razorjack Napisano 24 Listopada 2010 Napisano 24 Listopada 2010 fox zaleca czyszczenie i kontrolę wycieraczek pyłu (dust wipers:) ) co 15h kontrolę tulei? (bushings) i wymianę oleju co 50h a co do cen, to jak ze wszystkim. jak kupisz samochód za 200k, to nie spodziewaj się ceny serwisu jak dla VW Polo, ew serwisuj poza ASO
enduroriderPL Napisano 24 Listopada 2010 Napisano 24 Listopada 2010 @cynamon wyciek z MC to zazwyczaj wymiana o-ringa za 50 groszy Z przyjemnością pokatowałbym foxa, ale póki co jest dla mnie ważniejszy serwis we własnym zakresie i możliwie największy brak komplikacji z tego tytułu. @razorjack dużo ludzi kupiło tanio foxy a dopiero potem zobaczyli ile kosztuje serwis w FOX PL Z tego co widzę, to lwia część tej amortyzacji pochodzi ze źródeł innych niż oficjalna dystrybucja.
cynamon Napisano 24 Listopada 2010 Napisano 24 Listopada 2010 @cynamon wyciek z MC to zazwyczaj wymiana o-ringa za 50 groszy Z przyjemnością pokatowałbym foxa, ale póki co jest dla mnie ważniejszy serwis we własnym zakresie i możliwie największy brak komplikacji z tego tytułu. Jak na razie, żaden Fox mnie jeszcze nie zawiódł. Wiem też, że jeżeli coś padnie w tłumiku, to trudno będzie to zrobić samemu. Drażniło mnie kiedyś jak ściągam rower z samochodu przed jazdą w góry i okazuje się, że Pike cieknie. W Fox-e takie coś jest mniej prawdopodobne, ale znowu trudniejsze do naprawy. Każdy wybierze to co mu odpowiada i na co go stać.
Tomciox Napisano 24 Listopada 2010 Napisano 24 Listopada 2010 Miałem już kilka Foxów. W każdym za wyjątkiem jednego, szybko zaczęły pocić się uszczelki, mimo wszystko zawsze byłem zadowolony. Mam jednak dziwne wrażenie, że każdy pracował nieco inaczej. Na nadchodzący sezon kupiłem Rebę.
cynamon Napisano 24 Listopada 2010 Napisano 24 Listopada 2010 Miałem już kilka Foxów. W każdym za wyjątkiem jednego, szybko zaczęły pocić się uszczelki, mimo wszystko zawsze byłem zadowolony. Mam jednak dziwne wrażenie, że każdy pracował nieco inaczej. Na nadchodzący sezon kupiłem Rebę. Puszczał tłumik, czy uszczelki na goleniach?
Tomciox Napisano 24 Listopada 2010 Napisano 24 Listopada 2010 Uszczelki. Mały problem, ale jednak irytujacy.
razorjack Napisano 4 Marca 2011 Napisano 4 Marca 2011 Miałem już kilka Foxów. W każdym za wyjątkiem jednego, szybko zaczęły pocić się uszczelki, mimo wszystko zawsze byłem zadowolony. Mam jednak dziwne wrażenie, że każdy pracował nieco inaczej. Na nadchodzący sezon kupiłem Rebę. no a ja zmieniłem Rebę na Foxa (ale nie dlatego że Rebie coś dolegało, była b.dobra, ale teraz mam 140mm skoku). zobaczymy jak będzie w nadchodzącym sezonie.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.