MMMAAACCC7 Napisano 27 Listopada 2010 Napisano 27 Listopada 2010 mam małe krótkie pytanie-czy TYM zarówno skuję jak i rozkuję łańcuch? pytam bo jestem w tym temacie (narzędzia) nowicjuszem
NitroS Napisano 27 Listopada 2010 Napisano 27 Listopada 2010 To to jest szajs, sam to mam i odrazu ta druga "część" odrazu się ułamała.
Earl Napisano 27 Listopada 2010 Napisano 27 Listopada 2010 Jasne, rozkujesz a potem bez problemu skujesz, trzymasz bolec kombinerkami i zakręcasz .
MMMAAACCC7 Napisano 27 Listopada 2010 Autor Napisano 27 Listopada 2010 czyli powinno dać radę skuć? dobrze wiedzieć że jego słabym elementem jest to pokrętło, jak się złamie można dospawać metalowe
Grand231 Napisano 27 Listopada 2010 Napisano 27 Listopada 2010 Pokrętło i bolec - ja miałem podobny po kilku rozkuciach łańcucha poszedł bolec - sam od siebie się ułamał. Lecz patrząc trzeźwo nie ma się prawa oczekiwać dobrej jakości od sprzętu po 10 zł, dobry skuwacz to koszt ok 100 zł. Co do skuwania samego łańcucha najlepsze do tego będą kombinerki.
Artwro Napisano 27 Listopada 2010 Napisano 27 Listopada 2010 E tam ja mam tki za dwie dychy i też działa
MMMAAACCC7 Napisano 27 Listopada 2010 Autor Napisano 27 Listopada 2010 skuć to i owszem, problem jest w rozkuwaniu
Artwro Napisano 27 Listopada 2010 Napisano 27 Listopada 2010 Wiesz co,wyślę Ci ten swój,na pewno będzie lepszy.Tylko musisz poczekac do wtorku,środy wysyłka jak i skuwacz gratis.
Sandacz Napisano 27 Listopada 2010 Napisano 27 Listopada 2010 jeśli skuwacz ma być wożony jako awaryjny - co jest logiczne, bo łańcuchy "rwą" się na ogół podczas jazdy :-) - to warto zadbać, by był kompaktowy lub dał się rozłożyć na czynniki pierwsze. Łatwiej wówczas toto upakować w torebce czy kieszeni.
MMMAAACCC7 Napisano 27 Listopada 2010 Autor Napisano 27 Listopada 2010 w dalsze wyjazdy biorę sakwę trójkątną pod rame, więc jeśli coś ma poniżej kg to zabieram
michalbike Napisano 4 Grudnia 2010 Napisano 4 Grudnia 2010 Używam takiego wynalazku marki PRO: http://allegro.pl/sk...1286909693.html , który kupiłem za 30zł na początku sezonu. Z produktu jestem w pełni zadowolony. Ma zapasowy sworzeń, odkręcany uchwyt i jest przyzwoitej jakości. Jeden z przedmówców natomiast napisał, że trzeba wydać 100zł na dobry skuwacz, co jest uważam bzdurą. Wiadomo, że dobry towar swoje kosztuje, ale nie popadajmy w skrajność. Człowiek jakby chciał zestaw narzędzi Pedrosa (b. dobra marka, jednak jedna z droższych, jak nie najdroższa), musiałby rower sprzedać i to taki z dość wysokiej pólki. Należy poczytać, które marki robią przyzwoite części, narzędzia itp. porównać ceny i wybrać. Skuwacz nie jest też przyrządem, który będziemy używać dzień w dzień, więc nie zużyje się po miesiącu użytkowania
slawex17 Napisano 4 Grudnia 2010 Napisano 4 Grudnia 2010 miałem taki, około 10 razy skułem i rozkułem, ta "blaszka" służąca do rozkuwania mi sie ułamała, jest trochę ciężki, i "jednorazowy". teraz przymierzam się do kupna takiego: http://www.cyklotur.com/x_C_I__T_Klucz+do+%B3a%F1cucha+61A3__P_53121637-53010001__PZTA_8__PD_53010741.html ktoś ma?
michalbike Napisano 4 Grudnia 2010 Napisano 4 Grudnia 2010 Być może niepoprawnie była dokręcona drążona śruba. Służy ona właśnie temu, by zapobiec złamaniu oraz by 'schować' wysuwany pin łańcucha. No, ale kłócić się nie będziemy, każdy ma swój sposób zakuwania, inaczej do tego podchodzi i co innego mu przypasuje
pawelsystem Napisano 4 Grudnia 2010 Napisano 4 Grudnia 2010 Używam takiego wynalazku marki PRO: http://allegro.pl/sk...1286909693.html , który kupiłem za 30zł na początku sezonu. Z produktu jestem w pełni zadowolony. Ma zapasowy sworzeń, odkręcany uchwyt i jest przyzwoitej jakości. Jeden z przedmówców natomiast napisał, że trzeba wydać 100zł na dobry skuwacz, co jest uważam bzdurą. Wiadomo, że dobry towar swoje kosztuje, ale nie popadajmy w skrajność. Człowiek jakby chciał zestaw narzędzi Pedrosa (b. dobra marka, jednak jedna z droższych, jak nie najdroższa), musiałby rower sprzedać i to taki z dość wysokiej pólki. Należy poczytać, które marki robią przyzwoite części, narzędzia itp. porównać ceny i wybrać. Skuwacz nie jest też przyrządem, który będziemy używać dzień w dzień, więc nie zużyje się po miesiącu użytkowania ten pro jest naprawde dobry wytrzymuje trudy serwisowe i bolec nie krzywi sie krzywi sie
Kamil515 Napisano 5 Grudnia 2010 Napisano 5 Grudnia 2010 Również używam skuwacza PRO i uważam, że jest genialny. Konstrukcja jest naprawdę mocna. W tej cenie nie będzie nic lepszego. Poza tym wydaję mi się, że wydawanie większej ilości pieniędzy na skuwacz mija się z celem. EDIT: Tym czymś w pierwszym poście teoretycznie powinno się udać
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.