Skocz do zawartości

[ Amortyzator przód ] SR Suntour XRC-D- zgubione pokrętło blokady

lukash90

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, mam nadzieję, że piszę w odpowiednim dziale. Otóż mam drobny problem, bo zgubiłem to niebieskie "pokrętęko", czy jak by to nazwać, służące do blokowania amorka. I tu moje pytanie: czy da radę to kupić oddzielnie? W pierwszym napotkanym przeze mnie sklepie znalazłem tylko takie z linką i przełączaniem z kierownicy ale za 200 zł (!) a mi starczy takie jak miałem. No i czy jazda bez tego grozi uszkodzeniem amorka? To niby była tylko taka nakładka na inne kółko znajdujące się w środku i je nadal mam ale czy nie dostanie mi się jakiś brud do wnętrza?

Napisano

Spokojnie nic sie nie stanie (tak mi sie wydaje , ja mam XCM v2 i tez mam to niebieskie pokretlo) w sklepie tego raczej nie dostaniesz a to co spotkales to blokada z tym ze na kierownice a jazda bez tego niczym nie grozi tylko tyle ze poprostu nie masz mozliwosci zablokowania .

Napisano

Tak myślałem, że tego nie kupie a ponadto zauważyłem, że są różne rozmiary tych pokręteł (od podobnego XCR kumpla nie pasuje) i tu kolejne moje pytanie: jak dobrać tą manetkę do blokowania z kierownicy? Znalazłem na allegro tańsze ale nie ma żadnych informacji o rozmiarze kółeczka montowanego do amorka

Napisano

Empirycznie. Musisz mieć widelec w rowerze, założyć manetkę i dopiero sprawdzić czy uciąg jest odpowiedni dla Twojej wersji. O ile ktos nie przerabiał dokładnie tego samego motywu co Ty masz to nie pozostaje Ci nic innego.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...