Skocz do zawartości

[amortyzator] Jaki amortyzator wybrać (dh)

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam!

Tak jak w temacie pomózcie wybrac używany amortyzator który nadawał by sie do lekkiego dh. Co moglibiscie mi doradzic, podzielcie sie opiniami o nich. Mam rower scott voltage yz 25 w ktorym zostało zmienione juz wiele zeczy i teraz zastanawiam sie nad jakims sensownym amorkiem. do tej pory byl tam skok 100 a to troche za mało nawet do lżejszego dh. Jaki maksymalny skok doradzacie? Ja zastanawiam sie nad z1, drop off, 55, pike

Z góry dziekuje! Pozdrawiam.

Napisano

No ja bym się zastanowił nad Z1, albo Z150. Co do skoku to wg mnie 150 to już wystarczy. Ile ważysz? Ile masz pieniędzy na wydanie?

Napisano

No ja bym się zastanowił nad Z1, albo Z150. Co do skoku to wg mnie 150 to już wystarczy. Ile ważysz? Ile masz pieniędzy na wydanie?

Mam do wydania 650 zł a waze 55 kg

Napisano

Marzocchi 66.Tyle że to nie w twój budżet ,jakbyś uzbierał jeszcze 200 zł to styknie.Ten amor bije na głowe podane wyżej.

Napisano

Hmm.Rzeczywiście do tej ramy nie ma co pakować więcej niż 130 - 140.Ale na tym rowerze uprawianie DH mimo wymiany amora mija się z celem.

Co do posta kolegi wyżej to pike z lekkim DH ma wspólnego tyle co nic,co nie oznacza że jest to zły widelec.Jest całkiem fajny,prace ma bardzo dobrą ale na pewno nie jest do DH.A 55 jest już lepszym wyjściem ,tylko że nie wiem ile on ma skoku.

Napisano

Chciałbym dodać że z 66 to można wziąć SL 1 ATA (ma regulowany skok 140-180). Naprawdę warto do niego dozbierać.

Napisano

Chciałbym dodać że z 66 to można wziąć SL 1 ATA (ma regulowany skok 140-180). Naprawdę warto do niego dozbierać.

Tak,ale pamiętaj że wysokość nie jest zależna od skoku więc zauważ że mimo iż ta 66 ma 140mm to jest dość wysoka , na pewno wyższa niż np pike ustawiony na 140 mm a więc nadal psuje geo.

Napisano

Brawa dla tego co polecał 55 R .

Możesz powiedzieć czy masz już jakąś technikę ? Jeśli nie to jedyną opcją będzie Z150 FR lub właśnie 66 SL 1 ATA ( tylko 2005 r 66 był wysoki , 2006/2007 były już 'normalne" ) .

Napisano

Tak dokładnie jak mówi ArturSX1, te na 2007 są takie w miarę niższe (mój kolega ma w Signie DS). Póki co nie widać uszkodzeń, ale 66 to dosyć wysoki amor.

Rozważyłbym opcję kupna Z1 także (do 2007).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...