Rulez Napisano 24 Listopada 2010 Napisano 24 Listopada 2010 Przecież tak naprawdę ramy Sikorskiego są zbyt krótko użytkowane, żeby można było napisać coś wiarygodnego o ich trwałości, to tyle arek może masz jakieś dane dotyczące wagi Fuela EX8, założyciel temati pytał.
cynamon Napisano 24 Listopada 2010 Napisano 24 Listopada 2010 Hehe Magazyn magazynem, jak masz sprawdzony, czytaj, ja tylko wspomniałem o tym że tam też ludzie potrafią być stronniczy, co nie rzadko się zdarza. Mimo doświadczenia i wiedzy piszą czasami nie to co trzeba. Mimo wszystko wypowiadanie się na forum internetowym jest mniej narażone na krytykę, weryfikację, nie zostaje tak szeroko komentowane i ma mniej czytelników niż duże czasopismo. Jeszcze raz zaznaczam, że nikomu nic nie ujmuję i też brałem i będę brał pod uwagę opinie forumowiczów. Wiem tylko, że opinia ta będzie pomocna lecz nie będzie miała decydującego znaczenia w wyborze roweru.
arek_wro Napisano 24 Listopada 2010 Napisano 24 Listopada 2010 A tak na marginesie, to czy full Sikorskiego już jest na rynku, bo na ich stronie jest napisane, że ciągle w fazie testów. Co do wagi EX8, to w rozmiarze 18,5 waży koło 12,5 kg.
wojtekkrakow Napisano 24 Listopada 2010 Napisano 24 Listopada 2010 Kończąc trochę nie potrzebny wątek o fullach Pana S. - to rowery jak napisali koledzy, stricte wyścigowe, to się zgadza. Przyznaje, nie przemyślana pod tym względem propozycja. Arek - ich strona nie jest aktualizowana jak kolega się przejdzie z ciekawości, choćby pogadać o fullach i zasięgnąć porady to może się wypowie sam
Mod Team durnykot Napisano 25 Listopada 2010 Mod Team Napisano 25 Listopada 2010 Spore oddziaływanie napędu oraz układu hamulcowego na pracę zawieszenia jednozawiasowego (zmniejszenie czułośi zarówno na podjazdach jak i na zjazdach, oraz przysiadanie ramy i straty mocy). Co np. nie wystękuje w takim stopniu w ramie Treka Ponadto jak zauważyłem zaproponowałeś rower z "doskonałym" amortyzatorem, jak tego chciał akładający temat Więc myślę , że Twój wynalazek nijak się ma do Treka EX8 PS A to mocowanie dampera jest poprostu za######iste , na pewno damper "długo" posłuży Rulez, jak to mówią, pełen szacun dla Ciebie za wnikliwą ocenę układu zawieszenia, jego pracy i trwałości na podstawie kilku zdjęć. Pełen respekt.
nabial Napisano 25 Listopada 2010 Napisano 25 Listopada 2010 troche wiecej niz podstawy mechaniki rozszerzone o wiedze ogolna z polibudy i nie jest zle...
pomirot Napisano 25 Listopada 2010 Napisano 25 Listopada 2010 A ja proponuję postawić na ramę Speca : http://www.rowerowysklep.pl/specialized-rama-specialized-epic-marathon-ano-charcoal-09-o_l_680.html Amor FOX: http://www.cult-bikes.com/ , reszta jakieś używki póki co. Mam na przykład koła Mavic 917 na piastach XT i szprychach DT Champion za 500 zł. Jeszcze parę "drobiazgów" i masz rowerek. Z czasem wraz z przypływem gotówki można zainwestować w lepszy osprzęt. Rama to podstawa.
Rulez Napisano 25 Listopada 2010 Napisano 25 Listopada 2010 Jeśli kupi taką ramę i amor, to już Ci nie napcha kasy za części ponieważ nic mu nie zostanie, zresztą, dział "sprzedam" jest gdzie indziej A te "drobiazgi" to jak rozumiem hamulce, napęd kompletny, kierownica, siodłko i parę innych rzezcy ...
spootnick Napisano 25 Listopada 2010 Napisano 25 Listopada 2010 Ja tradycyjnie proponuje zostawić na razie stary sprzęt i zobaczyć jak się będzie spisywał w nowym terenie. Dla mnie rozsądnie skonfigurowana Tormenta dobrze zjeżdża (na podstawie porównania z innymi zawodnikami koło 40 miejsca na górskich giga MTB Marathon). Kupić zawsze możesz, a sprzedać bez straty to już średnio.
