Skocz do zawartości

[rower] Kellys Neos - dobry?

ArosS95

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

witam!!

ostatnio zastanawiałem się nad kupnem nowego roweru. przejdźmy do sedna sprawy a mianowicie

czy ten rower jest dobry ( osprzęt, hamulce itp.)

I czy jest możliwość zamontowania hamulców tarczowych i czy to ma sens??

Z góry dziękuje!!

Napisano

Osprzet jest spoko, bardzo fajny. Jest mozliwosc zamocowania tarczowek a czy ma to sens musisz sam sobie na to odpowiedziec. Jesli zamierzasz jezdzic w blocie i sniegu, deszczu, byc moze bedzie warto. Jesli wazysz duzo i stwierdzisz, ze rower za slabo hamuje to rowniez ma to sens. Ale po prostu musisz na nim pojezdzic i zobaczyc. Jak dla mnie nie mialoby sensu ale moze dla ciebie tak.

Napisano

Moim zdaniem też nie ma sensu bawić się w tarczówki. Musiałbyś kupić piasty, przepleść koła, kupić hamulce, za pewne wymienić też manetki bo ile się nie mylę w tym rowerze są takowe. Co sprawia że całość nie za bardzo będzie opłacalna;/

Napisano

witam!!

ostatnio zastanawiałem się nad kupnem nowego roweru. przejdźmy do sedna sprawy a mianowicie

czy ten rower jest dobry ( osprzęt, hamulce itp.)

I czy jest możliwość zamontowania hamulców tarczowych i czy to ma sens??

Z góry dziękuje!!

czesc

troche o moim neosie mozesz przeczytac tu: http://www.bikestats.pl/rowery/Kellys-Neos-2009_5400_3022.html

jak chciałbys czegoś sie jeszcze dowiedziec to pytaj :)

Napisano

Ja mam następujące pytania - czy warto na wstępie wymieniać hamulce + klamki na Avidy SD7? Czy te tektro się do niczego nie nadają?

I jaka ramka na 187 cm? Wiem, że trzeba się przymierzyć i mam zamiar to zrobić - mam tylko ochotę wiedzieć czy jest sens się przymierzać do 21".

Napisano

Ja mam następujące pytania - czy warto na wstępie wymieniać hamulce + klamki na Avidy SD7? Czy te tektro się do niczego nie nadają?

Miałem te tektro w mojej Meridzie. Jeśli chodzi o jazdę po mieście, leśnych ścieżkach czy lekkim terenie, dają radę. Ale po pierwszym błotno - deszczowym maratonie (Wieluń) zrozumiałem, że w cięższych warunkach są za słabe. Pomijając fakt starcia się okładzin do zera po 15 km w deszczu, ale to raczej wina tego elementu, nie samych hamulców (wymieniałem okładziny przed wyścigiem).

Hamulce zmieniłem właśnie na Avidy SD7, i muszę powiedzieć że jestem bardzo zadowolony. Ogromna różnica jakości pracy, dobrze wyregulowane działają nie gorzej niż tarczówki.

Napisano

Szczerze powiedziawszy to też jeździłem na Avid`ach SD7 i to naprawdę dobre hamulce jak za tą kasę. Miałem w nich okładziny Accenta i bardzo dobrze się spisywały :D

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...