Skocz do zawartości

[avatar]jak wstawić?

mmmak

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

chciałbym sobie wstawić obrazek lub zdjęcie pod moim opisem ale nie wiem jak zmienić rozdzielczość zdjecia na 100x100

może mi ktoś pomóc?

Napisano

Musisz wejść na tą stronkę: http://www.imageshack.us/

Potem wybierasz "przeglądaj" i wybierasz na dysku obrazek, który chcesz wgrać, a następnie kilasz na "host it!".

Pojawi się strona, na której znajdują się adresy www Twojego obrazka: (kliknij na miniaturę, aby powiększyć)

imageshack6so.th.jpg

:arrow: Jeżeli skopiujesz adres, który zaznaczyłem na niebiesko, w poście pojawi się taka miniatura, jak powyżej.

:arrow: Jeżeli skopiujesz adres, który zaznaczyłem na czerwono, masz dwie opcje:

- użyć funkcji "Img" (przyciski nad oknem odpowiedzi), czyli klikasz "Img" i podajesz adres, wtedy obrazek wyświetli się bezpośrednio w poście;

- użyć funkcji "URL" - kilkasz, i podajesz adres obrazka (także ten zaznaczony na czerwono) -wtedy w poście wyświetli się link do niego.

Mam nadzieję, że za bardzo nie namieszałem

:)

Napisano

rozdzielczosc zdjęcia mozesz zmienic nawet Paintem - tylko ze tak troche "na oko" :wink: Ja to robie GIMPem. Jak juz zmienisz rozdziałke to mozesz obrazek wrzucic ze swojego komputera od razu na serwer forum. W zakładce PROFIL w dziale Avatar klikasz bodajze na "wyslij obrazek ze swojego komputera" zaznaczasz ktory to obrazek chcesz i na koniec na samym dole klikasz na WYSLIJ i to tyle... powodzenia :)

Napisano
rozdzielczosc zdjęcia mozesz zmienic nawet Paintem

Do tych rzeczy, jak również całościowej obróbki zdjęć, bezkonkurencyjny jest darmowy IrfanView...polecam wszystkim :wink:

• 1 miesiąc temu...
Napisano

no ok :) a ja chcialem sobie zmienic avatarka, ale nie jak mi go nie wczytuje...100x100 jest, nie wiem o co chodzi...jak nie wyszlo z nowym avatarem to powrocilem do starego ale tez nie dziala :/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...