Skocz do zawartości

[Lakierowanie] Porysowanie ramy a renowacja

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ostatnio nurtuje mnie pewien problem. Porysowałem sobie ramę na odcinku dobrych kilku centymetrów. Nie jest to może wyjątkowo widoczne (dolna część ramy), ale jednak z bliska razi w oczy, zwłaszcza ze względu, że w miejscu porysowania rama jest biała. Trochę wydałem kasy na tą ramę, dlatego wolałbym mieć ją w stanie estetycznym zadowalającym.

Jakiej farby/lakieru użyć, aby odpowiednio zakamuflować takie porysowanie? I aby był to środek trwały, żeby po 1-2 myciach roweru nie usunąć go.

Napisano

Kup białą kredkę do maskowania rys w sklepie motoryzacyjnym oraz pastę polerską tempo - to jest mniej trwałe rozwiązanie.

Możesz też spróbować wypełnić rysę lakierem, następnie wyrównać powierzchnię wodnym papierem ściernym i wypolerować pastą tempo.

Miałem białą ramę i w ten sposób łatałem ryski. Niestety bardo trudno jest dobrać właściwy odcień białego. U mnie nawet reparaturka dodana przez producenta pasowała odcieniem przez jakieś 4-5 miesięcy. Potem była coraz większa różnica - rama była ciemniejsza, świeży lakier jaśniejszy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...