kubek20 Napisano 28 Listopada 2010 Napisano 28 Listopada 2010 Witam. Mam problem z amortyzatorem Rock Shox Pilot SL. Po serwisie stracił część skoku (ugina się na 60 mm a nie na 100). Serwis robiłem sam, jednak wszystko dobrze złożyłem. Myślałem, że jest za dużo oleju, jednak nalałem go tyle ile było napisane w manualu. Co jeszcze może być problemem ? Od razu dzięki za odpowiedzi.
cynamon Napisano 28 Listopada 2010 Napisano 28 Listopada 2010 Ile wlałeś oleju do tłumika, a ile do smarowania? Zmieniła się (zmniejszyła) wysokość amortyzatora? Czy po prostu nie ugina się do końca?
Minor Napisano 28 Listopada 2010 Napisano 28 Listopada 2010 Jak składałeś to nie odwróciłeś przypadkiem podkładki do zmiany skoku? W Pilocie wystarczy ją włożyć odwrotnie i ze 100 robi sie 80.
cynamon Napisano 28 Listopada 2010 Napisano 28 Listopada 2010 Dlatego pytałem się go czy zmniejszyła się wysokość amortyzatora, bo jeżeli tak, to znaczy, że źle założył podkładki
kubek20 Napisano 28 Listopada 2010 Autor Napisano 28 Listopada 2010 Podkładki są założone dobrze. Mam tłumik Motion Control, którego nie rozbierałem (wszędzie indziej jest dobra ilość oleju). Wysokość jest taka sama
Minor Napisano 28 Listopada 2010 Napisano 28 Listopada 2010 No to coś z tłumikiem, albo coś ci go blokuje w goleni. Rozłóż.
kubek20 Napisano 28 Listopada 2010 Autor Napisano 28 Listopada 2010 Tylko przed serwisem było wszystko ok, tłumika nic nie blokuje, może jest za dużo oleju (chociaż nalałem tyle ile było napisane w manualu) ! Sam już nie wiem co robić
cynamon Napisano 28 Listopada 2010 Napisano 28 Listopada 2010 Tylko przed serwisem było wszystko ok, tłumika nic nie blokuje, może jest za dużo oleju (chociaż nalałem tyle ile było napisane w manualu) ! Sam już nie wiem co robić Ile oleju nalałeś do tłumika, a ile do smarowania?
kubek20 Napisano 30 Listopada 2010 Autor Napisano 30 Listopada 2010 Tłumika nie rozbierałem. Do komory powietrznej 20 ml, do każdej goleni po 30 ml (HydraCoil 2).
Minor Napisano 2 Grudnia 2010 Napisano 2 Grudnia 2010 To albo masz HydraCoil 2 albo Motion Control zdecyduj się... Ta podkładka nie znajduje się w tłumiku tylko przy sprężynie!. Wiec czemu mówisz ciągle że nie odwróciłeś bo nie rozkładałeś tłumika. A oleju nalałeś za dużo. W golenie lejesz po 10ml w lewy i prawy. do tłumika lejesz 95ml a do komory powietrznej 6ml. Stawiam szyszki przeciwko żołędziom że źle złożyłeś podkładkę. http://www.sram.com/_media/techdocs/05PilotXCSLService.pdf Odsyłam do lektury. EDIT// Chociaż z drugiej strony mówisz że wysokość taka sama... to pewnie oleju zbyt wiele i ciśnienie za duże. Wybacz zapomniałem że to napisałeś. Ale zostawie resztę posta dla potomnych.
kubek20 Napisano 2 Grudnia 2010 Autor Napisano 2 Grudnia 2010 Minor rozwiałeś moje wątpliwości... Wszystko było dobrze, tylko robiłem wszystko według manuala pod Pilota 2003-2004 ! Wielkie dzięki, plus poleciał.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.