Janisław Napisano 1 Grudnia 2010 Napisano 1 Grudnia 2010 Jestem po lekturze emtb.pl i widzę że nasze tutaj starania były daremne hehe Ja się tam zaraz zarejestruje, jak znów przeczytam że tutaj to chłopaki nawet gór nie widzieli (pozdrowienia dla DAMIANA ) Wojtek, ale trochę racji w tym jest co Damian napisał, że tutaj na FR.org ludzie strasznie odradzają rowerki o skoku powyżej 120/130mm jako ciężkie, nieefektywne i bóg wie do jakich tylko akrobacji stworzone. A tak naprawdę można na nich też jeździć w lekkim terenie, tyle że z nastawieniem na wygodną turystykę a nie ściganie. Sam posiadam 130mm pod tyłkiem a coraz poważniej myślę o przesiadce na jakieś w miarę lekkie 160mm, a przeca mieszkam na pomorzu (sic!) A w górach to sam wiesz że można zylion różnych tras obrać, tak że raz na sztywniaku byś się nudził, a innym razem na 180mm skoku nie dasz rady objechać.
DAMIAN24 Napisano 1 Grudnia 2010 Napisano 1 Grudnia 2010 Ja się tam zaraz zarejestruje, jak znów przeczytam że tutaj to chłopaki nawet gór nie widzieli (pozdrowienia dla DAMIANA ) Nie, że gór nie widzieli , po prostu przypomniał mi się dawny tekst w jakimś temacie co to by na 150mm to się już praktycznie podjeżdżać nie da, temat był po I zlocie i właśnie wtedy Rulez pisał, że ja bez problemu na tych 150mm dawałem pod górę Nie odnoszę tego do całego forum, ale przyznasz sam, że jest to raczej forum XC a co za tym idzie full 150mm = bleee Ja jak jeżdżę na nizinach to lubię po prostu płynąć, w górach skok 150mm pozwala mi wybierać zazwyczaj najtrudniejsze linie przejazdu, ale nieraz mnie ogranicza jeszcze więc teraz celuję w 180mm do Enduro nie DH/FR . Po prostu dla mnie aż tak bardzo się nie liczy po jakim czasie znajdę się na górze, ważne żeby wjechać a nie wchodzić a potem mieć frajdę ze zjazdu.
OKO Napisano 1 Grudnia 2010 Autor Napisano 1 Grudnia 2010 I jak wybór? Reign czy Trance? A tak poważniej. To jestem ciekawy kto ostatecznie bardziej do Ciebie trafił. Planujesz zakup już teraz na zimę? Czy na lato? Jeszcze nie ma wyboru, chodź w tej chwili przewagę ma Reign. Zakup planuje jeszcze w grudniu, najszybciej jak się da - bo w tej chwili najbardziej mnie decyzja blokuje.
DAMIAN24 Napisano 1 Grudnia 2010 Napisano 1 Grudnia 2010 ehh... nie ma to jak wybór pierwszej maszyny za większe pieniądze tyle godzin spędzonych na rozmyślaniach. Radzę Ci po prostu jak masz możliwość to wypożyczyć te rowery i zobaczyć jak się na nich jeździ i w którym bardziej Ci geometria odpowiada, na którym czujesz się najlepiej.
OKO Napisano 1 Grudnia 2010 Autor Napisano 1 Grudnia 2010 Qrde gdybym zdecydował się 2 miesiące temu nie ma problemu, a teraz przy -10 lipa, zawiecha do bani pracuje, hamulce też, mogę se pojeździć - po sklepie
DAMIAN24 Napisano 1 Grudnia 2010 Napisano 1 Grudnia 2010 co prawda to prawda zostaje Ci polecieć do ciepłych krajów gdzieś gdzie mają GIANTa i tam przetestować No i zapraszam w Bielskie tereny, znam tu parę ciekawych miejsc w Beskidach, w sam raz na chrzest nowego bike'a. Tak sobie myślę, że ja bywam w Bielsku co najmniej raz w roku to można razem pośmigać Znasz może usera Filusa?
