Mariuszak Napisano 16 Listopada 2010 Napisano 16 Listopada 2010 Witam, w przyszłości planuje sobie złożyć rower od podstaw na ramie Scott carbonowej coś w ten deseń jak na poniższym zdjęciu, ale wracając do tego o co mi chodzi... no więc aktualnie mam rower z ramą 18" (Mój wzrost to coś koło 174-5 i jest na mnie w sam raz lecz te ramy Scott nie mają rozmiarów w calach tylko S,M,L,XL i nasuwa się problem jaki rozmiar wtedy wybrać... Znalazłem jakąś rozmiarówkę ram ale nie wiem czy ona jest odpowiednia i jakby się kierować nią to wychodzi rozmiar M (17") ale nie wiem czy by była dobra na mnie ... dodam że nie mam gdzie przymierzyć jak coś. Wzrost [cm] Rama sportowa Rama turystyczno/miejska > 200-190 ----- 21' (XL) ------ 23' (XXL) 190-180 ------- 19' (L) ------- 21' (XL) 180-170 ------- 17' (M) ------- 19' (L) 170-160 ------- 16' (S) ------- 17' (M) < 160 --------- 14' (XS) ------ 16' (S) Ta niebieska rama jest też ładna ale nie wiem czy jest dostępna carbonowa oraz sama rama Czerwona też ładna... w ostatecznym kupnie będę się musiał mocno zastanowić nad kolorami.
spootnick Napisano 16 Listopada 2010 Napisano 16 Listopada 2010 Tu masz zakładkę z rozmiarami rowerów Scott dla konkretnego wzrostu.
Mariuszak Napisano 17 Listopada 2010 Autor Napisano 17 Listopada 2010 Dzięki spootnick, mógłby się ktoś wypowiedzieć kto posiada ramy carbonowe czy są one wytrzymałe?
Toluz Napisano 17 Listopada 2010 Napisano 17 Listopada 2010 Akurat nie posiadam ramy carbonowej , ale one są bardzo wytrzymałe,choć wszystko zależy od firmy i modelu . Generalnie w rame carbonową poniżej 4 tyś zł nie ma się co pakować - co się tyczy rowerów bardziej do maratonów , nie wiem jak to jest z rekreacyjnymi ramami.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.