munenori Napisano 25 Listopada 2010 Napisano 25 Listopada 2010 Witam Noszę się z zamiarem wymiany opon i dętek na wiosnę,zakupiłem już opony CST 26x1,75,kupiłem do tego dwie dętki Continental MTB 26x1,75-2,5,ale w pudełku były dętki 26x1,9-2,5.Na opakowaniu jest co prawda napisane 26x1,75-2,5-czy taki zestaw będzie do siebie pasował? Czy to normalne,że w opakowaniu są inne dętki,czy nie ma dętek 26x1,75-2,5?A może zakupić inne dętki,może 26x1,5-2,25 byłyby lepsze do moich opon? Pozdrawiam
Mod Team Puklus Napisano 25 Listopada 2010 Mod Team Napisano 25 Listopada 2010 Nie powinno być żadnego problemu tylko przy wkładaniu dętki staraj sie ja jak najrówniej rozłożyć.
munenori Napisano 25 Listopada 2010 Autor Napisano 25 Listopada 2010 Witam Dzięki za info,na razie jeżdżę na starym zestawie,zimą powymieniam to i owo w rowerze. Nurtuje mnie tylko jedno-czy tak powinno być-na kartoniku rozmiar 26x1,75-2,5,a na dętce napis 26x1,9-2,5 Pozdrawiam
Fenthin Napisano 25 Listopada 2010 Napisano 25 Listopada 2010 Nie, nie powinno tak być. Pomyłka przy pakowaniu, albo ktoś grzebał w pudełkach.
munenori Napisano 25 Listopada 2010 Autor Napisano 25 Listopada 2010 Witam Czyli w sklepie cyklotour ktoś grzebał w pudełkach,chociaż zapewniali mnie,że wszystko jest w porządku i nikt nic przy nich nie robił.A może to firma Continental coś namieszała? Trochę zawiodłem się na nich.Może ktoś ma namiary na solidny sklep z takimi dętkami,ale o właściwym rozmiarze? Pozdrawiam
m4ck Napisano 25 Listopada 2010 Napisano 25 Listopada 2010 Jak dla mnie ten sklep jest solidny, często u nich kupuje i nigdy nie miałem podobnego problemu. Najlepiej nastepnym razem dla swojego spokoju sprawdzić przy kupnie czy wszystko jest ok.
nota Napisano 25 Listopada 2010 Napisano 25 Listopada 2010 Witam Czyli w sklepie cyklotour ktoś grzebał w pudełkach,chociaż zapewniali mnie,że wszystko jest w porządku i nikt nic przy nich nie robił.A może to firma Continental coś namieszała? Trochę zawiodłem się na nich.Może ktoś ma namiary na solidny sklep z takimi dętkami,ale o właściwym rozmiarze? Pozdrawiam Po co by mieli grzebać w pudełkach? Musiało coś w fabryce się pomieszać
munenori Napisano 25 Listopada 2010 Autor Napisano 25 Listopada 2010 Witam Przy odbiorze sprawdzić łatwo,ale to była sprzedaż wysyłkowa,tu już trochę trudniej. Spróbuje wiosna założyć te dętki,jak będzie problem,postaram się o nowe. Może ktoś polecić mi coś sprawdzonego-muszą być trwałe,to chyba jedyny wymóg. Pozdrawiam
mblajet Napisano 26 Listopada 2010 Napisano 26 Listopada 2010 Witam wszystkich użytkowników. Na wstępie chciałbym zaznaczyć, że jestem pracownikiem Cykloturu. Sprawdziłem dętki, które mamy na sklepach i rzeczywiście taki problem jest z całą partią. Przy dętkach nikt nie grzebał i nikt ich nie podmieniał. Nie mamy tego w zwyczaju. Widzę więc dwie możliwości. Pomylił się producent (co raczej wykluczam) lub Shimano Polska sprzedaje dętki OEM w kartonikach od oryginalnych dętek. Oczywiście postaram się to ustalić. Zaraz zmienimy również opis na stronie aby nie wprowadzał więcej w błąd. Użytkownika munenori proszę natomiast o kontakt w tej sprawie a dętkę wymienimy na inną w dobrym rozmiarze np. Schwalbe. Pozdrawiam.
munenori Napisano 2 Grudnia 2010 Autor Napisano 2 Grudnia 2010 Witam Firma Cyklotour zachowała się bardzo fair,przysłała mi w zamian nowe dętki,tym razem firmy Schwalbe. Temat można zamknąć. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.