kudlatty Napisano 29 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2010 Cześć! Chce kupić sobie nowy amorek. Musi mieć pivoty. Znalazłem Tore i Raidona. Czytałem że Tora jest dla cięższych osób (chociaż to powietrze), a ja ważę 42kg. Proszę o odpowiedź Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olomaster Napisano 29 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2010 z nowych to ja bym polecał epicona. Z używek to reba, ewentualnie bomber jakis. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kumas Napisano 29 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2010 Na Twoim miejscu dorzucilby 100-150zl i kupil uzywanego manitou r7 w dobrym st. Ja tak zrobilem ,dalem 760zl z wysylka i jestem bardzo zadowolony.Wieksza klasa od tory czy raidona.Polecam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grand231 Napisano 29 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2010 Np coś takiego Link. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kudlatty Napisano 29 Listopada 2010 Autor Udostępnij Napisano 29 Listopada 2010 W gre wchodzą tylko nowe. I mam Do wydania dokładnie 610zł i ani grosza więcej. Np coś takiego Link. Musi mieć pivoty. A czy ta tora co ją podałem będzie dla mnie dobra, czy będzie za twarda? z nowych to ja bym polecał epicona Tylko nie moge znależć w tej cenie z pivotami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
senjiro Napisano 29 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2010 Ja polecam RST First - tutaj jest za 600zł , ale tylko wersja Disc, na forum jest trochę opinii na temat tego amora, moim zdaniem biję Torę jakością działania i wagą na głowę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiek1994r3 Napisano 29 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2010 Ja słyszałem same dobre opinie o sr epicon, za 610zł kupisz nowego w wersji lod a skoro wazysz 42 kg potrzebne ci powietrze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kudlatty Napisano 29 Listopada 2010 Autor Udostępnij Napisano 29 Listopada 2010 Ja słyszałem same dobre opinie o sr epicon, za 610zł kupisz nowego w wersji lod a skoro wazysz 42 kg potrzebne ci powietrze No ale Epicona w wersji z pivotami widziałem za 688zł. W srode może będe w sklepie to zobacze po ile tam stoją. A tak w porównaniu Tora vs Raidon vs Epicon to jak wypadają te Amorki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ukaniex Napisano 29 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2010 Kup sobie Rebe. Lżejszy od Tory, łatwy w serwisie no i wytrzymały. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kudlatty Napisano 30 Listopada 2010 Autor Udostępnij Napisano 30 Listopada 2010 Kup sobie Rebe. Lżejszy od Tory, łatwy w serwisie no i wytrzymały. Po pierwsze mam do wydania 600zł. Po drugie tylko nowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
premier2 Napisano 30 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2010 jeżeli upierasz się wyłącznie na nowego amora, to daruj sobie Torę. Ten amor zaczyna pracować dopiero pod sporo cięższym jeźdcem. Śledź allegro i forum, może coś się pojawi ciekawego... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
senjiro Napisano 30 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2010 http://www.forumrowerowe.org/topic/47421-amortyzator-rst-f1rst-air-rl/ ten temat sobie poczytaj, prędzej czy później na allegro pojawi się jakiś First w dobrej cenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kudlatty Napisano 30 Listopada 2010 Autor Udostępnij Napisano 30 Listopada 2010 A warto dołożyć do Epicona czy kupić Raidona? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rocco666 Napisano 2 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2010 Doluz 100pln i...nic lepszego za te pieniadze nie znajdziesz na rynku Sztywny,mocny,piekna kultura pracy... jeden minus(jak juz by sie czepiac to waga..ale za ta kase http://www.rowerowysklep.pl/czesci-amortyzatory-amortyzator-marzocchi-44-rlo-o_l_183_2528.html sorry...mialo byc -dołóż:-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kudlatty Napisano 2 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2010 No tylko nie moge dołożyć nic jak już pisałem. A tak wogóle to jutro jade po Raidona RLD do sklepu. Byłem sie już pytać i będzie za 540 zeta z założeniem. Zdziwiłem sie bo taniej niż na Alledrogo . Bo tam 539 ale bez założenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
senjiro Napisano 2 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2010 Bez założenia i bez ceny wysyłki. A ten 1zł to cena świętego spokoju, jak Ci się coś spieprzy to zaniesiesz do sklepu i powiesz "napraw Pan" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kudlatty Napisano 3 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2010 jak Ci się coś spieprzy to zaniesiesz do sklepu i powiesz "napraw Pan" Jak by było z allegro to też by zrobił Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kellysbicycles Napisano 5 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2010 Hmmmm... A dla zlikwidowania napięcia powiedz jakiego wyboru dokonałeś? Bo na razie wywnioskować mogę, że padło na Raidon'a. A jeśli tak to napisz coś o nim. Też ważę mało i praca mojego Raidon'a RLD coil nie jest dla mnie w pełni satysfakcjonująca. Co powiesz o wersji Air? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kudlatty Napisano 5 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2010 Jeszcze nic nie mogę powiedzieć bo przysłali mu do sklepu ale w wersji Disc. I odesłał je i powiedział żeby przysłali z pivotami. Jak mu nie przyśłą to przełoży golenie dolne na takie z pivotami. A dla zlikwidowania napięcia powiedz jakiego wyboru dokonałeś Raidon RLD AIR. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P3NNY Napisano 5 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2010 Sam kupiłem nowego Epicona za 630zł w czerwcu br.- jestem zasdowolony. Amortyzator spisał się w górach w tym roku. Też zastanawiałem się nad Radionem ale E to klasa wyżej więc z mojej strony polecam. Zaczekaj do stycznia powinna cena opadnąć do +/-600zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moojmisiu Napisano 5 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2010 Niższe ceny Epiconów to były rok temu. W połowie 2009 roku Epicony LOD z 2009 roku bywały na allegro w cenach od 540 do 580 PLN z przesyłką, RLD od 560 do 600. Dopiero jak Epicony zebrały trochę pochlebnych opinii ceny, ceny poszły w górę. Na Twoim miejscu popytałbym na przykład w tym sklepie czy będą mogli go ściągnąc i Tobie sprzedać. Albo tutaj - czy są skłonni do jakikolwiek negocjacji na temat ceny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kellysbicycles Napisano 5 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2010 moojmisiu podał Ci bardzo dobrą ofertę. Jeżeli masz jeszcze możliwość odmówienia Raidon'a to odmów go i bierz Epicona. Masz z piwotami, tak jak chciałeś. No i domyślam się że kultura pracy jest lepsza. Waga też. A co do goleni to w raidon'ie masz anode która zacznie ci złazić. U mnie po 1532 km pierwszy centymetr od dołu jest co prawda nieznacznie ale zawsze, jaśniejszy. Po około 6tyś zacznie schodzić i golenie będą częściowo srebrne. Przy Epiconie masz golenie pokryte teflonem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moojmisiu Napisano 5 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2010 To nie jest teflon. To TiN Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kumas Napisano 5 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2010 Wertowalem ostatnio niemalze cale forum poniewaz mialem podobny problem ,czyli ograniczony budzet. Co prawda nieco wiekszy o pare zlotych(-: Szukalem amorow nowych.Ostatecznie kupilem uzywany w bardzo dobrym stanie z kompletem dokumentow. Moim zdaniem z takimi a nie innymi pieniedzmi jest to powazna opcja ,ktora trzeba brac pod uwage. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kellysbicycles Napisano 5 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2010 Czym się rózni teflon od TiN i od czego jest skrót TiN? Gdzie ma on zastosowanie w życiu codziennym? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.