wojtekkrakow Napisano 1 Grudnia 2010 Napisano 1 Grudnia 2010 Sam posiadam 130mm pod tyłkiem a coraz poważniej myślę o przesiadce na jakieś w miarę lekkie 160mm, a przeca mieszkam na pomorzu (sic!) A w górach to sam wiesz że można zylion różnych tras obrać, tak że raz na sztywniaku byś się nudził, a innym razem na 180mm skoku nie dasz rady objechać. Na maszynie z 180mm skoku nie jechałem, cholera wie, może bym zmienił zdanie , ale jechałem na takiej ze 150 (moja 120) i było nawet gorzej niż na mojej, bo akurat rower sprawiał wrażenie jakby skoku miał mnie niż mój, dlatego ja tak na cyferki nie patrzę. Qrde gdybym zdecydował się 2 miesiące temu nie ma problemu, a teraz przy -10 lipa, zawiecha do bani pracuje, hamulce też, mogę se pojeździć - po sklepie Zawiecha to nic, gorzej bo w dół ciężko pocisnąć po lodzie/śniegu i sprawdzić ile maszyna może. Tak sobie myślę, że ja bywam w Bielsku co najmniej raz w roku to można razem pośmigać Znasz może usera Filusa? Chętnie, na nowy sezon, zapraszam Filusa nie znam niestety, ja w Bielsku ciągle świeży jestem, choć już rok mija jak tu siedzę.
DAMIAN24 Napisano 1 Grudnia 2010 Napisano 1 Grudnia 2010 dobra to mały OT ale odpowiem , że właśnie na wakacje przyjeżdżam do FILUSa w celach enduro i DH, więc jakąś wyprawę można zrobić >> chyba, że też pociśniesz z nami do Szczyrku trochę się pobawić jak coś i nie zapomnę to się odezwę. edit. jak się do wakacji wyrobię ze zmianą roweru to może zobaczysz jak się jeździ na 180mm skoku , ale nic pewnego bo najpierw rower do DH muszę kupić. BTW. jaki Ty rower masz?
wojtekkrakow Napisano 1 Grudnia 2010 Napisano 1 Grudnia 2010 W Szczyrku też się czasem bawię, ale wiesz, na tyle ile maszyna potrafi no i ja , jak wpadniesz z maszyną do DH, to...no cóż, na górze chętnie się spotkam i pogadam Rower taki skromny dla emeryta ścieżkowiec, jak Trance. HARO SONIX No przynajmniej rama z niego oryginalna została.
DAMIAN24 Napisano 1 Grudnia 2010 Napisano 1 Grudnia 2010 wpadnę z dwoma maszynami z DH i Reigniem albo nowym enduro którego mam w planach >> bo po cichu liczę na Intense Uzzi z Totemem z przodu i na sprężynie z tyłu A rowerek masz całkiem spoko i pewnie mnie jeszcze objedziesz bo ja w góry śmigam 3-5razy w roku a Ty masz tego trochę więcej mam nadzieje, że znasz tam jakieś fajne szlaki co by jakąś ciekawą i przyjemną wycieczkę poprowadzić.
OKO Napisano 1 Grudnia 2010 Autor Napisano 1 Grudnia 2010 Coś mi się wydaje, że problem się rozwiąże bo na 9 zapytań do sklepów, 4 przyszły z odpowiedzią brak towaru Ani Reign-ów ani Trance-ów w rozm. L W jednym zaproponowali że przełożą osprzęt z x3 M na x4 L i będę miał x3 w L Chyba, że ktoś ma swoje źródła i może polecić, załatwić, podpowiedzieć gdzie szukać
Rulez Napisano 1 Grudnia 2010 Napisano 1 Grudnia 2010 W jednym zaproponowali że przełożą osprzęt z x3 M na x4 L i będę miał x3 w L "Obawiam" się , że za takie pieniądze to bardzo dobry pomysł, bo niedługo nawet takiej możliwości nie będzie.
OKO Napisano 2 Grudnia 2010 Autor Napisano 2 Grudnia 2010 To co...... koniec męczarni Nigdzie już nie mają modeli 2010 jak pytałem sprzedających, ostatnie sztuki schodziły im w październiku ( wystawowe ), nawet ww Czechach nie mają. Ale żeby temat nie poszedł na daremno, rowerek jednak został zakupiony http://www.biketop.pl/index.php?p1399,rower-giantterance-x-4-2011r ...udało mi się zadowalający rabat wynegocjować, niestety Reign 2 i tak był poza moim budżetem, więc wybór poniekąd dokonał się sam. Trance x4 z 2011 to odpowiednik sprzętowy x3 2010, z większym skokiem o 5mm, co będzie zobaczymy, rower zamówiony, będzie ok. luty/marzec Dzięki wszystkim za pomoc, sorki za zawracanie głowy i trucie Pozdrawiam
Rulez Napisano 2 Grudnia 2010 Napisano 2 Grudnia 2010 Generalnie dobry zakup, w najbliższym czasie, (jak tylko przekonasz żonę) do wymiany : 1 - kółka 2 - hamulce 3 - inne według uznania.
