z tym amorkiem omijam i niewiem czy dobrze. Patrząc na forum, to jest malo dobrych opini o suntour. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
senjiro Napisano 10 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2010 Pojęcie tego co jest dobre, a co nie jest bardzo względne. To że ktoś miał z czymś problemy, wcale nie znaczy ze Ty też będziesz miał. Taki hamulec Shimano 486 może dawać sobie dobrze radę, więc nie należy go od razu skreślać tylko dlatego że ktoś napisał że cieknie. Wszystko zależy też od tego w jakim stanie są części, które kupujesz. Trudno wymieniać co jest dobre, a co złe. Lepiej pokazać konkretne przykłady do obgadania i oceny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nalgaith Napisano 10 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2010 Akurat tym 486 to sugeruje sie opinia Pana z sklepu/serwisu rowerowego. Mowil ze ten model ma chyba jakas wade fabryczna bo przewaznie co 2 model z tym hamulcem wraca do nich na serwis a zdazylo sie nawet ze po 2 tygodniach jakis wrocil bo juz zaczęły cieknąc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
senjiro Napisano 10 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2010 Mogła być faktycznie taka partia. Co do zakupu samego roweru przez allegro, to warto szukać takich, które będą na tyle blisko sprzedawane, że będziesz mógł odebrać je osobiście. Nie ma co ukrywać nawet najlepiej opisany rower na allegro może mieć jakiś ukryty defekt albo odprysk na ramie, którego na pierwszy rzut oka nie będzie widać. Zdjęcia zawsze robione są w ten sposób aby jak najlepiej wyeksponować rower, a potem można się niemiło zdziwić. Pytaj też o gwarancje bo jeśli niektóre rowery (jak twierdza sprzedawcy), mają mały przebieg to gwarancja powinna byś sprawą oczywistą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bugatti Napisano 11 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2010 Ja kupiłem już 5 rowerów na allegro i wszystko było w porządku.Może to kwestia szczęścia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
senjiro Napisano 11 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2010 Wszystko zależy od tego co kto wymaga. Jeśli kupujesz rower używany przez kogoś kilka sezonów to wiesz czego się można spodziewać, jeśli chodzi o rower sprzedawany w idealnym stanie i z małym przebiegiem to sprawa nie zawsze jest już taka oczywista. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nalgaith Napisano 11 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2010 Raczej będę musiał kupić rower trochę w ciemno bez sprawdzenia, bo w moich okolicach jakoś mało jest rowerów :| Co myślicie o tym http://allegro.pl/rower-gorski-bulls-i1362341651.html ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bugatti Napisano 11 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2010 Kiepska korba i ogólnie tej cenie napęd powinien być na slx.Reszta osprzętu spoko.A może coś bardziej kultowego np. trek, albo to ale tu masz gorszy amor i hample, jednak napęd lx/slx.Jeszcze zerknij tu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
senjiro Napisano 11 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2010 Kiepska korba i ogólnie tej cenie napęd powinien być na slx.Reszta osprzętu spoko.A może coś bardziej kultowego np. trek, albo to ale tu masz gorszy amor i hample, jednak napęd lx/slx.Jeszcze zerknij tu Moim zdaniem ten Solution za ta kasę to żadna rewelka. Ten Traction, którego wcześniej podawałem ma dużo lepszą ramę, rebe jako amora i cały jest na SLX`ie łącznie z tarczami. Niby jest trochę droższy, ale to raptem 500zł, które pewno można trochę podtargować ze sprzedającym. Co do Meridy, którą podałeś tez bardzo fajna opcja, mimo średniego amora to cena rewelacyjna. Tylko patrząc na korbę to napęd już trochę ma nabite Ale mając 1500zł to bym ją brał jak najbardziej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nalgaith Napisano 11 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2010 No właśnie tak myślałem o tej meridzie tylko nie bylem pewny tego napędu z tylu. Poprosiłem o jakieś dodatkowe zdjęcia zębatek przód i tył. Może uda się ją w tej cenie kupić, chyba ze miedzy czasie znajdzie się coś jeszcze. Ten Trek nie pasuje mi ze względu na sposób zmiany biegów. Jak dlamnie wogole nie praktyczne i niewygodne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nalgaith Napisano 12 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2010 Odnośnie tej meridy to dostałem jeszcze taka informacje od sprzedawcy: kaseta hg 63 i lancuch xt ma na koncie jakies plus minus 800 km uzytkowania glownie po asfalcie czyszczony regularnie i smarowany regularnie. ogolnie rower byl malo jezdzony jedyne co bym zrobil to zmienil najwieksza zebatke w korbie. po ostatniej przejazdzce po lesie zauwazylem nieszczelnosc hamulca przedniego ale to na pewno zrobie do czasu ewentualnego nabycia. ewentualnie obnize cene o to. co do fotek to jutro postaram sie cos cyknac ladna pogoda sie zapowiada.co ogolnie w rowerze jest do roboty? moim zdaniem to nic jedyne co zauwazylem to ze rower czasami smiesznie reaguje przy duzych predkosciach ale to moze byc moja fanaberia albo wina samej opony otoz usztywnia sie kierownica. w najgorszym wypadku bedzie to headset i wydaje w najgorszym wypadku zagladnol bym do niego na panskim miejscu po zimie ponadto moim skromnym zdaniem rower w swietnym stanie a i dozuce pedalki jakies zwykle i siodlo zeby niebylo wszystko w cenie. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
