munenori Napisano 27 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2010 Witam Planuje wiosną zmienić wolnobieg,obecnie mam Shimano MF-TZ21,który ma szerokość 34,2mm. Upatrzyłem na allegro wolnobieg o mniejszej ilości zębów,ale ma szerokość 35,5mm. Czy można będzie ten węższy założyć jako zamiennik? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bender999 Napisano 27 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2010 a ilość biegów się zgadza? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
munenori Napisano 27 Listopada 2010 Autor Udostępnij Napisano 27 Listopada 2010 Witam Tak,ilość biegów się zgadza,w napędzie mam 7,ten który chce kupić ma również 7 zębatek. Dokładnie chodzi mi o ten wolnobieg:http://allegro.pl/show_item.php?item=1321767180 Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TocaS Napisano 28 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2010 To nie będzie problemu. Jedynie raz się spotkałem z tym, że pomiędzy nakrętką kontrującą konus, a ramę musiałem wstawić podkładkę ponieważ najmniejsza koronka obcierała o ramę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
munenori Napisano 28 Listopada 2010 Autor Udostępnij Napisano 28 Listopada 2010 Witam Dzięki za odpowiedź. Z tego co napisał sprzedawca,to jego twardość nie odbiega od fabrycznych Shimano MF-TZ21,spotkałem natomiast inny wolnobieg,MF-HG37. Ilość zębatek i ilości poszczególnych zębów pasują mi,natomiast chodzi mi o twardość-czy liczba po oznaczeniu literowym sugeruje twardość? Czy ten HG37 wytrzyma dłużej niż TZ21?Sprzedawca daje gwarancję 24 miesiące Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TocaS Napisano 28 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2010 Oznaczenie może mówić nam jedynie o modelu wyżej lub niżej , choć według mnie jedno i drugie to Shimano Tourney, co do zużycia po paru km moim zdaniem będzie podobnie, więcej do gadania ma tu łańcuch, który rozciągając się po kilkuset km daje w kość zębatkom wolnobiegu zużywając zęby. Gwarancji zaś nie podlega zużycie koronek, jedynie w przypadku kiedy taka pęknie np. w pół. Lub ewentualnie gdy system zapadania w wolnobiegu przestanie blokować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.