ArosS95 Napisano 29 Listopada 2010 Napisano 29 Listopada 2010 witam!! ostatnio zastanawiałem się nad kupnem nowego roweru. przejdźmy do sedna sprawy a mianowicie czy ten rower jest dobry ( osprzęt, hamulce itp.) I czy jest możliwość zamontowania hamulców tarczowych i czy to ma sens?? Z góry dziękuje!!
kello Napisano 30 Listopada 2010 Napisano 30 Listopada 2010 Osprzet jest spoko, bardzo fajny. Jest mozliwosc zamocowania tarczowek a czy ma to sens musisz sam sobie na to odpowiedziec. Jesli zamierzasz jezdzic w blocie i sniegu, deszczu, byc moze bedzie warto. Jesli wazysz duzo i stwierdzisz, ze rower za slabo hamuje to rowniez ma to sens. Ale po prostu musisz na nim pojezdzic i zobaczyc. Jak dla mnie nie mialoby sensu ale moze dla ciebie tak.
ArosS95 Napisano 30 Listopada 2010 Autor Napisano 30 Listopada 2010 dzięki za pomoc a w sprawie tarczówek to jeszcze się zastanowię
senjiro Napisano 30 Listopada 2010 Napisano 30 Listopada 2010 Moim zdaniem też nie ma sensu bawić się w tarczówki. Musiałbyś kupić piasty, przepleść koła, kupić hamulce, za pewne wymienić też manetki bo ile się nie mylę w tym rowerze są takowe. Co sprawia że całość nie za bardzo będzie opłacalna;/
ArosS95 Napisano 2 Grudnia 2010 Autor Napisano 2 Grudnia 2010 http://allegro.pl/okazja-nowa-univega-terreno-300-cross-full-deore-i1328581472.html#gallery a o tym co myślicie??
plmatrix Napisano 2 Grudnia 2010 Napisano 2 Grudnia 2010 witam!! ostatnio zastanawiałem się nad kupnem nowego roweru. przejdźmy do sedna sprawy a mianowicie czy ten rower jest dobry ( osprzęt, hamulce itp.) I czy jest możliwość zamontowania hamulców tarczowych i czy to ma sens?? Z góry dziękuje!! czesc troche o moim neosie mozesz przeczytac tu: http://www.bikestats.pl/rowery/Kellys-Neos-2009_5400_3022.html jak chciałbys czegoś sie jeszcze dowiedziec to pytaj
ArosS95 Napisano 3 Grudnia 2010 Autor Napisano 3 Grudnia 2010 http://allegro.pl/scott-sportster-p45-wyprzedaz-posezonowa-i1343097918.html#gallery a ten??
H3rlitZ Napisano 3 Grudnia 2010 Napisano 3 Grudnia 2010 Ja mam następujące pytania - czy warto na wstępie wymieniać hamulce + klamki na Avidy SD7? Czy te tektro się do niczego nie nadają? I jaka ramka na 187 cm? Wiem, że trzeba się przymierzyć i mam zamiar to zrobić - mam tylko ochotę wiedzieć czy jest sens się przymierzać do 21".
senjiro Napisano 3 Grudnia 2010 Napisano 3 Grudnia 2010 http://allegro.pl/sc...18.html#gallery a ten?? W sumie żadna rewelka. Moim zdaniem warta uwagi jest jedynie rama i hamulce, koła jakoś ujdą, a napęd trochę porażka. Ale jeśli szukasz roweru do rozbudowy to myślę że Scott idealnie się nada.
Borys47 Napisano 3 Grudnia 2010 Napisano 3 Grudnia 2010 Ja mam następujące pytania - czy warto na wstępie wymieniać hamulce + klamki na Avidy SD7? Czy te tektro się do niczego nie nadają? Miałem te tektro w mojej Meridzie. Jeśli chodzi o jazdę po mieście, leśnych ścieżkach czy lekkim terenie, dają radę. Ale po pierwszym błotno - deszczowym maratonie (Wieluń) zrozumiałem, że w cięższych warunkach są za słabe. Pomijając fakt starcia się okładzin do zera po 15 km w deszczu, ale to raczej wina tego elementu, nie samych hamulców (wymieniałem okładziny przed wyścigiem). Hamulce zmieniłem właśnie na Avidy SD7, i muszę powiedzieć że jestem bardzo zadowolony. Ogromna różnica jakości pracy, dobrze wyregulowane działają nie gorzej niż tarczówki.
senjiro Napisano 3 Grudnia 2010 Napisano 3 Grudnia 2010 Szczerze powiedziawszy to też jeździłem na Avid`ach SD7 i to naprawdę dobre hamulce jak za tą kasę. Miałem w nich okładziny Accenta i bardzo dobrze się spisywały
ArosS95 Napisano 4 Grudnia 2010 Autor Napisano 4 Grudnia 2010 ja mam około 170 cm i niby potrzebuje 19''
senjiro Napisano 4 Grudnia 2010 Napisano 4 Grudnia 2010 Całkiem możliwe bo w przypadku rowerów crossowych rozmiary są trochę inne niż w mtb, ale warto się jeszcze upewnić na 100%.
gks Napisano 10 Stycznia 2011 Napisano 10 Stycznia 2011 170 - 17 - w sam raz przejechałem w 2010 r w 6-miesięcy 6,5 tyś km i jeździło sie super .
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.