Gość Napisano 25 Listopada 2010 Napisano 25 Listopada 2010 Chodzilo mi bardziej, o jakosc ramy + ewentualnie inna propozycje;] Merida jak najbardziej na + z osprzetem, ale jak z rama? wole kupic kitowy osprzet ale rama + damper i amor przyzwoity;] Ja po kradzieży mojego roweru, kupiłem Meridę One Twenty. Na dzień dzisiejszy ja polecam. Jeździ mi się super wygodnie. Na szczęście wyrosłem już z pospolitości, czy bycia oryginalnym, kultowym. Po prostu mam czystą przyjemność z jazdy. Nie będę pisał o zaletach i wadach. Na pewno są lepsze i gorsze rowery. Masz pytania to wal śmiało na priv gg 1669033, tel. na priv. Odpowiem chętnie na pytania. ps. za tyle kaski można fajne coś kupić, złożyć
wojtekkrakow Napisano 25 Listopada 2010 Napisano 25 Listopada 2010 kupiłem Meridę One Twenty. Na dzień dzisiejszy ja polecam. Jeździ mi się super wygodnie Jak oceniasz zawieszenie ramy? Buja? Jeśli tak, na jakich przełożeniach najbardziej? Czuć kopanie korby i napinanie łańcucha? Usztywnia się czy bardziej ugina podczas sprintu na stojąco? W wyboistym terenie usztywnia się podczas hamowania? Duża różnica jest w działaniu zawieszenia bez i z platformą? Jeździsz z wysoką kadencją czy siłowo? Jest wrażliwa na zmianę sagu? Pomijam zwykłą twardość. Mógłbyś uzasadnić dlaczego polecasz? Bo tak to możemy sobie wszyscy polecać cokolwiek.
Gość Napisano 25 Listopada 2010 Napisano 25 Listopada 2010 Jak oceniasz zawieszenie ramy? 1. Buja? Jeśli tak, na jakich przełożeniach najbardziej? 2. Czuć kopanie korby i napinanie łańcucha? 3. Usztywnia się czy bardziej ugina podczas sprintu na stojąco? 4. W wyboistym terenie usztywnia się podczas hamowania? 5. Duża różnica jest w działaniu zawieszenia bez i z platformą? 6. Jeździsz z wysoką kadencją czy siłowo? 7. Jest wrażliwa na zmianę sagu? Pomijam zwykłą twardość. Jest to mój pierwszy Full, ale jeździłem dużo na Specialized i Santa Cruz Ja od roweru oczkuję komfortu, muszę mieć wygodna pozycję. Nie lubię pochylonej sylwetki. przy takiej geometrii i szerokiej kierownicy jazda jest wolniejsza i spokojniejsza. Zawieszenie działa bardzo dobrze. Tłumik mam X-Fusion O2RC, przód Marzocchi 44 powietrze. Zawieszenie jest bardzo czułe i aktywne, działa liniowo. Wszędzie są łożyska maszynowe więc tańsze będzie w serwisie. Tył jest sztywny. Mam tarcze 185mm, i nie słyszę aby w terenie, na zakrętach tarcza ocierała. 1. Buja, na blacie 44 trochę buja. Na środkowym i młynku nie zwróciłem uwagi. Wynika to zapewne z histerii jaka mam ze świadomości posiadania fulla. Można zablokować tłumik. Niestety wersja która mam jest bez blokady manetką więc trzeba sie mocno schylać, ale dźwignia jest duża więc problemu większego nie ma... 2. Jak zeskoczę z krawężnika, hopki itp raz poczułem kopnięcie korby, ale nie wiem jakie wtedy było przełożenie. Tak to nie czuję. 