Skocz do zawartości

[rama full] do rekreacji

bobiik

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Z bobiikiem widziałem się na wypadzie do KPN i nie rzuciły mi się w oczy żadne dysproporcje.

dziekuje(-:

Dzis obdzwonielem wszystkie sklepy z merida,no moze nie wszystkie(-: Jak tylko slyszeli jakiego jestem wzrostu wszyscy bez wyjatku sugerowali 19" Moze uda mi sie do piatku usiasc na rowerku 17 i 19"

Ps.

Moze troche stonujemy?

Napisano

To jeszcze ja... Mam niemal 170 cm wzrostu i Merida AM w rozmiarze 17 wydawała mi się trochę krótka (fakt, że mam raczek krótki nogi raczej długi korpus), ale ogólnie nie było źle :down: Na większej nie siedziałem.

Napisano

Powierdzam słowa Ruleza - 19 i koniec. Nie wiem czym to jest spowodowane - mozliwe ze robi to kąt głowki 69 ale 17 jak dla mnie jest na 170 wzrostu. Niestety 580 plus nawet mostek 110 to nie 595 plus krótki mostek 100 - na stockowej 17 będzie wrazenie obijania kolan kierownicą a i sztyca zrobi się niebezpicznie krótka.

• 1 miesiąc temu...
Napisano

Witam.

Rower już złożony(-:Jest do zobaczenia w Garażu i zdjęciach na profilu.Stałem się posiadaczem ramy Merida am 4000hfs. Jedyne co musiałem dokupić po przełożeniu wszystkich komponentów z poprzedniego roweru to amor(marzocchi 44) oraz przednia przerzutka.W zeszłym tygodniu zrobiłem jazdę próbną. Zwracałem uwagę na ,,cofanie się korb,, nic takiego nie zaobserwowałem.Poza tym nie zamieniłbym się już na HT(-:Rower po prostu płynie.Pięknie wybiera drobne i większe nierówności. Jadąc po chodniku wątpliwej jakości na moment zablokowałem damper,po odblokowaniu odczułem ulgę(-:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...