Skocz do zawartości

[amor przód] RS Pilot SL-stracił część skoku.

kubek20

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Mam problem z amortyzatorem Rock Shox Pilot SL. Po serwisie stracił część skoku (ugina się na 60 mm a nie na 100). Serwis robiłem sam, jednak wszystko dobrze złożyłem. Myślałem, że jest za dużo oleju, jednak nalałem go tyle ile było napisane w manualu. Co jeszcze może być problemem ? Od razu dzięki za odpowiedzi.

Napisano

Ile wlałeś oleju do tłumika, a ile do smarowania?

Zmieniła się (zmniejszyła) wysokość amortyzatora? Czy po prostu nie ugina się do końca?

Napisano

Jak składałeś to nie odwróciłeś przypadkiem podkładki do zmiany skoku? W Pilocie wystarczy ją włożyć odwrotnie i ze 100 robi sie 80.

Napisano

Tylko przed serwisem było wszystko ok, tłumika nic nie blokuje, może jest za dużo oleju (chociaż nalałem tyle ile było napisane w manualu) ! Sam już nie wiem co robić :D

Napisano

Tylko przed serwisem było wszystko ok, tłumika nic nie blokuje, może jest za dużo oleju (chociaż nalałem tyle ile było napisane w manualu) ! Sam już nie wiem co robić  ;)

Ile oleju nalałeś do tłumika, a ile do smarowania?

Napisano

To albo masz HydraCoil 2 albo Motion Control zdecyduj się... Ta podkładka nie znajduje się w tłumiku tylko przy sprężynie!. Wiec czemu mówisz ciągle że nie odwróciłeś bo nie rozkładałeś tłumika. A oleju nalałeś za dużo. W golenie lejesz po 10ml w lewy i prawy. do tłumika lejesz 95ml a do komory powietrznej 6ml. Stawiam szyszki przeciwko żołędziom że źle złożyłeś podkładkę.

http://www.sram.com/_media/techdocs/05PilotXCSLService.pdf

Odsyłam do lektury.

EDIT//

Chociaż z drugiej strony mówisz że wysokość taka sama... to pewnie oleju zbyt wiele i ciśnienie za duże. Wybacz zapomniałem że to napisałeś. Ale zostawie resztę posta dla potomnych.

Napisano

Minor rozwiałeś moje wątpliwości... Wszystko było dobrze, tylko robiłem wszystko według manuala pod Pilota 2003-2004 ! :) Wielkie dzięki, plus poleciał.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...