3. hm... nie wiem 4. nie, zawieszenie działa płynnie podczas hamowania i pracuje 5. nie mam platformy, tłumik X-Fusion O2RC, ale jak go stłumię regulacją tłumienia powrotu to jest duża różnica. Tył się zdecydowanie sztywny robi i trochę hardtaila przypomina mi. Zawieszenie dalej jest aktywne. 6. tak i tak, raczej z wysoką kadencją 7. trochę nie rozumiem co masz na myśli, jeśli właśnie nie twardość
wojtekkrakow Napisano 25 Listopada 2010 Napisano 25 Listopada 2010 ad7 chodzi mi o zmianę charakterystyki, są czasami takie kwiatki, że niektóre ramy jak zmienisz im sag poza ten dla nich optymalny, to siada całe założenie co do pracy zawieszenia, a są takie które są nie czułe na to i pracują tak samo, nie wychodzi nagle kolejna wada zawiechy a jedynie jest mniej / bardziej czuła / twarda
Gość Napisano 25 Listopada 2010 Napisano 25 Listopada 2010 ad7 chodzi mi o zmianę charakterystyki, są czasami takie kwiatki, że niektóre ramy jak zmienisz im sag poza ten dla nich optymalny, to siada całe założenie co do pracy zawieszenia, a są takie które są nie czułe na to i pracują tak samo, nie wychodzi nagle kolejna wada zawiechy a jedynie jest mniej / bardziej czuła / twarda w takim razie nie zauważyłem nic takiego, zawsze jest czułe. na sagu 50% i 20% nie widzę różnicy (poza twardością). Ale może to być moja subiektywna opinia.
Rulez Napisano 25 Listopada 2010 Napisano 25 Listopada 2010 Usztywnia się czy bardziej ugina podczas sprintu na stojąco? hm... nie wiem No nie, nie żartuj, to akurat bardzo łatwo stwierdzić, jeśli nie umiesz odpowiedzieć na takie pytanie, to wątpię w możliwość stwierdzenia czy rama usztywnia się przy hamowaniu (w czasie zjazdu w terenie), czy wiarygodność stwierdzenia w jakim stopniu SAG wpływa na czułość ramy
Gość Napisano 25 Listopada 2010 Napisano 25 Listopada 2010 No nie, nie żartuj, to akurat bardzo łatwo stwierdzić, jeśli nie umiesz odpowiedzieć na takie pytanie, to wątpię w możliwość stwierdzenia czy rama usztywnia się przy hamowaniu (w czasie zjazdu w terenie), czy wiarygodność stwierdzenia w jakim stopniu SAG wpływa na czułość ramy OK, wątp, nie wiem co mam Ci odpowiedzieć... sam rozumiesz nie.... ad7 chodzi mi o zmianę charakterystyki, są czasami takie kwiatki, że niektóre ramy jak zmienisz im sag poza ten dla nich optymalny, to siada całe założenie co do pracy zawieszenia, a są takie które są nie czułe na to i pracują tak samo, nie wychodzi nagle kolejna wada zawiechy a jedynie jest mniej / bardziej czuła / twarda do niedzieli tej wyjdę na rower ze dwa razy, i obiecuje pośmigam na stojąco i Ci opiszę nie ma problemu. Po prostu nie zwracałem na to uwagi. pozmieniam SAG i napisze pod kątem twego pytania, ale podczas hamowania zawieszenie jest czułe to na pewno.
