Skocz do zawartości

[kierownica, mostek] do 300zł za komplet

gremson

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

aktualnie używam:

* Kierownica: accent Flatbar - 580mm, 158 g (Ø 25,4 mm) KLIK

* Mostek: accent AS-361 AH - 110mm, Kąt: +/-10° (jeżdżę +10°), ok 140g (śred. 26,0mm) KLIK

długości kierownicy i mostka oraz kąt mi pasują, nie wiem natomiast jak wpłynęłaby zmiana kąta mostka na mniejszy.

zastanawiam się nad takim kompletem (wiem, wiem był już post o rurkach kcnc...):

*kierownica KCNC SC Bone scandium 25,4mm 116g[sC] KLIK - kierownica jest dłuższa 0 20mm - odczuje to?

*mostek KCNC Fly Ride 25.4mm 110mm 114g[Fly] KLIK - kąt mostka mniejszy o 5st - bardziej wyciągnięta pozycja?

może jakiś inny zestaw za podaną sumę?

Czy Średnica rury sterowej (w moim R7 to 1,1/8") ma znaczenie w wyborze mostka czy jest to wartość uniwersalna, a tym samym czy powyższy zestaw będzie kompatybilny?

Napisano

obecnie jeżdże na takim własnie komplecie kcnc tylko pod wieksza sredniece wszystko ok w czasie jazdy powiem ze jak troche przed jazda pomatletrowałem kokpit trzymajac koło miedzy nogami to myslałem ze bedzie kiepsko ale jakos (mostek był mało sztywny) ale w czasie jazdy nie czuc tego wiec jest ok

1 i 1/8 cala to obecnie najpopularaniejszy rozmiar sterowki mozna uznac nawet za standardowy bo malo jest innych rozmiarow

kcnc bedzie pasic (nawet nie wiem czy robi pod inne rozmiary)

Napisano

kierownice występują w dwóch rozmiarach średnic mocowania mostka 25,4mm i 31,8mm i odpowiednio dopasowane do nich w mostkach mocowania kierownicrównież 25,4 i 31.8mm. Powiedzcie mi proszę jakie ma to znaczenie praktyczne, że kierownica będzie mieć większą średnicę?- większa sztywność, wytrzymałość i w końcu jeśli ma się wybór to czy lepiej wziąć 25,4 czy 31,8 zestaw mostka i kierownicy?

Napisano

kierownice występują w dwóch rozmiarach średnic mocowania mostka 25,4mm i 31,8mm i odpowiednio dopasowane do nich w mostkach mocowania kierownicrównież 25,4 i 31.8mm. Powiedzcie mi proszę jakie ma to znaczenie praktyczne, że kierownica będzie mieć większą średnicę?- większa sztywność, wytrzymałość i w końcu jeśli ma się wybór to czy lepiej wziąć 25,4 czy 31,8 zestaw mostka i kierownicy?

nie jeździłem na 25,4 wiec tu sie nie wypowiem

zalezy to tez od wagi

Napisano

nie jeździłem na 25,4 wiec tu sie nie wypowiem

zalezy to tez od wagi

Jeździłem na obydwu średnicach co prawda na dwóch różnych kompletach przy 31,8 już był wyższej klasy sprzęt i zauważałem różnicę w sztywności choćby przy podjazdach. Czy przy tej samej jakości sprzętu bym odczuwał nie wiem, ale z tego co czytam to jest różnica w sztywności. Gdybym miał wybór na pewno postawił bym na 31,8.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...