Skocz do zawartości

[trenażer] tacx basic vs tacx flow

Mendoza

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mam zalecenie żeby zaczac trenowac z mocą.

Trenażery z mocą są dosyc drogie.

Waham się miedzy tacx flow - do wyrwania za 1k

a tacx basic do wyrwania za 0,6 k.

Czy ktoś z Was używał obu , czy przewaga Flowa jest na tyle duża

że warto wydac dodatkowe 400 PLN?

Napisano

Bierz flow, masz wszystko co potrzeba razem z 'liczydelkiem', ktore dla mnie jest nieodzowne.

Nie mam porownania do innych trenazerow ale z tego jestem mega zadowolony.

• 5 tygodni później...
Napisano

Nie zagłębiałem się we wnętrzności mechanizmów oporowych a mój osąd oparłem jedynie na wyglądzie zewnętrznym i kraju pochodzenia (mam zaufanie do produktów skierowanych na rynek amerykański).

Szukam sobie trenażera od kilku dni i tak jak większość ludzi z tego forum zacząłem poszukiwania od przejrzenia oferty europejskich firm. Prawdopodobnie bym na tym zakończył ale na allegro znalazłem sprowadzone trenażery CycleOps a później na ebay Kurt Kinetic i od razu mi się spodobały. Kolega Mendoza chce trenować "z mocą" a to właśnie CycleOps jest odpowiedzialny za stworzenie PowerTap wspomnianej chociażby w "Biblii treningu kolarza górskiego" i całego trendu na ten typ treningu więc zasugerowałem zapoznanie się z ich ofertą.

Napisano

Jasne CycleOps z piasta do pomiaru mocy rządzi,

ale w ogercie trenażerów z mocą na ebay nic nie widzę.

Jeśli nie opierałbym treningu na mocy to pewnie brałbym kinetica

za największa stabilnosć i braku ryzyka pękniecia ramy.

Kupiłem Flowa , jestem juz po kilku terningach i jestem pod wrażeniem.

Na razie jestem na etapie powtórki testu conconiego,pracy nad kadencją i płynnością kręcenia( Oli)

Flow daje możliwość rozbudowy do funkcjonalności I-magic - czyli trening wirtualny oraz możliwosc brania udziału w

ściganiu witualnym ....nice:)

• Mod Team
Napisano

cycleops może się podobać ale jednak kiedy zerkniesz w test BB i porównasz generowany hałas przez te urządzenia z oferta tacx'a wybór jest jeden :thumbsup: TACX

Polecam Flow'a jak najbardziej za przystępną cenę w porównaniu do i-magic. Kupujesz flowa i na dzień dobry masz trenażer z pomiarem mocy, kadencji i pulsometrem. W przyszłości można dokupić upgrade i ganiać on-line :rolleyes:

• 1 rok później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...