Skocz do zawartości

[sztyca amortyzowana] odkręciła mi się

RedBaron

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć

Odkręciła mi się amortyzowana sztyca w miejscu gdzie ten dynks pod siodełkiem (taki pręcik srebrny) chowa się w rurce sztycy podczas amortyzacji. Co skutkuje tym że chcąc podnieść rower za siodełko siodełko pozostaje w ręce razem z tym pręcikiem który powinien byś w środku sztycy i być z nią na stałe połączony :)

Wczoraj rozkręciłem tą sztyce i okazało się że odkręciła się ta śrubka która mocuje tą część chowającą się podczas amortyzacji w sztycy (ten srebrny pręcik).

I mam teraz do Was dwa pytania.:)

1)

Czy jest jakiś inny sposób aby to przykręcić czy tylko taki długo imbus o długości rurki sztycy ? Macie jakiś inny patent

2)

Było ciemno jak rozkręcałem sztycę i teraz nie wiem w jakiej kolejności ją poskładać. W środku sztycy samej tej rurce są takie części:

- ta mała śrubka imbusowa która mocuje rurę sztycy z tym

srebrnym pręcikiem który się w niej chowa podczas amortyzacji

(to ta co pisałem że mi się odkręciła).

za pewnie ta śrubka idzie jako pierwsza ..

- długa sprężyna

- duża okrągła z dziurką w środku jakby podkładka

- zakrętka na spód sztycy żeby to wszystko z jej środka nie

wypadło (rozumiem że ona idzie na końcu)

Gdzie dać tą dużą podkładkę z dziurką w środku przed sprężyną, przed tą mocującą śrubką czy przed tą ostatnią nakrętką ?

Napisano

Właśnie ze zdięciami kiepsko będzie bo nie mam aparatu a

sztyca to model: UNO aluminiowy amortyzowany 31,6mm

Myślę że ktoś kto rozkręcał sztyce i umiał ją złożyć powinien miej więcej znać kolejność tych części które wymieniłem, więc może obyło by się bez fotek..

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...