OKO Napisano 2 Grudnia 2010 Autor Napisano 2 Grudnia 2010 Generalnie dobry zakup, w najbliższym czasie, (jak tylko przekonasz żonę) do wymiany : 1 - kółka 2 - hamulce 3 - inne według uznania. Hamulce podejrzewałem, że do najtrafniejszych nie należą (w sumie nie wczytywałem się w testy i opinie), a co z kółkami? ....moje pierwsze skojarzenie było, że jakieś mało pancerne jak na przeznaczenie roweru - generalnie chyba nie jest źle z osprzętem, chodź na taka kasę oczekiwało by się więcej Żeby nie było nieścisłości - ja za ten rower nie dałem 7000
Rulez Napisano 2 Grudnia 2010 Napisano 2 Grudnia 2010 Żeby nie było nieścisłości - ja za ten rower nie dałem 7000 Nie, no , ja rozumiem co to znaczy : ...udało mi się zadowalający rabat wynegocjować Ja tylko wskazuję kierunek Kółka to wg. mnie numer 1 do wymiany , na ciężkich kółkach średnio przyjemnie się jeździ (podjazdy nie są tak przyjemne) . Zwiększenie skoku natomiast to dobre posunięcie.
OKO Napisano 2 Grudnia 2010 Autor Napisano 2 Grudnia 2010 Kółka to wg. mnie numer 1 do wymiany , na ciężkich kółkach średnio przyjemnie się jeździ (podjazdy nie są tak przyjemne) . Zwiększenie skoku natomiast to dobre posunięcie. Może chociaż waga tych kółek idzie w parze z wytrzymałością? Opony na pewno pójdą do wymiany, różnie piszą ale wsadzają 2.0 lub 2.1, jaw swoim sztywniaku w góry mam Kendy 2.35, próbowałem śmigać na Michelinkach 2.0 i po pierwszym wypadzie na szlak przełożyłem, po 1 bieżnik za mały, po 2 za cienkie - grzęzły w błocie, uślizgiwały się na podjazdach, traciły trakcje na zjazdach..... itd
DAMIAN24 Napisano 2 Grudnia 2010 Napisano 2 Grudnia 2010 Opony na pewno do wymiany bo sam miałem te Kendy ale szersze i jest nic nie wyszło a nie jazda >> na przodzie bo się uślizgują, ale tył ładnie ciągnie >> do tego roweru to może Fat Alberty 2.4. A hamulce to może nowe XTRy Trail ponoć żylety nie z tej ziemi a waga nader zadowalająca , poza tym kosztują przeciętnie ok. 1300zł komplet.
OKO Napisano 2 Grudnia 2010 Autor Napisano 2 Grudnia 2010 Nie wiem czy taki rozmiar podejdzie. Fat Albery nie mają problemów z wiecznym przebijaniem? ...kumpel na inne jakieś schwalbe, co chwilę gumę łapie - ścianki cienkie czy cuś. Moutain Kingi 2.4 też fajnie wyglądają.
DAMIAN24 Napisano 2 Grudnia 2010 Napisano 2 Grudnia 2010 od MK już lepsze są Nobby Nic...(trwalsze, grubsze ścianki) a Fat Albert się nie przebija praktycznie >> rozmiar podejdzie bez problemu.
Rulez Napisano 2 Grudnia 2010 Napisano 2 Grudnia 2010 Moutain Kingi 2.4 też fajnie wyglądają. No chyba, że nowy model, stary to zero trakcji i spore opory . NN - niech je licho porwie na mokrym (a zwłaszcza mokrych korzeniach) poza tym dosyć dobrze się prowadzą, stosunkowo niskie opory
DAMIAN24 Napisano 2 Grudnia 2010 Napisano 2 Grudnia 2010 No chyba, że nowy model, stary to zero trakcji i spore opory . NN - niech je licho porwie na mokrym Rulez >>> ale od MK są lepsze... ale przecież ich nie polecam(w sumie przez nie skopałem kilka oesów na ET w Czarnej Górze bo to był taniec a nie jazda) , jak dla mnie to albo Fat Albert albo Rubber Queen każde w 2.4.
Rulez Napisano 2 Grudnia 2010 Napisano 2 Grudnia 2010 Nowe Continentale MK mają zmieniony bieżnik i mieszankę : http://www.conti-online.com/generator/www/de/en/continental/bicycle/themes/mtb/cross_country/MountainKingII/MountainKing_en.html
DAMIAN24 Napisano 2 Grudnia 2010 Napisano 2 Grudnia 2010 Widziałem już to gdzieś bieżnik mają podobny do RQ ale poczekajmy jeszcze na jakieś pierwsze testy użytkowników z forum
arek_wro Napisano 2 Grudnia 2010 Napisano 2 Grudnia 2010 Ja w tym roku zapodałem sobie NN, i spodziewałem się super trakcji kosztem wysokich oporów na asfalcie, a tymczasem trakcja bez zachwytów, za to na asfalcie idą jak slicki Tylko nie o to mi chodziło.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.