Skocz do zawartości

[prawie <10700] Cannondale Rize

rauf

Rekomendowane odpowiedzi

Ubotek, pewnie racja a....aale z Ciebie aptekarz ;):(

Problem z wagą jest taki, że co pokazałem we wcześniejszych tabelach, to co było łatwe zważyłem na szybko. Reszta jest "podejrzewana" o taką masę. Np. Waga hamulców tez mi nie pasuje, ale co zrobić? Afterall wieszak pokazuje te 11kg z małym okładem, więc nie wiem jak to możliwe...

Wiesz, ja mieszkam na wsi pod stolicą i do najbliższej drogi jest kawałek :D A soli to tu dawno nikt nie widział, tak jak pługów...

Durnykot, że koła Ci się podobają to ja wiem. Sam mi je podsunąłeś w wątku Scott Scale 60 ;) Zresztą projekt philip100 był jedną z motywacji vide:

Trek Fuel

Ale moja sympatia nie sięga jednak tak daleko, żeby Ci robić takie prezenty ;)

Razorjack, dzięki za propozycje, choć cena lekko zabija...

jeżeli ktoś ma jeszcze jakieś pomysły na trial/enduro kierę, chętnie lekką i w złotym to poprosz!

Dzięki jeszcze raz za opinie, i te dobre i te mniej ;)

Czy cena zabija? Za ritcheya superlogica ud lowrisera zapłaciłem na ebaju 78 dolców, z przesyłką 85, sprzedawca wspisał "gift" więc wyszło ok 240 zeta; na polskim allegro "ciut" więcej. Trochę mnie dziwi ta "oszczędność" skoro na zdjęciach jest odpowiednik gabloty używanej w niezłej cenie :blink:

Czy cena zabija? Za ritcheya superlogica ud lowrisera zapłaciłem na ebaju 78 dolców, z przesyłką 85, sprzedawca wspisał "gift" więc wyszło ok 240 zeta; na polskim allegro "ciut" więcej. Trochę mnie dziwi ta "oszczędność" skoro na zdjęciach jest odpowiednik gabloty używanej w niezłej cenie :blink:

Za nowego? Aby podrożał?

TA za 18$ zła?

No niestety trudno coś znaleźć, koniec sezonu i pustki w magazynach.

Ten zestaw by mi nawet pasował:

Race Face DEUS XC 70mm +6st - 94 g

race-face-deus-xc-stem0mm-black-55733.jpg

Race Face NEXT SL 3/4 660mm - 180g

Kierownica%2010%20Race%20Face%20NEXT%20SL%203%204.jpg

albo Race Face Deus Rizer 3/4 680mm - 230g

Piega_RaceFace_D_4b94c92dceb23.jpg

Reszta nawet jak fajna wagowo, to od czapy kolorystycznie...Tak że będzie trzeba poczekać do wiosny chyba, zresztą szkoda by mi było mostka...TEgo niebieskiego Hope wyrwałem dosłownie spod lady w ChaineReaction...więc wolałbym zostać jednak przy 25,4, mimo że w tym wybór mizerny...

Na pocieszenie zamówiłem jakies kolorowe dodatki. Będzie ślicznie, i w końcu poniżej 11kg ;)

Hint: zaciski Easton Heaven 122g :rolleyes:

:wallbash: zapomniałem, że wagę dobiłem dokładając Shwalbe Ice Spiker 26x2,1 po 960g każda :) w weekend pierwsze testy RIZE ON ICE :yes:

• 4 miesiące temu...

P.S. Ten rower będzie jeździł w zimie, po drogach z solą... :? :D

rowerzima1.jpg

Jeździł z powodzeniem, choć może nie po drogach :whistling:

Co ważne kierowniczka bardzo zadowolona, za nic nie chce słyszeć bzdur o jakimś ustawianiu zawieszenia. Ma być komfortowo. I faktycznie tak jest, Rize jest niesamowicie przyjemny w prowadzeniu.

W niedługim czasie może w końcu uda się go przetestować po czymś z większym nachyleniem niż mazowieckie równiny...

Tymczasem bike wirtualnie zrzucił 100g w pasie

Kierownica zmieniona na szerszą w carbonie (Carbonlord 660 low rize) - 162g

Sztyca przycięta na -151g

Tytanowe zaciski do kół -45g

Co dało 10 909 g.

Wirtualnie, bo padło komenda "chcę szerokich opon", sprecyzowana na "nie takich, naprawdę szerokich".

No i dostała Fat Alberta. 2,4 i 2,25 :icon_cool:

Poziom zadowolenia wzrósł i o to chyba chodzi :thumbsup:

• 4 tygodnie później...
  • 3 miesiące temu...
  • 2 tygodnie później...

Jeden z ładniejszych jakie widziałem na FR.org : )

Ile wyniosła Ciebie całość?

Sry za laga...bardzo rozsądnie, rama z amorem okazyjnie z usa reszta po cenach rynkowych. W zeszłym roku to było sporo taniej niż kit sklepowy.

@OLYON , z dobrym oświetleniem i znajomością softu można i iphonem :icon_cool: ja sobie ułatwiłem C5D2...

@Taz77 przekażę narzeczonej :icon_cool:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...