Mod Team bogus Napisano 19 Listopada 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 19 Listopada 2010 Witam, szukam opinii na temat tych kółek przerzutki: http://allegro.pl/kolka-do-przerzutki-aluminiowe-na-lozyskach-11-i1319312884.html Kółka wyglądają podobnie do KCNC, ale kosztują połowę tego, od sprzedawcy otrzymałem informację, że kręcą się na nierozbieralnych łożyskach maszynowych. Co o nich sądzicie? Warto w nie zainwestować? Może ktoś ma jakieś opinie na ich temat? Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 19 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2010 Waga - jeśli te kółka mają być elementem tuningu wagowego - chyba nie jest zbyt rewelacyjna (ale niech się bardziej zorientowani wypowiedzą) Ja kilka lat temu kupiłem kółka exu aluminiowe, wyglądały bardzo podobnie do czerwonych z tej aukcji, z dodatkowymi otworkami, których nie mają pozostałe. Ku mojemu wielkiemu zdziwieniu przy inspekcji napędu i jego myciu znalazłem w obu ułamane ząbki. Od tamtej pory nie jestem fanem kółek alu. Mnie zniechęca też aspekt estetyczny: czarne zwykłe kółeczka nawet jeśli są brudne to tego nie widać za bardzo, takie anodowane nie będą wyglądać zbyt pięknie. To jest jednak raczej drugorzędny argument i być może istotny tylko dla mnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cynamon Napisano 19 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2010 Jeżeli nie masz już co wymieniać w rowerze, to można sobie sprawić takie kółka Mi się wydaje, że nie wniosą nić specjalnego do roweru, poza tym, że będziesz miał przerzutkę wyglądającą trochę inaczej niż pozostałe. Wątpię żeby były lżejsze od seryjnych, a jeżeli już, to tak mało, że lepiej te pieniądze zainwestować w coś innego i zyskać o wiele więcej na masie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 19 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2010 Dla przykladu: xtr 970, kcnc ceramik (hybrydy), afc derlin 10t 28g to mimo wszystko sporo. Anoda jak widac zlazi ale to mniejszy problem w porownaniu z halasem jaki alu kolka wytwarzaja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 20 Listopada 2010 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 20 Listopada 2010 Dzięki za wszystkie wypowiedzi. W takim razie zrezygnuję raczej z ich kupna, z racji tego, że lubię cichą pracę napędu. A zakupem chciałem poprawić nieco estetykę. Jednak jeśli ktoś miałby coś do dodania chętnie poczytam więcej informacji na temat kółek tego typu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miskov17 Napisano 20 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2010 Mam kółko Soul Kozaka od jakiegoś roku, na wytrzymałość nie narzekam ale faktem jest, że shimanowski orginał chodzi ciszej. Kolor to naturalne aluminium więc nic nie schodzi (a przynajmniej nie widać), tylko wyczyścić to cholerstwo trudno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelsystem Napisano 20 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2010 a ja polecam kółka titso przyjamniej sa kilka razy wytrzymalsze od seryjnych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grindz0ne Napisano 11 Października 2011 Udostępnij Napisano 11 Października 2011 tobo to już mnie przekonałeś że aluminiowych nie ma sensu kupować...ja dość mocno cisnę więc takie mogły by krócej wytrzymać... "Titso" gdzie takie coś można znaleźć ?? Swoje oryginalne są po 5800km i mogę przyznać że już czas na ich wymianę!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vader Napisano 11 Października 2011 Udostępnij Napisano 11 Października 2011 a moze ktos cos powiedziec na temat tych koleczek: http://allegro.pl/aluminiowe-kolka-przerzutki-mortop-goodbike-i1828970106.html mysle o montarzu ich w szosie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 11 Października 2011 Udostępnij Napisano 11 Października 2011 Titso" gdzie takie coś można znaleźć ?? Jesli chodzilo o "tits" to dam znac na pw A jezeli o Tiso to TU a moze ktos cos powiedziec na temat tych koleczek: http://allegro.pl/al...1828970106.html mysle o montarzu ich w szosie Za podobne pieniadze mozesz miec kolka z delrinu np AFC, rozne kolory, na pewno trwalsze i cichsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grindz0ne Napisano 13 Października 2011 Udostępnij Napisano 13 Października 2011 Jesli chodzilo o "tits" to dam znac na pw A jezeli o Tiso to TU Za podobne pieniadze mozesz miec kolka z delrinu np AFC, rozne kolory, na pewno trwalsze i cichsze. hehe ...Raczej te kółeczka nie są zbyt na moje inwestycje w ten rower co obecnie posiadam...nie ma co "szpanować" z kółkami za 20 euro Wizualnie bardzo ładne i wagowo porównywalne do ceramicznych albo nawet ciut cięższe... Miał ktoś z takimi do czynienia http://allegro.pl/kolka-przerzutki-10-t-alu-na-maszyn-8speed-acor-i1860756621.html ?? Czy warto w nie inwestować ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cuberider Napisano 15 Października 2011 Udostępnij Napisano 15 Października 2011 Wylajtowane aluminiowe kółeczka mają to do siebie że mogą w końcu gdzieś pęknąć, tak było z przypadku moich KCNC Poza tym są głośne więc nie ma co szaleć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.