Skocz do zawartości

[rower] Reign 2 vs. Trance x3

OKO

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Alberty owszem, ale NN w Beskidy to kiepski pomysł. Tak jak Arek pisze, ani to super przyczepne, ani wytrzymałe.

Bo rozumiem opon szukasz w góry? No chyba że na co dzień na ścieżki w Twoich okolicach.

Napisano

Jesteś coś Wojtek nie w temacie.

Zaczęło się od opon do Trance-a i jakoś tak im gadka zeszła ;)

Napisano

Sorki, że 2 posty z rzędu ale jakoś nie dało się edytować postu wyżej.

....no i znalazł się sklep który posiada jeszcze modele 2010 w rozmiarze L, może kogoś interesuje - to chyba jeden z ostatnich sklepów który to posiada.

http://msport.pl/

Napisano

Gratuluję zakupu, będziesz zadowolony po przesiadce z ht. Jeśli chodzi o opony, ja zapodałem Nobby Nic 2,25 z DD(wzmocnienie boków), mi osobiście całkiem nieźle się na nich jeździ, lepiej niż na Kendach, ale z wymianą bym poczekał, aż te Kendy się zetrą(po sezonie będą z głowy - a koszty związane z rowerem się rozłożą w czasie)bo tragedii to z nimi tez nie ma.

Napisano

Dzięki.

Z oponami boję się, że za cienkie będą i bieżnik za mało agresywny. Mam w domu michelinki 2.0 bo swego czasu zachciało mi się zbicia trochę wagi z kół i opory toczenia zmniejszyć i górach po pierwszym wyjeździe trza było je ściągnąć bo nie dawały rady.

Ja śmigam na kineticsach 2.35 ale.... podjazdy OK, fajnie ciągną ale na zjazdach jakoś średnio z trakcją.

Zobaczymy, do marca daleko, będą fundusze to Tranc-ik dostanie oponki nowe, jak nie to nie - zresztą pedały trza jeszcze kupić i pewnie parę innych drobiazgów.

A tu fajny filmik pokazujący możliwości Trance 2011 - akurat tu wersja x3. Reign, pewnie by na części tej trasy przeleciał, a na innej zamulił ale filmik dobry dla osób, którym wydaje się, że Trance to lajcik bardziej do XC niż w ciężki teren.

Napisano

Oczywiście. Hm przez prawie 50 startów w maratonach, z czego żaden nie był nizinny, nie zostałem "doświadczony" w ten sposób.

Napisano

A tu fajny filmik pokazujący możliwości Trance 2011 - akurat tu wersja x3.

Hehe , ten filmik pokazuje nie tyle możliwości roweru Giant Trance , co umiejętności i możliwości jeźdźca , które są nie małe :yucky:

Ten Pan zrobiłby to z każdym markowym sprzętem Allmountain.

Napisano

Hehe , ten filmik pokazuje nie tyle możliwości roweru Giant Trance , co umiejętności i możliwości jeźdźca , które są nie małe

...a to już inna sprawa :)

Napisano

Tobo, w Istebnej na maratonie, były takie momenty :(

A filmik, jakbym widział Beskidy, nic dodać nic ująć, i powiem Wam, jak ktoś już jeżdzi regularnie po górach, to co na filmiku widać, już nie jest szałem, z rok, dwa lata temu bym się tym podniecał, ale teraz.... :teehee:

Można znaleźć cięższy teren.

Dlatego obstawałem za Trancem, bo naprawdę można na nim sporo.

Póki nie planujesz skakać itp, będzie dawał rade.

Napisano
Tobo, w Istebnej na maratonie, były takie momenty

Tak, momenty, które słabszy biker pokonuje z buta :teehee: , co innego gdy większość trasy jest taka, wtedy jest fajnie .

Generalnie zjazd po schodach nie jest szałem , co innego po kamyczkach i Trance da sobie spokojnie z tym radę :(

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...