mwegrzyn Napisano 25 Listopada 2010 Napisano 25 Listopada 2010 Jak oceniasz zawieszenie ramy? Buja? Jeśli tak, na jakich przełożeniach najbardziej? Czuć kopanie korby i napinanie łańcucha? Usztywnia się czy bardziej ugina podczas sprintu na stojąco? W wyboistym terenie usztywnia się podczas hamowania? Duża różnica jest w działaniu zawieszenia bez i z platformą? Jeździsz z wysoką kadencją czy siłowo? Jest wrażliwa na zmianę sagu? Pomijam zwykłą twardość. Mógłbyś uzasadnić dlaczego polecasz? Bo tak to możemy sobie wszyscy polecać cokolwiek. No to zastrzeliłeś pytaniami rakers-a, tylko nie wiem dlaczego stosujesz podwójne standardy , bo kiedy zaproponowałeś ramę Sikorki , to jakoś uzasadnienia nie dołączyłeś . ( na marginesie uważam że Kuba wykonuje kawał dobrej roboty ). rakers opisał swoje wrażenia z jazdy proponowanym modele , a wy mu test na wiedzę serwujecie
Gość Napisano 25 Listopada 2010 Napisano 25 Listopada 2010 No to zastrzeliłeś pytaniami rakers-a, tylko nie wiem dlaczego stosujesz podwójne standardy , bo kiedy zaproponowałeś ramę Sikorki , to jakoś uzasadnienia nie dołączyłeś . ( na marginesie uważam że Kuba wykonuje kawał dobrej roboty ). rakers opisał swoje wrażenia z jazdy proponowanym modele , a wy mu test na wiedzę serwujecie Chętnie odpowiem na pytania. Ciekawe pytania. Spox, bez kompleksów i tyle w tym temacie. A że ktoś tak czy inaczej to odbierze, uwierzy czy nie to mnie to już......... . Nie wiem po co miałbym kłamać, wypaczać. na pewno za 2 lata będę miał inne zdanie bo będzie poparte większym doświadczeniem, na inne rzeczy będę zwracał uwagę.
wojtekkrakow Napisano 25 Listopada 2010 Napisano 25 Listopada 2010 Nie no, ciekawość, ciekawość i tyle Rakers dzięki za opis U mnie zmiana fulla zbliża się i jest do niej bliżej niż dalej, dlatego my tu gadu gadu, bo kolega z tematu pyta, ale ja zbieram info o wszystkim co się nadaje do jazdy.
razorjack Napisano 25 Listopada 2010 Napisano 25 Listopada 2010 meridy są fauxbar (takie niby jednozawiasowe - taka jest kinematyka tylnego koła). czy zatem możemy z góry założyć że gorzej pracują od 'prawdziwego' czterozawiasowca (horst-link) i pozostałych z wirtualnym punktem obrotu ?
Gość Napisano 25 Listopada 2010 Napisano 25 Listopada 2010 do szkapa666 pytanie z innej beczki czemu masz reputacje -93?. uśmiałem sie jak to zobaczyłem, podziałało to na mnie jak demotywator, nie mam siły już pracować. hehehehhe. idę do domu. a teraz na temat co do rowerów o które pytasz, każdy jest dobry i dobrze opisany. Niestety cena robi swoje i mało ludzi na nich jeździ, a Ci jeżdżą, nie znają tego forum i nie mają szansy opisać. do razorjack myślę, że nie każdy czterozawiasowiec działa lepiej niż dobre jednozawiasowce. Ale generalnie jest lepsze zawieszenie, chodź Trek, Kona, Merida....
Rulez Napisano 25 Listopada 2010 Napisano 25 Listopada 2010 chodź Trek No właśnie Trek nie ma typowego jednozawiasa, tylko system ABP, co jak twierdzą jeżdżący wyszło mu na dobre ...
razorjack Napisano 26 Listopada 2010 Napisano 26 Listopada 2010 ale tylne koło cały czas obraca się po wycinku okręgu (jedynie wpływ tylnego hamulca na zawieszenie zminimalizowali)
arek_wro Napisano 26 Listopada 2010 Napisano 26 Listopada 2010 Nie do końca, bo ABP to tylko jeden z elementów tego zawieszenia.
senjiro Napisano 27 Listopada 2010 Napisano 27 Listopada 2010 A ja się wtrącę z Authorem A-Ray`em na 2011. Wiem że mnie tu zaraz zlinczują bo osprzęt w najniższym modelu nie jest zachwycający, ale w pełni carbonowa rama (o wadze bez dampera 1,85-1,90kg) na pewno daje super bazę do dalszego upgread`a. Cena ma oscylować w granicach 8000zł, rowerkiem się trochę bawiłem na Demo Day i bardzo przypadł mi do gustu, ale póki nikt na nim nie pojeździ nie będę go przedwcześnie zachwalać. Chcesz coś sprawdzonego Scott Spark 35 Only:D
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.