Skocz do zawartości

[trening] jesień/zima

kresowiak1993

Rekomendowane odpowiedzi

Witam ! Trenuję MTB/XC na poważnie od paru lat przez cały rok, oczywiście w sezonie jesienno-zimowym, na mniejszych obciążeniach. Dodatkowo gram w tenisa, siatkówkę oraz piłkę nożną. Tygodniowo wychodzi minimum 10 h ruchu nie wliczając roweru. Jeżdżę w różnych warunkach. Jednak przez ostatnie 2 tygodnie było deszczowo i mokro. Jeździcie trenować w terenie również w deszczu ? Pozdrawiam !

W tamtym roku jeździłem gdy było w okolicach -20 st, do jazdy w takich warunkach niezbędny jest dobry ubiór - podstawa to odzież termoaktywna + do tego ocieplane getry oraz przynajmniej 2 polary. Przy jeździe w takiej temperaturze najbardziej uciążliwe dla mnie było marznięcie palców u rąk(mimo że miałem rękawiczki) oraz marznięcie nóg(pewnie dla tego że nie miałem ochraniaczy na moje buty spd). Uciążliwe jest także w moim przypadku samoczynne lanie się z nosa w dosłownym tego słowa znaczeniu. Co prawda jazda w takich warunkach nie należy do najprzyjemniejszych rzeczy ale jeżeli jest się uzależnionym do roweru to nie ma wyjścia :D.

• 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...