senjiro Napisano 12 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2010 Moim skromnym zdaniem patrząc na tą duża zębatkę to dochodzę do wniosku że jednak cały napęd ma trochę więcej. Bo jeśli duży blat tak wygląda to można domniemywać że łańcuch jest rozciągnięty i kaseta bardziej zużyta. W sumie to zawsze można zajechać go do końca i wymienić, a rower mimo wszystko warty swojej ceny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bugatti Napisano 13 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2010 Tylko że wymiana napędu pójdzie w setki złotych... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nalgaith Napisano 13 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2010 Tylko że wymiana napędu pójdzie w setki złotych... Mógłbyś napisać coś więcej o tych kosztach? Co się składa na te koszty? Zębatki przód, tył? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bugatti Napisano 13 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2010 Łańcuch kseta+koronki xt ok 600 zł nie wiadomo jeszcze jak suport Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
senjiro Napisano 13 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2010 Nikt nie karze kupować full xt od razu. Wystarczy kaseta/lancuch - slx + alu koronki lasco i mozna się zamknąc w 300zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nalgaith Napisano 13 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2010 Ten napęd musi być naprawdę zjechany, bo prosiłem o dokładniejsze fotki napędu 9 grudnia (czwartek) i do teraz nie mam tych zdjęć. Ciągle tylko odpisuje, ze jutro. :/ dostałem zdjęcia Dodatkowo Pan mi napisał otoz wyglada na to ze lancuszek juz tak by sie powoli kwalifikowal do wymiany. w zwiazku z tym mam propozycjie jestem wstanie dozucic nowy lancuch shimano xt za 50zl wiecej. wydaje mi sie to dosc utrzciwym rozwiazaniem. jak widac najwieksza zebatka jest mocno zajechana niestety glownie jej uzywalem na wczesniejszej kasecie i lancuchu. sam pan widzi ze nieprubuje nic ukryc czy tuszowac. Niby nic nie próbuje ukryć, ale dopiero teraz stwierdził, ze łańcuch jednak do wymiany jeszcze 3 takie foty dostalem http://img52.imageshack.us/gal.php?g=13122010085.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bugatti Napisano 14 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2010 Z kasetą nie jest tak źle ale koronki i łańcuch do wymiany.Ja bym nad kupnem porządnie się zastanowił.Bo napęd to nie siodełko czy gripy które są tanie, ale twój wybór. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
senjiro Napisano 14 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2010 Ja bym aż tak nie przesadzał, przy pomyślnych wiatrach koronki i łańcuch można łyknąć na allegro za 150zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bugatti Napisano 14 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2010 A po 2-3 k km takie koronki będą do wyrzucenia o łańcuchu nie mówie.Bardzo katujesz napęd? bo jeśli tak to minimum slx .Jeszcze popatrze biki na allegro i za pare godzin napisze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nalgaith Napisano 14 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2010 Ciężko powiedzieć jak na razie miałem jakieś dolno pułkowe shimano używane do jazdy po mieście, szutrach, leśnych dróżkach. Wsumie to wymieniałem parę razy napęd. Znów przydało by się wymienić, ale pomyślałem, ze szkoda już ładować kasę w ten rower, bo wszytko trzeba w nim wymienić. (rozpada się już ) Teraz myślę o jakimś rowerze którym można by coś bardziej po górkach pojeździć Fajnie jakby rama i sprzęt wytrzymywały jakieś niewielkie skoki ^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bugatti Napisano 14 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2010 To według mnie merida odpada, no chyba, że możesz włożyć jakieś 3-4 stówy w napęd w innym wypadku poszukałbym czegoś innego...cube tylko trzeba by szcześcia...może coś takiego chociaż rama no name damper hm można to tak nazwać.Jak na tę cenę to ten jest rewelacyjny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matti95 Napisano 14 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2010 hah tylko ten full jest bez hamulca przedniego ;p Hm a ten 3 znam z jakiegoś forum... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bugatti Napisano 14 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2010 Tego 3 to nawet dla samego osprzętu opłacałoby się kupić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nalgaith Napisano 14 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2010 Ten ostatni ma trochę za dużą ramę (22). W tym jednak trochę bal bym się o tą ramę. Chciałbym mieć jednak pewność, że jak przeskoczę parę schodków lub jakaś hopke to mi ta rama nie strzeli (Jakoś wole mieć te poczucie bezpieczeństwa ) Ogólnie to ten sprzedawca ma kilka ciekawych rowerów, do których przydało by się szczęście. Niby tylko 2 dni do końca Możliwe, że wcale tak dużo nie jeżdżę. W ciągu roku to może jakieś +/- 5k. Tylko, że wcześniej nie za bardzo miąłem na czym jeździć. Oprócz przerzutek to większości no-name. Jeśli kupie jakiś lepszy rower to prawdopodobnie będę go trochę częściej i ostrzej wykorzystywał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.