Skocz do zawartości

[detka]Conti MTB-dopasowanie do opony

munenori

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Noszę się z zamiarem wymiany opon i dętek na wiosnę,zakupiłem już opony CST 26x1,75,kupiłem do tego dwie dętki Continental MTB 26x1,75-2,5,ale w pudełku były dętki 26x1,9-2,5.Na opakowaniu jest co prawda napisane 26x1,75-2,5-czy taki zestaw będzie do siebie pasował?

Czy to normalne,że w opakowaniu są inne dętki,czy nie ma dętek 26x1,75-2,5?A może zakupić inne dętki,może 26x1,5-2,25 byłyby lepsze do moich opon?

Pozdrawiam

Napisano

Witam

Dzięki za info,na razie jeżdżę na starym zestawie,zimą powymieniam to i owo w rowerze.

Nurtuje mnie tylko jedno-czy tak powinno być-na kartoniku rozmiar 26x1,75-2,5,a na dętce napis 26x1,9-2,5

Pozdrawiam

Napisano

Witam

Czyli w sklepie cyklotour ktoś grzebał w pudełkach,chociaż zapewniali mnie,że wszystko jest w porządku i nikt nic przy nich nie robił.A może to firma Continental coś namieszała?

Trochę zawiodłem się na nich.Może ktoś ma namiary na solidny sklep z takimi dętkami,ale o właściwym rozmiarze?

Pozdrawiam

Napisano

Jak dla mnie ten sklep jest solidny, często u nich kupuje i nigdy nie miałem podobnego problemu. Najlepiej nastepnym razem dla swojego spokoju sprawdzić przy kupnie czy wszystko jest ok.

Napisano

Witam

Czyli w sklepie cyklotour ktoś grzebał w pudełkach,chociaż zapewniali mnie,że wszystko jest w porządku i nikt nic przy nich nie robił.A może to firma Continental coś namieszała?

Trochę zawiodłem się na nich.Może ktoś ma namiary na solidny sklep z takimi dętkami,ale o właściwym rozmiarze?

Pozdrawiam

Po co by mieli grzebać w pudełkach?

Musiało coś w fabryce się pomieszać

Napisano

Witam

Przy odbiorze sprawdzić łatwo,ale to była sprzedaż wysyłkowa,tu już trochę trudniej.

Spróbuje wiosna założyć te dętki,jak będzie problem,postaram się o nowe.

Może ktoś polecić mi coś sprawdzonego-muszą być trwałe,to chyba jedyny wymóg.

Pozdrawiam

Napisano

Witam wszystkich użytkowników.

Na wstępie chciałbym zaznaczyć, że jestem pracownikiem Cykloturu.

Sprawdziłem dętki, które mamy na sklepach i rzeczywiście taki problem jest z całą partią.

Przy dętkach nikt nie grzebał i nikt ich nie podmieniał. Nie mamy tego w zwyczaju.

Widzę więc dwie możliwości. Pomylił się producent (co raczej wykluczam) lub Shimano Polska sprzedaje dętki OEM w kartonikach od oryginalnych dętek.

Oczywiście postaram się to ustalić. Zaraz zmienimy również opis na stronie aby nie wprowadzał więcej w błąd.

Użytkownika munenori proszę natomiast o kontakt w tej sprawie a dętkę wymienimy na inną w dobrym rozmiarze np. Schwalbe.

Pozdrawiam.

Napisano

Witam

Firma Cyklotour zachowała się bardzo fair,przysłała mi w zamian nowe dętki,tym razem firmy Schwalbe.

Temat można zamknąć.

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...