MarcinGoluch Napisano 8 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2010 pytanie jak tam dojechać np z wawy inaczej niż samochodem nie jadąc przez Niemcy tak jak mi dziś strona pkp pokazała i jak dałem od siebie( augustów) to miałem czas podróży 56h Kieruj się Pan na Opole i z Opola na Głuchołazy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 8 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2010 Kieruj się Pan na Opole i z Opola na Głuchołazy Czyli przez Niemcy , zgadza się, inaczej się nie da ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
netta1987 Napisano 8 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2010 taka mała ciekawostka od pkp: Czas jazdy: 75:48; ale waszym sposobem jest znacznie bliżej bo tylko około 10h i to już można zaryzykować tylko małe ale po zaznaczeniu rowerku nie ma połączeń Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moskit Napisano 8 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2010 Panowie proszę mi tu z tymi niemcami nie wyjeżdżać bo po piwnicach kilka pancefaustów i mauserów pochowanych mamy. Z Warszawy można też pojechać pociągiem na Kędzierzyn, a następnie przesiąść się do pociagu na Prudnik, później pozostaje załadować się w autobus lub już ostatnie 15km pokonać na dwóch kółkach. Jest też autobus (Riviera), który wyjeżdża z pod Pałacu Kultury codziennie do Opola. Jeszcze jedno, miejscowych pytajcie raczej o Bad Ziegenhals , a jak będziecie jechać przez Czechy to o Hlucholazy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 8 Grudnia 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2010 W sumie wjeżdżając w Opolskie to jakby do Niemiec się trafiło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moskit Napisano 8 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2010 Radze zabrać słowniki lub jakiś dobry translator. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hanzo Napisano 8 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2010 pytanie jak tam dojechać np z wawy inaczej niż samochodem nie jadąc przez Niemcy tak jak mi dziś strona pkp pokazała i jak dałem od siebie( augustów) to miałem czas podróży 56h Możesz próbować tak.Tylko że z Nowego Prudnika trzeba dojechać o własnych siłach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czyzby Napisano 8 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2010 Radze zabrać słowniki lub jakiś dobry translator. Jawohl ! Chociaż ja cisnąć będę z Gotenhafen (lub z Freie Stadt Danzig jeżeli prosto z pracy) więc jakby nie było prawie Deutsches Reich... Sprawdzałem połączenia w/g nowego rozkładu jazdy - w opcji polskich linii lotniczych PKP, szynolotem ode mnie wyjdzie między 16 a 20 godzin (4 przesiadki...), normalnie MASAKRA. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ecia Napisano 8 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2010 Czas jazdy: 75:48 Przezornie doliczyli opóźnienia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrulek84 Napisano 8 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2010 Zabezpieczajcie się PKP, ale pamiętajcie, że jest opcja autokar. Np z Wawy do Wrocka jedzie przez Opole. Jak kierowca bombowca kasuje bilety to wrzucać rower (ściągnąć tylko siodełko). Jak jest taka możliwość to nie pytać czy można bo może być kręcenie głową. Jak już wrzucony to się driver nie pogniewa. Ja tak jeżdżę i nauczyłem się, że jak się zaczniesz wypytywać to go zacznie głowa boleć... Nie zapomnijcie kupić bileciku bagażowego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moskit Napisano 8 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2010 Jeśli autobus to polecam wspomnianą Riviere http://www.riviera.pl/?show=opole-warszawa, nie wiem tylko jak z rowerami i czy godziny wyjazdu odpowiadają wam. PKS z Opola do Głuchołaz jedzie około 2h. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matti95 Napisano 8 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2010 W sumie wjeżdżając w Opolskie to jakby do Niemiec się trafiło. Co masz na myśli? :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 8 Grudnia 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2010 To ,że wjeżdżając np. w okolice Ozimka tablice z nazwami wsi są dwujęzyczne. To ,że ponad połowa ludzi z małych miasteczek i wsi zarabia na życie w Niemczech. To , że w wielu domach zamieszkałych przez rdzennych Ślązaków drugim językiem jest niemiecki. To,że Opolskie jest jedynym województwem mającym bardzo silnie działającą mniejszość niemiecką, która jako jedyna ( chyba) ma swojego przedstawiciela w Senacie. Dalej wymieniać? I żeby było jasne- mi to nie przeszkadza, więc jako mieszkaniec tego województwa nie odbieraj tego jako przytyk. A jok mosz wonty jakie, to sie ino pilnuj ,bo chyca sztacheta i zza winkla pizne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matti95 Napisano 8 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2010 Pisz po polsku bo się doczytać nie idzie... ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 8 Grudnia 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2010 Przecież jest po polsku. Z małym bonusem. Taki OT wyszedł trochę. Dla tych co będą jechać autostradą A4 - można minąć Opole, dojechać do zjazdu na Krapkowice i jechać na Prudnik.Po drodze warto się na chwile zatrzymać w miejscowości Moszna ( bez podtekstów ) i obejrzeć jeden z piękniejszych pałaców w Polsce. http://pl.wikipedia.org/wiki/Pałac_w_Mosznej nota bene to po drodze do Matti99. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 8 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2010 Generalnie to każdy średnio douczony powinien mieć przyswojone informacje podane przez durnykot Dlatego nie dziwi info, że do Głuchołaz przez "Niemcy" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Lookas 46 Napisano 8 Grudnia 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2010 Dla tych co mają kosmos z dojazdem z wawy... Pociąg wawa-nysa z przesiadką w kędzierzynie czas całkowity przejazdu 5:48 a z nysy do głuchołazów rzut beretem EIC 1611 i przesiadka w osobówkę 46741 (szynobus) 14:30>18:13>18:36>20:18 Ten sam czas przejazdu można uzyskać też bez EIC za pomocą TLK - taniej ale 1 przesiadka więcej... TLK14102>TLK35108>>46735 8:30>11:08>11:25>12:31>12:36>14:18 Czas jazdy 5:48 Nysa>Głuchołazy nie więcej niż 20km. Niebawem spłodzę wątek ze skarpetą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grabarz Napisano 9 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2010 Nie jest tak najgorzej z tymi połączeniami. Z Gdyni da się w 12 godzin dojechać do Nysy z dwiema przesiadkami, a stamtąd jakieś 15km ulicami. Wyjazd przed południem, przed północą da się do ośrodka zajechać. Plan na przełom czerwiec/lipiec: tydzień w Głuchołazach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janisław Napisano 13 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2010 Łohoho, ponad tydzień mnie nie było a tu już decyzje pozapadały No i niestety bedzie to pierwszy zlot FR który ominę, bo wybranego terminu nijak nie przegryzę... Ale udanej imprezy i do zobaczenia w górach przy innych okazjach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Lookas 46 Napisano 15 Grudnia 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2010 Janisław nie mów HOP U mnie ten termin też trochę koliduje ale nie mówię nie - zobaczymy jak się sytuacja rozwinie. Tak czy inaczej nawiedzę pobliskie tereny znacznie wcześniej. Możliwe, że kilka razy celem rozpoznania toteż wrażeniami się podzielę, ale czy będę na samym zlocie to kwestia ciężka do określenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daid Napisano 15 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2010 (...)nawiedzę pobliskie tereny znacznie wcześniej. Możliwe, że kilka razy celem rozpoznania toteż wrażeniami się podzielę(...) w takim razie czekam na namiary jakiejś fajnej noclegowni;) co bym godnie urlop spędził Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
n4k5 Napisano 16 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2010 Nie wiem gdzie będzie zlot, ale widzimy się na miejscu :-) Co do roku poprzedniego, jakby to powiedzieć.. wspinaczka na Durbaszkę nie była w moim guście ;-) Najważniejsze to mieć parking i jakiś sklep pod nosem. O trasy się nie obawiam, będzie się działo! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkura Napisano 16 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2010 Ponieważ jestem świeżak, więc mogę jeszcze zadawać banalne pytania: Ponieważ to forum rowerowe, więc również szosowe, jak to wygląda ? Wszyscy śmigają po asfalcie, czy jest to jakoś podzielone ? I gdzie jest jakaś relacja z poprzednich zlotów ? Chętnie z żoną się pojawię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 16 Grudnia 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2010 Są założone tematy poświęcone tym zlotom. I obrazki też są. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daid Napisano 16 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2010 Ponieważ jestem świeżak, więc mogę jeszcze zadawać banalne pytania: Ponieważ to forum rowerowe, więc również szosowe, jak to wygląda ? Wszyscy śmigają po asfalcie, czy jest to jakoś podzielone ? I gdzie jest jakaś relacja z poprzednich zlotów ? Chętnie z żoną się pojawię. zjazd jest typowo terenowy, co do zdjęć poszukaj we wcześniejszych postach, zamieszczałem link do zdjęc z II zlotu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.