Skocz do zawartości

[Rama] Dobór odpowiedniej.

Mariuszak

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, w przyszłości planuje sobie złożyć rower od podstaw na ramie Scott carbonowej coś w ten deseń jak na poniższym zdjęciu, ale wracając do tego o co mi chodzi... no więc aktualnie mam rower z ramą 18" (Mój wzrost to coś koło 174-5 i jest na mnie w sam raz lecz te ramy Scott nie mają rozmiarów w calach tylko S,M,L,XL i nasuwa się problem jaki rozmiar wtedy wybrać...

Znalazłem jakąś rozmiarówkę ram ale nie wiem czy ona jest odpowiednia i jakby się kierować nią to wychodzi rozmiar M (17") ale nie wiem czy by była dobra na mnie ... dodam że nie mam gdzie przymierzyć jak coś.

Wzrost [cm] Rama sportowa Rama turystyczno/miejska

> 200-190 ----- 21' (XL) ------ 23' (XXL)

190-180 ------- 19' (L) ------- 21' (XL)

180-170 ------- 17' (M) ------- 19' (L)

170-160 ------- 16' (S) ------- 17' (M)

< 160 --------- 14' (XS) ------ 16' (S)

3218b.jpg

Ta niebieska rama jest też ładna ale nie wiem czy jest dostępna carbonowa oraz sama rama

3070b.jpg

3220b.jpg

Czerwona też ładna... w ostatecznym kupnie będę się musiał mocno zastanowić nad kolorami.

Napisano

Akurat nie posiadam ramy carbonowej , ale one są bardzo wytrzymałe,choć wszystko zależy od firmy i modelu . Generalnie w rame carbonową poniżej 4 tyś zł nie ma się co pakować - co się tyczy rowerów bardziej do maratonów , nie wiem jak to jest z rekreacyjnymi ramami.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...