Skocz do zawartości

[amortyzator przód] RST

karlbike

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wszystkich :thumbsup: mam amortyzator RST co do modelu nie znam. W lewej goleni jest sprężyna z regulacja twardości a w prawej z tego co mi wiadomo powinna być kąpiel olejowa czy coś takiego :down: i moje pytanie brzmi czy da się wymontować te uszczelki pomiędzy goleniami bez ich uszkodzenia ponieważ chce pomalować dolne golenie.

Dziękuje za wszystkie odp :D

pozdrawiam Karol

• Mod Team
Napisano

Musisz odkręcić śruby na dole goleni,potem wyjmujesz golenie górne z dolnych, a następnie wyciągasz uszczelki.

To chyba najprostsze i najskuteczniejsze rozwiązanie.

Napisano

wyjmowałem już lagi i tylko w tych goleniach wtedy zostają uszczelki. i tam jak wkładałem palec czułem jak by taki metalowy pierścień coś takiego. i nie wiem jak wymontować je bez uszkodzenia. czy może dobrym rozwiazaniem było by odac je do serwisu zapłacic te 30 40 zł zeby oni to wymontowali ?

Napisano

i tam jak wkładałem palec czułem jak by taki metalowy pierścień coś takiego. i nie wiem jak wymontować je bez uszkodzenia. czy może dobrym rozwiazaniem było by odac je do serwisu zapłacic te 30 40 zł zeby oni to wymontowali ?

pPoza uszczelkami w lagach powinny zostać jeszcze ślizgi o ile mi wiadomo. Ich raczej nie wyciągaj. Przesmaruj uszczelki jeśli masz podstawowy RST lub nalej oleju jeśli takowy tam jest i tyle:)
Napisano

Po wyjeciu goleni gornych uszczelki od srodka podwazasz srubokretem i wyciagasz, nie ma w tym wiekszej filozofii. Po wyciagnieciu wyczysc je z calego syfu, ktory sie w nich nagromadzil, nastepnie wmontuj w golenie i nasmaruj.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...