bobiik Napisano 24 Listopada 2010 Autor Napisano 24 Listopada 2010 Z bobiikiem widziałem się na wypadzie do KPN i nie rzuciły mi się w oczy żadne dysproporcje. dziekuje(-: Dzis obdzwonielem wszystkie sklepy z merida,no moze nie wszystkie(-: Jak tylko slyszeli jakiego jestem wzrostu wszyscy bez wyjatku sugerowali 19" Moze uda mi sie do piatku usiasc na rowerku 17 i 19" Ps. Moze troche stonujemy?
moojmisiu Napisano 24 Listopada 2010 Napisano 24 Listopada 2010 To jeszcze ja... Mam niemal 170 cm wzrostu i Merida AM w rozmiarze 17 wydawała mi się trochę krótka (fakt, że mam raczek krótki nogi raczej długi korpus), ale ogólnie nie było źle Na większej nie siedziałem.
sivydym Napisano 24 Listopada 2010 Napisano 24 Listopada 2010 Powierdzam słowa Ruleza - 19 i koniec. Nie wiem czym to jest spowodowane - mozliwe ze robi to kąt głowki 69 ale 17 jak dla mnie jest na 170 wzrostu. Niestety 580 plus nawet mostek 110 to nie 595 plus krótki mostek 100 - na stockowej 17 będzie wrazenie obijania kolan kierownicą a i sztyca zrobi się niebezpicznie krótka.
bobiik Napisano 23 Stycznia 2011 Autor Napisano 23 Stycznia 2011 Witam. Rower już złożony(-:Jest do zobaczenia w Garażu i zdjęciach na profilu.Stałem się posiadaczem ramy Merida am 4000hfs. Jedyne co musiałem dokupić po przełożeniu wszystkich komponentów z poprzedniego roweru to amor(marzocchi 44) oraz przednia przerzutka.W zeszłym tygodniu zrobiłem jazdę próbną. Zwracałem uwagę na ,,cofanie się korb,, nic takiego nie zaobserwowałem.Poza tym nie zamieniłbym się już na HT(-:Rower po prostu płynie.Pięknie wybiera drobne i większe nierówności. Jadąc po chodniku wątpliwej jakości na moment zablokowałem damper,po odblokowaniu odczułem ulgę(-:
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.