karlbike Napisano 24 Listopada 2010 Napisano 24 Listopada 2010 Witam wszystkich mam amortyzator RST co do modelu nie znam. W lewej goleni jest sprężyna z regulacja twardości a w prawej z tego co mi wiadomo powinna być kąpiel olejowa czy coś takiego i moje pytanie brzmi czy da się wymontować te uszczelki pomiędzy goleniami bez ich uszkodzenia ponieważ chce pomalować dolne golenie. Dziękuje za wszystkie odp pozdrawiam Karol
Mod Team bogus Napisano 24 Listopada 2010 Mod Team Napisano 24 Listopada 2010 Musisz odkręcić śruby na dole goleni,potem wyjmujesz golenie górne z dolnych, a następnie wyciągasz uszczelki. To chyba najprostsze i najskuteczniejsze rozwiązanie.
karlbike Napisano 24 Listopada 2010 Autor Napisano 24 Listopada 2010 wyjmowałem już lagi i tylko w tych goleniach wtedy zostają uszczelki. i tam jak wkładałem palec czułem jak by taki metalowy pierścień coś takiego. i nie wiem jak wymontować je bez uszkodzenia. czy może dobrym rozwiazaniem było by odac je do serwisu zapłacic te 30 40 zł zeby oni to wymontowali ?
Mod Team bogus Napisano 25 Listopada 2010 Mod Team Napisano 25 Listopada 2010 Po użyciu niedużej siły lub podważeniu ich powinny bez problemu wyjść.
senjiro Napisano 25 Listopada 2010 Napisano 25 Listopada 2010 i tam jak wkładałem palec czułem jak by taki metalowy pierścień coś takiego. i nie wiem jak wymontować je bez uszkodzenia. czy może dobrym rozwiazaniem było by odac je do serwisu zapłacic te 30 40 zł zeby oni to wymontowali ? pPoza uszczelkami w lagach powinny zostać jeszcze ślizgi o ile mi wiadomo. Ich raczej nie wyciągaj. Przesmaruj uszczelki jeśli masz podstawowy RST lub nalej oleju jeśli takowy tam jest i tyle:)
ttomii88 Napisano 28 Listopada 2010 Napisano 28 Listopada 2010 Po wyjeciu goleni gornych uszczelki od srodka podwazasz srubokretem i wyciagasz, nie ma w tym wiekszej filozofii. Po wyciagnieciu wyczysc je z calego syfu, ktory sie w nich nagromadzil, nastepnie wmontuj w golenie i nasmaruj.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.