kresowiak1993 Napisano 26 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 26 Listopada 2010 Witam ! Trenuję MTB/XC na poważnie od paru lat przez cały rok, oczywiście w sezonie jesienno-zimowym, na mniejszych obciążeniach. Dodatkowo gram w tenisa, siatkówkę oraz piłkę nożną. Tygodniowo wychodzi minimum 10 h ruchu nie wliczając roweru. Jeżdżę w różnych warunkach. Jednak przez ostatnie 2 tygodnie było deszczowo i mokro. Jeździcie trenować w terenie również w deszczu ? Pozdrawiam ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grand231 Napisano 26 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 26 Listopada 2010 W deszczu nie podczas gdy sypie śnieg - nieraz. Podczas zimowej aury siłą rzeczy nie da się trzaskać wielu km na rowerze, ja w tym czasie przerzucam się na wioślarza i narty biegowe, do tego oczywiście tak jak i w sezonie letnim siłka + basen. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kresowiak1993 Napisano 26 Listopada 2010 Autor Udostępnij Napisano 26 Listopada 2010 Narty biegowe są dobre na poprawienie wydolności, wytrzymałość itp. Chętnie kiedyś spróbuję. Co do deszczu to jeśli mnie złapie na trasie daleko od bazy no to cóż zaciskam zęby i jadę Masz doświadczenia w jeździe poniżej -20. ? Poniżej -15 jeszcze nie próbowałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grand231 Napisano 26 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 26 Listopada 2010 W tamtym roku jeździłem gdy było w okolicach -20 st, do jazdy w takich warunkach niezbędny jest dobry ubiór - podstawa to odzież termoaktywna + do tego ocieplane getry oraz przynajmniej 2 polary. Przy jeździe w takiej temperaturze najbardziej uciążliwe dla mnie było marznięcie palców u rąk(mimo że miałem rękawiczki) oraz marznięcie nóg(pewnie dla tego że nie miałem ochraniaczy na moje buty spd). Uciążliwe jest także w moim przypadku samoczynne lanie się z nosa w dosłownym tego słowa znaczeniu. Co prawda jazda w takich warunkach nie należy do najprzyjemniejszych rzeczy ale jeżeli jest się uzależnionym do roweru to nie ma wyjścia . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kresowiak1993 Napisano 26 Listopada 2010 Autor Udostępnij Napisano 26 Listopada 2010 Ubiór mam. Liczę, że zima będzie podobna do poprzedniej i się sprawdzę w niższej temperaturze. Poza tym jazda zimą to spora frajda, jeżdżąc po kilku cm śniegu. www.extreminada.com Oni są w tym nieźli, mają kanał na YT. Pozdrawiam ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sathgart Napisano 12 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2010 Jak trenujecie zimą? Jeździcie na rowerze, czy kręcicie pod dachem? Da się w taką pogodę trenować i czerpać przyjemność, ale żeby jednocześnie trenować, a nie jeździć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciej1408 Napisano 12 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2010 Jak nie pada to w terenie a jak zła pogoda przez cały tydzień to trenażer.. Do tego basen,siłka,marszobiegi i jakieś gry zespołowe.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.