RedBaron Napisano 18 Listopada 2010 Napisano 18 Listopada 2010 Cześć Odkręciła mi się amortyzowana sztyca w miejscu gdzie ten dynks pod siodełkiem (taki pręcik srebrny) chowa się w rurce sztycy podczas amortyzacji. Co skutkuje tym że chcąc podnieść rower za siodełko siodełko pozostaje w ręce razem z tym pręcikiem który powinien byś w środku sztycy i być z nią na stałe połączony Wczoraj rozkręciłem tą sztyce i okazało się że odkręciła się ta śrubka która mocuje tą część chowającą się podczas amortyzacji w sztycy (ten srebrny pręcik). I mam teraz do Was dwa pytania. 1) Czy jest jakiś inny sposób aby to przykręcić czy tylko taki długo imbus o długości rurki sztycy ? Macie jakiś inny patent 2) Było ciemno jak rozkręcałem sztycę i teraz nie wiem w jakiej kolejności ją poskładać. W środku sztycy samej tej rurce są takie części: - ta mała śrubka imbusowa która mocuje rurę sztycy z tym srebrnym pręcikiem który się w niej chowa podczas amortyzacji (to ta co pisałem że mi się odkręciła). za pewnie ta śrubka idzie jako pierwsza .. - długa sprężyna - duża okrągła z dziurką w środku jakby podkładka - zakrętka na spód sztycy żeby to wszystko z jej środka nie wypadło (rozumiem że ona idzie na końcu) Gdzie dać tą dużą podkładkę z dziurką w środku przed sprężyną, przed tą mocującą śrubką czy przed tą ostatnią nakrętką ?
Sagitt77 Napisano 18 Listopada 2010 Napisano 18 Listopada 2010 Może zrób zdjęcia tych części i umieść w następnym poście bo tak z opisu to trudno sobie wyobrazić. Co to za model sztycy??
RedBaron Napisano 18 Listopada 2010 Autor Napisano 18 Listopada 2010 Właśnie ze zdięciami kiepsko będzie bo nie mam aparatu a sztyca to model: UNO aluminiowy amortyzowany 31,6mm Myślę że ktoś kto rozkręcał sztyce i umiał ją złożyć powinien miej więcej znać kolejność tych części które wymieniłem, więc może obyło by się bez fotek..
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.