Specjal Napisano 24 Listopada 2010 Napisano 24 Listopada 2010 Ostatnio nurtuje mnie pewien problem. Porysowałem sobie ramę na odcinku dobrych kilku centymetrów. Nie jest to może wyjątkowo widoczne (dolna część ramy), ale jednak z bliska razi w oczy, zwłaszcza ze względu, że w miejscu porysowania rama jest biała. Trochę wydałem kasy na tą ramę, dlatego wolałbym mieć ją w stanie estetycznym zadowalającym. Jakiej farby/lakieru użyć, aby odpowiednio zakamuflować takie porysowanie? I aby był to środek trwały, żeby po 1-2 myciach roweru nie usunąć go.
Andrew Napisano 24 Listopada 2010 Napisano 24 Listopada 2010 Kup białą kredkę do maskowania rys w sklepie motoryzacyjnym oraz pastę polerską tempo - to jest mniej trwałe rozwiązanie. Możesz też spróbować wypełnić rysę lakierem, następnie wyrównać powierzchnię wodnym papierem ściernym i wypolerować pastą tempo. Miałem białą ramę i w ten sposób łatałem ryski. Niestety bardo trudno jest dobrać właściwy odcień białego. U mnie nawet reparaturka dodana przez producenta pasowała odcieniem przez jakieś 4-5 miesięcy. Potem była coraz większa różnica - rama była ciemniejsza, świeży lakier jaśniejszy.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.